fredag den 5. oktober 2007

Av, av, av

det gør så ondt, at man næsten skriger, og der er intet at gøre mens det står på. Kramper. I nat kom det samtidigt i begge lægmuskler, fuldstændigt som på kommando Ud springer man af sin dybeste søvn og hopper rundt og prøver at få det til at gå væk. Nogen gange kan man bare mærke, at nu forsøger storetåen, at bevæge sig i en retning, som er total uhensigtsmæssig. Så prøver jeg at strække musklen ud, ved at stå og lave et stræk på et dørtrin. 2 gange, har det så "sagt" smæld i musklen, som om det er en fibersprængning, og så HUMPER man rundt i flere dage.

Det er mine "smukke" ben.

Har ikke undersøgt noget på nettet endnu, da jeg synes der er så mange kloge flok derude, som måske har en rigtig god ide. Det skal siges, at jeg går meget, at jeg har arvet mine forældres forfærdelige åretegninger, og at det først er startet efter jeg blev 50.

24 kommentarer:

Gitte sagde ...

Av av da.. Kender det godt! Det der hjælper mig, er Obbekjærs pebermynte tabletter. Og de smager skønt af pebermynte samtidig. Håber du kan bruge mit forslag, for det er SÅ træls at få nattesøvnen splittet af kramper.

Sister Bonde sagde ...

Det lyder da rigtig nemt og godt, tusind tak Gitte. Kan ikke huske om jeg har budt dig velkommen før, men det skal du ihvertfald være.

Emmaline... sagde ...

Jeg havde for snart mange år siden problemer med nattekramper, især hvis benene var trætte. Jeg begyndte at lave strækøvelser hver aften, hvor jeg bl.a. strækker lægmsuklerne og har ikke haft kramper siden. Øvelserne er blevet en vane og noget jeg ikke kan undvære...

Lene sagde ...

Lægkramper har jeg døjet af og til med i hele mit liv, men det er faktisk længe siden nu. Til gengæld er jeg begyndt med uro/"kriblen" i mine ben, når jeg skal til at sove, det er træls.
Jeg følger spændt med om der dukker flere guldkorn op, jeg har nemlig ingen løsning udover den du selv gør.

Sister Bonde sagde ...

Emmaline - de strækøvelser, give jo de der væmmelige "smæld". Hmmmm, jeg må bare gøre endnu mere motion og måske sidde på min stokkestol igen, så jeg ikke låser for ilt ned til benene, ved at sidde for meget her ved pc'en.

Lene - vi håber - det er lige, hvad vi gør.

Madame sagde ...

Jeg tror, du har magnesium-mangel. Både jeg og min far har lidt af lægkramper, men ingen af os gør det længere efter at vi tager en "Magnesium+300" fra Biosym ved sengetid. Magnesium slapper musklerne af - fås i helsekostforretninger og sikkert også hos Matas.

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak Dr. madame - der kan du se, det er meget bedre med åben konsultation her. Det må jeg prøve.

Madame sagde ...

Hvis du har mod på det, er det sådan noget, en biopat kan fortælle en. Men det er billigere bare at købe en bøtte magnesium.

Anonym sagde ...

---og til noget helt andet...du runder snart 10.000 besøgende måske i dag?

Jeg tror du skal til at bruge den der stokkestol, de er bare så gode. Giver også en rank ryk, så vidt jeg husker?

god weekend herfra

Sister Bonde sagde ...

Fundet dem på nettet til kr. 145

Madame sagde ...

Nå ja selvfølgelig - de er da nemmere at købe via Nettet. Rigtig god idé.

Sister Bonde sagde ...

Anne - jeg har set det - tak for din opmærksomhed. Har altid siddet på stokkestolen el. i 10 år mindst, sønnen har bare "lånt" den pt. Så jeg tror jeg henter den ned i dag.

kokken pipper sagde ...

Kender kun alt for godt til kramper men har ikke nogen gode råde. Det har til gengæld alle de andre damer - og tak for det. Ha en god dag!

Sister Bonde sagde ...

I lige måde fr. koch, det er skønt, at modtage så mange fine råd på denne måde.

kokken pipper sagde ...

Tillykke til mig - jeg blev gæst nr. 10.000. regner med det kommer på tv i aften ;o)

Sister Bonde sagde ...

Fr. Koch, du har simpelthen vundet en præmie, send mig din adresse på min mail og der er noget på vej til dig. Hvis det kommer på TV, så bliver det nok TV2 øst, og det tror jeg ikke du kan se ;o)

anjoe sagde ...

Kender heldigvis intet til dit problem, sister bonde, men håber, at nogle af de råd, du har modtaget, kan hjælpe dig (og måske også andre).

Stort tillykke med de 10.000 hits ;-)

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak Anjoe - det er en stor dag.

anjoe sagde ...

nb. Tælleren er gået i stå; ellers har "kokken pipper" snydt ;-( for jeg er nummer 10.000 ti minutter senere...

Sister Bonde sagde ...

Tælleren er absolut ikke gået i stå Anjoe, og fr. koch ville ALDRIG finde på at snyde. Nemlig. Du må prøve igen, når jeg nærmer mig 100.000 - stor præmie ;o)

Emmaline... sagde ...

Madames råd ville jeg også have givet, hvis jeg ellers kunne komme på det, da jeg skrev. Så er det godt andre kan ;-) Angående strækøvelser så mente jeg altså forebyggende øvelser INDEN du går i seng og altså inden du får krampe for en muskel i krampe skal man være forsigtig med at strække for meget...

Sister Bonde sagde ...

Tak emmaline - så er det jo derfor det "springer" inden i musklen.

Anemone sagde ...

Her kommer et skikkelig KJÆRRINGRÅD fra Norge. (Håper nå du vet hva kjærringråd er for noe da ?)

Prøv med en ulltråd knytt rundt hver ankel. Hjelper garantert. Tråden skal nok helst være rød, men fungerer også kanskje i annen farge.
Et såpestykke i fotenden på senga skal visst også hjelpe mot slik strekk.

Dette er kjente tips her hos oss, de er jo nesten helt gratis også.
Dessuten ikke farlige å prøve ut.

Faktisk ganske så ofte at en ser litt eldre pasienter med denne nå kjente ulltråden. Prøv det !!
selv om du da slettes ikke ennå kommer innunder kategorien "eldre" min venn.

Sister Bonde sagde ...

Jeg binder et lille bånd rundt benene i aften - kære Anemone.