mandag den 25. juni 2007

Blog-afhængighed?

Kan man blive afhængig af blog? Tænke i blog, læse den og den blog, finde en blog, har han/hun svaret da jeg skrev en kommentar på bloggen osv. osv. Tænk jeg tror man kan, altså blive afhængig.

Blogverdenen var overhovedet ikke noget jeg kendte til, før efteråret sidste år. Min svigerinde i Nord-norge, havde skrevet speciale om en bestemt blog her fra Danmark, og anbefalede mig, at begynde at læse den. Det gjorde jeg, og jeg blev afhængig med det samme. Må og skal ind hver dag - gerne flere gange - for lige at se om der er kommet et nyt indlæg.

Efter at jeg er startet på min egen blog, er det da blevet helt sindsygt med afhængigheden. Nu er det jo ikke bare den blog, som jeg "plejer" at besøge hver dag, men alle de andre, skønne mennesker, som beriger mig med små kommentarer, og som bare giver mig så megen viden og glæde, som jeg må og skal ind og besøge hver dag. Det er jo sjovt.
Er det en god afhængighed? Det tror jeg.

Men hvad med omgivelserne. Bemærkningen fra ens kære, er jo, "du sidder der hele tiden" - altså ved pc'en. Lige nu har jeg næsten mareridt over, at der ikke er forbindelse til nettet i sommerhuset, og vi skal være der i 14 DAGE. Hjælp.

17 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det kan være godt at få det hele på avstand:) og tenk hvor hyggelig det blir at komme hjem og du med god samvittighet kan blogge uten at noen kommenterer "du sitter jo der hele dagen". Det hørte jeg og en lang periode. Lucie

Sister Bonde sagde ...

Du har jo så evigt ret, men det bliver eddermanme hårdt. En ren tyrker.

Anonym sagde ...

Du har jo rødvinen - du skal se du overlever:)

et cetera sagde ...

Ja, det kan jeg godt følge dig i - men husk at mange af de andre bloggere også holder ferie - så der er nok lidt stille i det hele taget i "Blog-land" ;-)

Anne sagde ...

Py--jeg troede kun det var mig der havde det sådan :)... Er lige selv startet som blogger -- og familien er lige ved at skrige. Men hvor er det dog dejligt og sjovt og....

Sister Bonde sagde ...

Hej Anne - velkommen - og bare lad dem skrige, det sku være sundt ;o)

Anne sagde ...

Var lige ved at komme for sent i banken, hvor vi skulle skrive under på diverse papirer, bare fordi jeg var på nettet.Ups ;0)

Sister Bonde sagde ...

Jamen du nåede det, ingen problemer, og de havde såmen nok også ventet på dig. Hvornår får jeg/vi lov til at se din blog - venter i spænding?

Anne sagde ...

Jo det må du da gerne tryk på mit navn og du linkes videre.

Anne sagde ...

eller hvad, nå min blogspotadr. kommer her. mandagspigen.blogspot.com

Sister Bonde sagde ...

Du skal ind og rette så dit navn bliver til en link, under indstillinger - udgivelse. For man kommer ikke ind på din side via dit navn, prøv det.

Anne sagde ...

Tak, mon det virker nu?

Anne sagde ...

mon det her kan bruges , nu prøver jeg at logge mig ind med min google konto- håber det er i orden at jeg bruger dig som prøveklud? Nå og nu kan jeg se, at jeg vil have et andet billede på min blog- sådan kan man blive klogere.

Sister Bonde sagde ...

Den sidste link virker nogenlunde, man kommer ind på din profil og ikke ind på din side. Du må arbejde lidt videre. Man bliver klogere og klogere og det er skønt.

Anne sagde ...

ja, det opdagede jeg. Men jeg knokler videre en anden dag, nu skal der bages kager til vores kommende ro-regatta, så bloggen må hvile lidt.

Johanna sagde ...

Jeg tror godt man kan blive afhængig af, at blogge. I hvert fald så tænker jeg når jeg oplever noget eller ser noget.. "øjs, det må jeg lige smide på min blog".

Det ærgrer mig når min blog er nede som det netop har været eller hvis jeg skal et sted hen uden net i flere dage. Men ikke mere, end jeg ved, at når jeg er tilbage, så har jeg noget at skrive om.

Jeg synes det er meget spændende og inspirerende, at kunne følge andres blog. Se hvad andre oplever, tænker, drømmer om osv.

Og jeg synes det er fedt at få kommentarer og gode råd på egen blog.

Det bedste er alle de mennesker der sidder bag. Gosh, der mange skæbner og skønne mennesker derude. Synes det er skønt at kunne følge med.

Sister Bonde sagde ...

Tak for din rigtig fine kommentar Johanna, jeg tror vi er rigtig, rigtig mange der har det sådan.