tirsdag den 21. august 2007

Sanse Stege

Må igen gøre et lille reklame fremstød, for når man nu alligevel skal ud og se Møns Klint, ja så skal der stoppes i Stege, for her skal frokosten, el. hvad man nu trænger til, indtages.

Ved godt, at der findes så mange, mange smukke byer rundt om i landet og at vi alle er forelsket i hver vores, men jeg synes bare Stege byder én velkommen på en fin måde, med farver, smukke bygninger, blomster og ikke mindst vand.

I luffes gård ligger Møns nye bryghus og det er godt øl, siger dem som kan li det. Jeg holder mig til rødvinen. Men gården er ved at blive så hyggelig, efter at bryghuset blev oprettet, finder flere og flere special-butikker på, at sælge deres dejlige ting og sager - lige her.
Næsten lige meget hvilken sidegade du kigger ned af af, så er der vand og hvor der ikke er vand, er der hyggelige gårdmiljøer, som bare er så indbydende.
Jeg kunne egentlig godt tænke mig at gå til pileflet. Det er da utroligt, hvad man kan få ud af disse pinde, som jo er så smukke i sig selv.
Mine sanseture, går jo fortsat ud på at se, høre, smage og "det som jeg ikke kan" og hvor er det egentligt meget hyggeligt. Man oplever byen på en helt anden måde, end hvis man bare lige skal huske og købe det og det og farer fra den ene butik til den anden. Denne tur var en nydelse og jeg kan fortsat ikke lugte noget, men jeg tror og håber, så mon dog ikke, at denne sans indfinder sig en dag og siger: undskyld, jeg havde lige glemt dig.

18 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ih, altså i weekenden op til uge 42 skal Eddie og jeg på kursus hos Tenja Skotte. Jeg kan se, du har været forbi hendes flettebutik. Jeg glæder mig rigtig meget. Vi skal ikke kun flette i pil denne gang, men med pil og gummislanger. Det lyder noget vildt, men jeg tror det bliver sjovt.

Sister Bonde sagde ...

Måske skulle jeg tilmelde mig, det lyder jo rigtig hyggeligt. Men mine led på ve. hånd er fortsat ikke som de "plejer", og jeg har hørt at det er hårdt at flette. Men måske er det ovre til den tid.

Anonym sagde ...

ja, gør det.. jeg fletter nemlig ikke i pil, da det er for hårdt for mine fingre...men jeg tænker at når det er af blandede materialer går det nok

johanne sagde ...

Dejlig by, dejlige billeder. Jeg kan virkelig mærke, hvordan du har haft sanserne med dig.
Desværre har jeg aldrig besøgt de kanter af landet, og det ser jeg er en stor fejl.
Pileflet lyder hyggeligt, men jeg har også hørt, det er hårdt for fingrene.

Lene sagde ...

Tak for inspiration til endnu et sted at besøge. Danmark er fyldt med smukke steder.
Jeg kunne også tænke mig at prøve pileflet, men har også fået noget med håndleddene, så måske skal jeg nøjes med mit kor :-)

Anemone sagde ...

Der har jeg også faktisk vært :-)

et cetera sagde ...

Jeg har vist sagt det før, min ven, din "synssans" - fornemmelse for motiver - fejler altså ikke noget! 1000 tak for den dejlige guidede tur i Stege!

Sister Bonde sagde ...

Johanne - afsted med dig - Møn er en meget smuk ø.
Lene - dejligt at kunne inspirere andre - og du skal være glad for at du kan synge.
Anemone - det må godt nok være langt hjemmefra.
et cetera - tak for roserne - det er dejligt.

Nina sagde ...

Stege besøgte jeg tit som barn, bedstevenindens far voksede op der. Det er en henrivende by - tak for en tur ned ad memory lane!

Sister Bonde sagde ...

Det er en rigtig hyggelig by - og selv tak nina - du er velkommen

Marianne/København sagde ...

Jeg var der jo i søndags og kunne sagtens slå mig ned i den by -minder på punkter om Skagen hvorfor ved jeg ikke.
Stege burde kåres som årets reneste by - på ikke et af dine billeder ligger der papir, pizzabakker, hundelort eller andet og flyder (sorry men jeg bor jo i København), at tænke sig. Med mindre du Sister Bonde lige var ude med kosten inden du tog billedet :-)
Pileflet er fedt - man lukker alt ude når man står der og arbejder - ren meditation.......Og så dufter det også alt efter hvilken pil du fletter med

Madame sagde ...

Det er fantastisk smukke billeder, du har taget! Og toppede brosten - det ser man ikke ret tit mere, dejligt syn. Pileflet har også længe trukket i mig.

Sister Bonde sagde ...

Marianne - du har ret, der er faktisk meget rent og nej det er ikke mig med kosten ;o)

Madame - tusind tak. Så skete det igen, vi sidder her "sammen", på samme tid foran skærmen - hyggeligt.

Emmaline... sagde ...

Her sidder man på sin flade og får en guidede tur gennem Stege, tak for det, dejlig tur ;-) Jeg synes det ser rigtig hyggeligt, godt der er så meget gammelt bevaret...måske skulle din sansetur være en opfordring til os andre om at vise vores by/nærmiljø? Det kunne være da være spændende...

kokken pipper sagde ...

Der ser rigtig dejligt ud i dit Stege - har aldrig været på Møn men måske det skal være næste projekt - tak for turen :-)

Sister Bonde sagde ...

Rigtig god ide emmaline, det er så dejligt at lære spændende nye steder at kende.

Fr. pipkok, der er dejligt og som til alle de andre, bare kom afsted, det bliver en skøn tur.

Selvtak til jer begge.

Yvonne sagde ...

Uh... jeg elsker Stege. Men kommer der bare ikke ofte nok. Som barn kom jeg hvert år på sommerferie på Kobbelvej hos min farmor og farfar og nød hvert eneste øjeblik. Væk fra storbyens stress og jag.

Sister Bonde sagde ...

Velkommen til Yvonne - dejligt med nye - og glad for at du fandt mine billeder gode, til at vække minder.