mandag den 1. oktober 2007

Prøvesidder Fars

nye stol og så kan du ellers godt komme og lukke mig ind.Her ses tydeligt, hvorfor huset skal tilbage til oprindelig farve, hvid el. lyst. Det holder ikke en meter med lyserøde roser op til et rødt hus. Det giver tinitus i øjnene og det ved I, at jeg ikke kan holde ud.Billedet er fra i begyndelsen af 80'erne, hvor der kommer en del tilbygninger til, den ene grimmere end den anden, men nu kan længen ikke undværes, så det må blive som det er. Billedet fandt vi på lokalhistorisk arkiv, det var godt nok en sjov oplevelse. Helt ny lille verden, at begive sig ind i, her hersker roen og stilheden i den grad.

Det er synd, når der ikke vises respekt for gamle huse og deres stilart. Men det har vel i bund og grund, noget med økonomi at gøre. Så måske ad åre, hvis vi bliver boende, vil der ske noget, så huset kan blive sig selv igen.

18 kommentarer:

et cetera sagde ...

Hvor har du ret i det - vores eget gamle hus er heldigvis stadig hvidkalket, til gengæld erdet "moderniseret" med rædselsfulde vinduer - men de giver et fantastisk lys indendøre (som du kan høre øver jeg mig på at være positiv) ...

Sister Bonde sagde ...

et cetera - du øver dig fint, men svært overfor disse sorte store ruder, som var så moderne en gang. Men praktiske og gode til lys, det er de.

Anne sagde ...

Respekt for dig, at du hen ad vejen får huset tilbage på rette vej. Du har så ret med dit tinitus.
Der findes så meget der ikke burde være lavet. Jeg har sådan en lyst til at fotografere min genbos hus, for det er bestemt ikke pænt, øv at skulle se på det hver morgen når jeg spiser gulerødsboller og ellers er i morgendueligt humør

Sister Bonde sagde ...

Vil gerne se din nabos hus, mens du spiser "gulerød"er ;o)
Tak for din respekt.

Nina sagde ...

Held og lykke med det nænsomme hus-bevaringsprojekt. Jeg er helt med på dine tanker. I det perspektiv er jeg nu heller ikke for stolt af vores kedelige parcelhus, men det er fungibelt, som vi plejer at sige, og så må skønheden vige!

Shabby in Town sagde ...

Godt, hvis det brínges tilbage til orginaliteten og hvidt hus er bare enestående. Etcetera er inde på noget med vinduerne.Ofte ser man folk for renoverede huset også vinduerne, men de passer ikke i stilen. Det gør altså ondt.... nu er det sagt.....
Men kommer tid kommer råd.. når vi har hjemmeboende bør så er det funktionen der tæller når de mover... så kan vi tage æstetikken og autenciteten op igen!

NILLE sagde ...

På det gamle billede ser det ud til at være et rigtigt smukt hus - men farven er absolut bedre i hvid/lys... det får alt det andet til at stå tydeligere frem! Eller også er det bare fordi jeg absolut ikke er til for meget lyserødt ;-)

Men det må være skønt - omend dyrt og tidskrævende - at finde husets sjæl frem fra gemmerne! Imporenet over arbejdsindsatsen må jeg sige....

Sister Bonde sagde ...

Nina - parcelhuse er supermoderne igen - for de er nemlig meget, meget egnet til familier og rigtig godt indrettet.

Marianne - måske er det fordi vinduer er en sindsyg dyr post. Vi havde besluttet og lagt penge tilside til nye vinduer. Men fanden tog ved os sidste sommer, hvor DET var sommer. På 1½ måned kom vi alle vinduer igennem mht. reperation og maling x 3. Lortearbejde - men pengene er tjent godt ind.

Nille - nu er huset jo ikke ligefremt lyserødt, jeg vil nærmere kalde det julerødt. Det er roserne som ikke holder en mester op af et rødt hus.
Tak for dine ord - det er en lang og dyr proces - spændende om vi holder til det, især med den nabo.

Nina sagde ...

Hej Sister, hvad er det for en mester, de der gesjæftige roser ikke holder op af det røde hus, fnis! ;o)

Emmaline... sagde ...

Jeg kan godt forstå I ændre husets farve, MEGET lidt køn - minder mig om jeg engang cyklede forbi et hus der var malet i en selvlysende, skrigende lilla farve, jeg var nær drattet af cyklen! Det oprindelige hus ser derimod godt ud, jeg kan godt li' gamle huse, de har i den grad mere sjæl end de fabrikshaller der er "trendy" i øjeblikket....Held og lykke med projektet ;-)

Lene sagde ...

held og lykke med projektet og gemalens stol er bare lækker.

Sister Bonde sagde ...

Nina - er ikke helt med, det er tidligt om morgenen. Det er ikke os, der har malet huset rødt.

Tak til emmaline og lene.

Nina sagde ...

Det er bare fordi, du længere oppe har skrevet, at de der roser ikke holder en MESTER op ad det røde hus - en lille sød slåfejl såmaænd bare. Held og lykke idag, søde! :o)

Sister Bonde sagde ...

Åhhhh, altså nina, det så jeg slet ikke, det er forfærdeligt, når man er sekretær, at jeg laver så mange fejl, eller læs: trykker for hurtigt på send-knappen. Må hellere lige rette det. Tak for gode ønsker for dagen.

Sister Bonde sagde ...

Ejjjj nina - der står altså meter, og det har der hele tiden gjort - nå.

Madame sagde ...

Det var en spændende idé at gå på Lokalhistorisk arkiv og se jeres hus. Jeg synes også, at den hvide farve klæder huset bedre. Men det er jo et både dyrt og besværligt projekt.

Sister Bonde sagde ...

Madame - kommer tid kommer "råd". Det skal gøres, kan ikke holde den røde farve ud og det brune tag. Sort og hvidt.
Skægt sted - arkivet - kan anbefales, altså hvis man leder efter noget.

Nina sagde ...

Altså, Sister, nu må jeg lige korrekse dig. Det er i dit svar til mig, Marianne og Nille, og det står der altså endnu under Nille, hi! Og det er altså ikke for at være krakilsk, det lyder altså bare så sjovt, fnis!