fredag den 17. august 2007

Sansetur

Jeg er blevet beordret på sansetur. Skal gå tur - ikke for motionens skyld - men for sansernes. Et forsøg på at få min lugtesans retur. Jeg opfatter det, som om der er noget galt oppe i øverste etage, det er der nok også. Men nu gør jeg et forsøg, må følge de kloges råd.

Syn for sagn, jeg holder øje med dig på din tur.

Høresansen - bien og blomsten:Smagssansen - her kan da altid gumles på et strå.

Lugtesansen er væk, så den kan ikke vises, men her er noget for campisterne. Lidt længere nede af vores vej, har et ungt par, for 3 år siden købt en rønne og det er det. Intet vand og toilet osv. osv. Men beliggenheden er helt og aldeles smuk. Nu har dette par boet i campingvogn i 2 år og endelig ser det ud til, at de ikke skal overleve endnu en vinter i det fri. De burde ha en skulderklapknap. Måske jeg en dag smider den ind til dem.Det er campingvognen lige der i mellem træerne. Og til sidst, her ses vores hus:Det var en smuk tur, som skal gentages i morgen og i over morgen.

27 kommentarer:

Emmaline... sagde ...

Sådan en tur er god for alle sanser, håber du finder din lugtesans et sted derude...

Sister Bonde sagde ...

Tak emmaline - det håber jeg også.

Marie sagde ...

Første gang jeg er innom bloggen din, men jeg kommer snart igjen for her er det koselig å være! Jeg har begynt med blogging i sommer og bor på landet som du. Du er hjertelig velkommen "på besøk"
God helg til deg :o)

Sister Bonde sagde ...

Velkommen Marie - og tak for dine fine ord - jeg kommer på besøk. I lige måde god weekend.

Frk. Bibo sagde ...

Glæder mig til at følge med i "jagten på den forsvunde lugtesans". Den har da været væk i lang tid, efterhånden... Mystisk!

Anne sagde ...

åh, hvor må det dog være irriterende..er den helt borte, eller er der bare lidt tilbage? Hvad med smagssansen?

Sister Bonde sagde ...

Meget mystisk frk. bibo. Skal tilses af næse-specialist, for hvis nu det ikke er hovedet, så er det måske noget med nogle plader i næsevæggen. Det var faktisk dig der fandt det på google, min kære expert.

Sister Bonde sagde ...

Jeps den er helt borte - Anne - prøver hver dag forskellige test. Min parfume, Jens armhule, roser, rødvin, kaffe, hvidløg osv. osv. Ingenting. Smagssansen følger jo desværre lidt med. Men Jens siger jeg salter maden mere, og det er han glad for.

Anne sagde ...

jamen, havde din læge dog ikke en ide om, hvad det kan være?
Hvor er det dog synd for dig. Håber det bedste. Det er jo snar noget tid det har stået på..Læser lige frk. Bibos indlæg, og ser du skal videre i systemet. Godt.

Anne sagde ...

t i snart

et cetera sagde ...

Hvor helt og aldeles "højt" til loftet - det er et smukt, smukt landskab - og himmel - for en himmel! Jeg "føler" med det unge par - min egen gamle rønne er fra 1830'erne - og vi bliver ALDRIG færdige - ikke engang bare lidt. Det er en livsstil - det der med gamle huse. Alle siger, åh ja, men de har også mere sjæl - og DET har de, engang imellem ville jeg bare godt bytte lidt sjæl med sjælløs og HELT nyt - men det er altså kun engang imellem ;-)
Du ved jeg følger sanseturene med stor interesse, kære ven - jeg ønsker vrkelig de få gavne lugtesansen - et brag for de andre sanser er de ihvertfald ...

Sister Bonde sagde ...

Kære et cetera, det er kun skønt, aldrig at blive færdig, det ville blive alt for kedeligt. Som barn flyttede vi hele tiden, fordi min far blev færdig med det hus vi boede i, så blev han rastløs, videre, videre. Træls.
Jeg kan bare ikke forstå, hvorfor billederne ikke bliver store, når der klikkes på dem, for det var jo især til dig med campingvognen og vores hus. Men jeg kan ikke finde fejlen. Frk. Bibo - hjælp.
Det er lidt spændende med de her sanseture, anderledes end når man går til, for at komme til at svede.

kokken pipper sagde ...

Jeg ved det er rigtig irriterende at "borte har taget din lugtesans" - men synes du tager opgaven meget alvorligt med at tage ud i naturen for at finde den igen. Men ideen er vel til fri afbenyttelse selv for os hvor alt i hovedet virker som det skal. Fik du den - ha,ha.. fik lige en ubændig lyst til at være drillesyg er også en sygdom ved bare ikke hvordan man kurerer den!!!!

