onsdag den 24. oktober 2007

Avignon II

Første dag skulle jeg med værtsparret på deres sædvanlige motionstur. 1 times gåtur på stier/veje i et pragtfuldt område højt oppe i luftlaget. Rask derudaf i meget, meget kold vind, men det giver en himmel uden skyer og det er smukt. Druerne sidder fortsat på stokkene og nogle steder, var der de skønneste rosiner.
På vejen møder man en kæmpe "rigtig fransk slots-port", hvor jeg ytrer mit beskedne ønske om at komme til en rigtig vinsmagning. Da mit værtspar, tit og ofte har talt om at besøge lige dette slot, bliver der studeret, hvornår man kan besøge caven. Lørdag mellem 10 - 12 bliver noteret og vi planlægger et besøg.

Efter skøn, skøn frokost på den lokale restaurant, af sted til Avignon. Frokosten bliver af værtsparret, hver fredag, indtaget her kl. 12. Klipfisk med 1 æg, 3 kartofler, en gulerod og hjemmelavet mayonaise med tonsvis af hvidløg. Det smagte vidunderligt. Her fik jeg første plus af herren i huset. Jeg spiste op.I Avignon skulle der snuses til "Les Palais des Papes". Godt nok, havde Nille anbefalet, at slottet, måtte jeg ikke bare gå forbi. Men værtsparret har nu boet i Avignon i 5 år, og har endnu ikke været derinde, så vi venter.

Satte os i stedet på torvet og nød en skøn kop café-au-lait med udsigt til byens liv og disse:

skønne, skønne malerier. Der skete virkelig noget på hvert enkelt billede. Rigtig god ide. Videre til et af Frankrigs skønne KÆMPE supermarkeder. Hvorfor kan vi ikke have sådan nogle i Danmark. Det er en katastrofe. Her er et udvalg, så man må sig forbarme og et liv, glæde og super friske varer. Man bliver flov på Danmarks vejene Nøjjjj, hvor vil jeg håbe, at en af Frankrigs supermarkedskæder for indpas i vores dagligdag, så Lidl og Aldi og des lige, blev sparket hen, hvor de hører til. Undskyld. Dette var en indskudt bemærkning. Men der blev købt østers og det hører I om i morgen.

8 kommentarer:

NILLE sagde ...

Velkommen hjem Kære Soeur Paysanne!

Det lyder til at have været en god tur, selvom vejret lige nøjagtig skiftede.
Hvis de kan vente med at se det - så kan du vel også ;-) Men det er et imponerende bygningsværk selv udefra - og turen tager 3-4 timer.... så måske et klogt valg!

Det med supermarkederne kan jeg kun give dig ret i - i Belgien har vi franske kæder - Carrefour, Champion etc. - og det er paradis!

Glæder mig til næste afsnit af sagaen fra Avignon ;-)

et cetera sagde ...

Dejlig start du der havde - og en god idé af dine venner at tage dig med "ind" i deres dagligdag - som jo altså er noget anderledes end en dansk - ikke mindst hvad angår indkøbsmulighederne. Når vi er i Frankrig bruger vi mindst et par timer hver eller hveranden dag til indkøb - det er SÅ vidunderligt at vælge og vrage - både i supermarkederne og "frilufts markederne". Man sku' pakke sit habengut og flytte derned permanent sku' man :-D

shabby-marianne sagde ...

Numenum.... for en frokost og sikke et flot vejr.
I Italien handler vi i den franske Carre-four kæde - et paradis. Der er bare så mange lækre ting at vælge imellem. Det gør et indkøb noget værd.

kokken pipper sagde ...

Fantastisk maleri - og tak for en dejlig vin-tur! Du har vel nok haft det pragtfuldt:-)

Madame sagde ...

Velkommen hjem, Sister - det er tydeligt, at du har haft det pragtfuldt. Tak for dejlige billeder og historie.

Anemone sagde ...

Så spennende og annerledes på en måte. Litt ok at det ble en spasertur også da, det er jo litt lett for at det blir vel mye stillesitting når en treffer gamle kjente på denne måten.

Enn å gå å rusle i disse gatene, kaffe på byen, se på folket , småhandle på markeder. Høres så koselig ut, og når en tillegg er med gode venner kan man vel ikke ha det bedre? Hvordan var tempraturen der nå da Sister?

Har nå foresten lagt ut bilde av meg selv på bloggen, riktignok tatt for noen år siden ,men...

Sister Bonde sagde ...

Nille - sikke dog et flot navn jeg får der, smukt.

et cetera - jeg kunne bruge uger i de supermakeder, for dælen da, lad os flytte. Jeg havde overvægt hjem, både på krop og i kuffert ;o)

Marianne - det er bare så enkelt og dog så lækkert.

Fr. Koch - som jeg har skrevet til et cetera, begriber jeg ikke, at andre GIDER se ens feriebilleder. Men hun påstår det kommer an på - så det tror jeg på.

Madame - helt vidunderligt, vitamininsprøjtning af de store.

Anemone - det var iskoldt omkring 10 - 13 grader, men det blæste mellem 80 - 100 m. i sek. så føles det godt nok koldt. Men hvis man fandt et sted med læ, var det skønt.
Mht. dit billede på bloggen, så stiger du jo nok i graderne med årene, men det er sødt. Meget.

Anemone sagde ...

Er du ikke våken ennå kjære sister ? Har turen tatt sånn på ?
Eller nyter du jense bamsen sin armkrok ennå ?

Morgenklem herfra.