mandag den 6. august 2007

A room with a view

I går aftes oplevede jeg noget smukt. Ville ønske, at I kunne ha set dem, men da det var alt for mørkt, kunne jeg nok slet ikke ha fotograferet dem rigtigt. Derfor får I et billede af udsigten fra badeværelset fra i dag.
5 flagermus jagtede insekter, da jeg stod og børstede tænder med fuldt åbne vinduer. Jeg kunne virkelig fornemme og høre deres vingers basken. Hvor er det dog et spændende dyr. Totalt blinde og kan kun flyve ved hjælp af ekko, det er flot.

Alle vore flagermus er sårbare og truede. Mennesket er reelt det eneste dyr, der udgør en trussel for flagermusene, men af og til kan ræve, katte og ugler snuppe en godbid. Det afstår jeg fra. En af de største trusler ligger derfor nok i ukendskab til dette spændende dyr og dens levevis. Måske skulle vi passe mere på dem, selvom mange opfatter dem som skadedyr. Mine forældre er hårdt plaget af flagermus på deres loft, det sviner voldsomt og lugter, siger min mor.

12 kommentarer:

Dana Watsham sagde ...

Jeg har osse boet med flagermus på loftet. Vi lagde kraftig PVC-plast ud under de små svinemikler, for guanoen lugter ganske rigtigt. Til gengæld var haven (næsten) myggefri.

Sister Bonde sagde ...

Hej Dana - tak for dit fine forslag - som jeg vil bringe videre til mine forældre.
Der er fordele og ulemper ved dem, åbentbart ;o)

johanne sagde ...

Flagermus er et fasinerende dyr. Sikke en sk�n oplevelse.

For �r tilbage, var jeg p� en smuk sommeraften, til en udend�rs filmforevisning. Grunden til filmen er en anden historie....
men da l�rredet blev slukket, dukkede der utallige Flagermus op over hovederne p� os.
En smuk stjerneklar aften/nat - fyldt med Stjerner og Flagermus. Jeg glemmer det aldrig.

Sister Bonde sagde ...

Johanne - sikken dog en flot oplevelse - lidt misundelse herfra ;o)

Anonym sagde ...

Heldigvis er det et fredet dyr. Kan I alle have en rigtig god dag.

et cetera sagde ...

Vi har masser af flagermus hver aften over vore hoveder når vi er i Frankrig - insektlivet er rigt, mn de er jo nok med til at holde det nede. Jeg har altid fundet dem spændende - næsten søde - men er godt klar over at mange IKKE synes sådan!

Sister Bonde sagde ...

Dejligt at høre Anne og tak i lige måde.

Jeg tror jeg har fundet min pseudo-tvilling i dig et cetera

Frk. Bibo sagde ...

Ja, flagermus er jo fantastiske væsener. Har oplevet dem nogle gange, når jeg har besøgt min veninde i Odense. Der er nogle ude ved universitetet, hvor hun bor. OG så har jeg oplevet dem i Afrika, hvor de fløj TÆT forbi hovederne, men det gjorde ikke noget, for de tog myggene . *s* Fascinerende dyr.

Sister Bonde sagde ...

Det er jo der er facinerende - de rammer ikke - selvom de eddermanme har fart på.

Emmaline... sagde ...

Flagermus er da bestemt fascinerende - så længe de holder afstand og de gør de så heldigvis.

Nina sagde ...

Jeg bør nok installere en flagermus i min søns værelse. Han ligner et norsk bjerglandsskab af mygstik, som han er allergisk overfor - måske kunne "musen" hjælpe?

Sister Bonde sagde ...

Kære Nina, håber du giver ham en lille allergipille. Malene lider også voldsomt, når hun bliver stukket af myg el. får loppebid. Pillen hjælper hende igennem det.