Nina sagde ...

Hvis det er noget galt i din øverste etage, kan det da kun være det, der gør dig så interessant. Alle interessante mennesker er skruet lidt anderledes sammen i den øverste etage. Om det så også sætter sig på lugtesansen, det skal jeg lade være usagt, men jeg ville gerne med på dine sanseture, det er jo næsten en gave, at kunne gå ud på denne måde. Og det unge par - bare man havde deres gå-på-mod. Det må man beundre. Held og lykke med sanse-projektet!

anjoe sagde ...

... problemus helbredsmæssigt er sgu' altid skidt, og det hvorend det kommer fra, så jeg lægger et foto ind på min blog kort efter denne hilsen til dig, sister bonde. Så kan du se min husherre samt en af mine hunde, og fotoet er taget kort efter at birken måtte nedlægges tidligere i år, fordi han ikke kunne klare pollene allerede sidste år ;-)

Knus og kram fra anjoe

Sister Bonde sagde ...

Kæreste fru pipkok, du er da godt nok skøn. Drillesyge synes jeg under ingen omstændigheder man skal kureres for. Den må du lære at leve med ;o)

Søde Nina, tusind tak for de smukke ord. Du er velkommen, og ja det er en gave, at kunne træde uden for sin dør og så er du midt i det hele. Vi, alle omkring det unge par, beundrer dem til fulde.

Sister Bonde sagde ...

Søde Anjoe, hver gang der kommer et båt fra dig, er jeg bange for at blive truet med tæsk. Heldigvis ikke denne gang. Jeg kigger forbi din blog og studerer.

anjoe sagde ...

... jeps, og du glæder dig over at min husherre klarer sig fint i fællesskab med mig, anjoe ;-)

anjoe sagde ...

@ hilser lige en gang, inden at jeg ta'r ferieturen til Siberien på min 2-hjulede. Vi skrives ved, sister bonde :-]

Båt, båååt paass nu pååå

et cetera sagde ...

Jeg har også oplevet at nogle billeder kan "klikkes" store og andre ikke - og der er absolut intet system i skidtet - så jeg afventer Bibo's ekspertise - men hun skal jo til 50-års-fødselsdag, så hun har sikkert andet for lige nu.

Sister Bonde sagde ...

Det haster jo heller ikke, men lige her var det drønirreterende. Frk. bibo vender stærkt tilbage, så vi venter i spænding.

datteren sagde ...

skide godt billede med kornene.. ö super duper momma :)

Sister Bonde sagde ...

Tak min søde pige.

Frk. Bibo sagde ...

God mooooooooorgen... summer hun her ved 10tiden. Det var en go' fest - omend man var NOGET forædt da man kom hjem. Også selvom det var yderst lette retter - men kagerne til sidst... de sendte mig til tælling. Har haft SÅÅÅÅÅÅ ondt i maven i nat. Nu får vi at se, hvornår på dagen idag jeg begynder at blive sulten - haha.

Nå, men altså... de billeder dér som ikke vil blive store, selvom man klikker på dem. Mmmm.. Jeg kunne jo lægge ud med at spørge om du oploader original-billedet? Eller har du det gennem et billedbehandlingsprogram for at gøre mindre? For hvis du oploader et billede til bloggen, som har samme størrelse, som når det udgives, så kan man ikke klikke større. Men ellers har jeg også lagt mærke til i egne indlæg, at man nogle steder ikke kan klikke større.

Prøv evt for sjov at udgive et af dine fantastiske billeder i originalstørrelsen - eller som du VED fylder hele skærmen ud.

Så tager vi den dérfra. ;-)

Sister Bonde sagde ...

Tak søde frk. bibo og velkommen til overfladen. Alle mine billeder (tak for rosen) er i origianal størrelse. De er faktisk kæmpestore, så jeg havde tænkt om det var derfor. Men hvorfor kan man så åbne nogen gange, og andre ikke - det er der vi står nu.
Ellers må vi tage fat i bloggersupporten.

Frk. Bibo sagde ...

Mmmm, ja så har jeg ikke uden videre en forklaring, nu når du bruger originalstørrelsen... Måske du skulle prøve at halvere størrelsen på originalbilledet - det er vel stadig større end når det vises i bloggen?

Sister Bonde sagde ...

Det prøver jeg - tusind tak for din tid, den er guld værd.