fredag den 10. august 2007

Valnøddesnaps

Er der nogen derude, som har en idé, om disse valnødder er egnet til snaps. Jeg har ikke prøvet at gå i krig med sådan noget før, og da jeg ud fra culinaria kitchens opskrift, kan regne ud at det tager 3-4 mdr. at fremstille, ville det være ærgerligt, at gå i gang, hvis nødderne allerede er for overmodne/gamle.

11 kommentarer:

et cetera sagde ...

Jeg har ikke en dyt forstand på valnødder, jeg ville ellers gerne kunne kommentere med autoritet -elsker jo at "kloge" mig - men her kommer jeg altså til kort! Derimod kan jeg en dejlig opskrift på en likør/bitter med appelsiner og vaniljestænger, men det er en "jule-ting" så den venter vi lige lidt med ....

Unknown sagde ...

Venter i spænding - dejligt

Anonym sagde ...

i må ikke drikke mor.. fy

Unknown sagde ...

Øhhhh i lige måde og pas dig selv skat.

Anonym sagde ...

snaps for sig (ikke mig) og valnødder for sig (gerne mig) hi hi

Unknown sagde ...

Jamen, når jeg nu gerne vil prøve Anne, har det også lidt sådan. Kan sindsyg godt li' syltede valnødder, så de bliver lavet i år, er bare så godt.

johanne sagde ...

Vi laver altid valnøddesnaps, og det er ikke for sent..men i sidste øjeblik. Nødderne skal være bløde, når man skærer dem over, og ikke en hård skal.

Vi lavede i går:

6-8 hele valnødder
½ flaske brøndum-snaps

nødderne skæres over i halve eller kvarte, kommes i et glas med tætsiddende låg sammen med snapsen.

Trækker i 3 måneder og filtreres gennem kaffefilter 2-3 gange.

Klar....og fortyndes 1 del nøddeekstrakt med 6 dele snaps.

SKÅL - sådan gør vi.

Unknown sagde ...

Jamen tusind tak Johanne - skal den grønne skal ikke af?

johanne sagde ...

Nej, endelig ikke. Det er det hele.

Unknown sagde ...

Fint, jamen så går jeg i gang. Tusind tak og god weekend

Christian sagde ...

Det gør ikke noget der er aftegningen af den begyndende nøddeskal indeni de grønne valnødder, men det må bestemt ikke være for meget. Jeg plejer at plukke mine mellem 15 juli og 1 august - der er de bedst :)

Husk at valnøddesnaps efter nødderne er filtreret fra er noget levende stads. Det betyder i praksis at den udvikler sig med tiden. Du vil opleve at hvis du smager på den lige når den er filtreret så kan den være noget krads i det, og have en lidt "ungdommelig" vildskab i sig. Lader du essensen stå i årevis bagerst i skabet - så skal du bare smage en forskel :)

Så den vigtigste ingrediens i valnøddesnaps udover valnødder er tålmodighed :)