søndag den 25. november 2007

Fik forsinket

fødselsdagsgave i fredags af min veninde. Endnu en til den voksende samling.

Her er andres meninger og holdninger velkomne, om dette at være super-royalist. Mor forstår ingenting: Hvorfor er du det? Tjaaaaaa, ved det faktisk ikke, eller hvad det var, som startede det. Men jeg elsker simpelthen, at læse og se alt, som vedrører kongehuset. Nogen elsker at sætte en gammel filmkending på dvd'en, jeg kan finde på at sætte Mary og Frederiks bryllup på, og så bare stortude fra ende til anden.

I nogen familier spilles der Matador og Trivial Pursuit, det gør der også her, men Kongespillet er nu sjovt og lærerigt.

"Da vi nu har den statsform, som vi har, skal jeg være den første til at indrømme, at jeg synes den er sjov og at den forgylder hverdagen. Mange er irriterede over at kongehuset koster penge. Men jeg synes ikke det er mere mærkeligt, at betale skat til kongehuset end at betale tv-licens - de udfylder jo omtrent samme funktion (og der er ikke så mange genudsendelser). Det er trods alt verdens bedste og mest kostbare dokusoap. " Dette er skrevet (med en enkelt tilføjelse fra mig) af forfatteren til Prinsesse-bogen: Catarina Hurtig. Jeg giver hende så evigt ret.

Nu kan vi så glæde os til at vi skal til bryllup - igen. Joachim og Marie gifter sig den 24. maj, hvorfor skal vi vente så længe? Svigerinden og jeg vil sidde klar fra morgenstunden og være med til, at kommentere kjoler, hår, smykker, hatte osv. osv. og vi glæder os vildt allerede.

19 kommentarer:

marianne sagde ...

På dette punkt støtter jeg republikanerne - er overhovedet ikke til kongehuset. Jeg kan ikke forene det med Grundloven (alle er lige for loven osv.). Jeg mener at der skulle indføres en kongehusskat på linje med en kirkeskat så vi selv kunne bestemme om vi ville støtte kongehuset eller ej. Så fik jeg det sagt :-)

Sister Bonde sagde ...

Godt brølt Marianne - håber du holder "lidt" af mig alligevel ;o)

marianne sagde ...

Selvfølgelig elsker jeg dig SisterB - det ved du - det har sguda intet med dine interesser at gøre....

et cetera sagde ...

Sister, jeg forstår dig - og sympatiserer med dig - men mht Kongehuset er jeg nok lidt "dobbelt" - hælder til Mariannes holdning er jeg bange for. Jeg kan godt li' familien - men nye tider - nye sæder! F.eks. har jeg svært ved at forstå hvis den danske stat skal spytte i kassen til Joachims nr. 2 bryllup - hvis den da skal det, det ved jeg ikke en gang?

Sister Bonde sagde ...

Et cetera - måske er jeg ene om det her, men det vil jeg ha lov til ;o) Er der ikke noget med at det er brudens forældre som betaler? ? ? ? Havde set frem til, at brylluppet blev holdt i Frankrig, men desværre.

Anemone sagde ...

Spennende i grunn.
Husker selv jeg satt og gråt under "våre" bryllup her i Norge.

Martha og Ari i Nidarosdommen glemmer jeg aldri !! Vi skal ta en tur dit når dere kommer til Norge en gang. Nidarosdommen ja :-))) Martha og Ari kjenner jeg desverre ikke SÅ godt !!

Fin søndag videre til Dronningen !!!

Sister Bonde sagde ...

Nååååååå, hvor er du sød, Anemone (det er I andre også) - dejligt at du også kan græde over de kongelige og jer er monstermegetmed på en tur til Nidarosdommen

NILLE sagde ...

Jeg er nok mere til de historiske kongelige bøger. Men som udenlandsdansker bliver man altså blød om hjertet for alt dansk - undtagen Pia Kjærsgård! Nogle år hernede havde jeg dansk parabol - se det var jo lykken. Men kræver at man bor et sted, hvor man må hænge sådan en dims op og i den rigtige retning. Så derfor har jeg også Mary og Frederiks bryllup på DVD - optaget af moderen. Jeg kan nu ikke rigtig hidse mig op over Joachim nummer 2 - så jeg er nok også sådan lidt ind imellem. Jeg har også Politikens bog om Margrethe - jeg slugte den, og synes at den gav et fantastisk billede af et fantastisk beundringsværdigt menneske! Og de overskygger under alle omstændigheder den belgiske kongefamilie, som er en samling pjok!!!!

Sister Bonde sagde ...

Hvor skønt at læse Nille. Jeg kan altså heller ikke hidse mig op til bryllup nr. 2, men vi ææææælsker at sidde og kommentere, hvordan de ser ud - det er mere det.

Stine sagde ...

Jeg har læst din bog - og den er ganske udmærket. Som hun skriver i indledningen er kongehuset verdens bedste docusoap. Jeg tror hun har kilderne mm. helt i orden - men bogen er i "sladderbladsform". Jeg synes det er fint, nogle gange kan biografier vlre lidt tørre... Denne er dog lidt af det hele. God fornøjelse med læsningen :)

Sister Bonde sagde ...

Tak Stine og velkommen her, dejligt at læse

Lene sagde ...

når du gør noget, så gør du det ordentligt ;-) sjældent har jeg set så righoldig en kongelig litteratur.

Sister Bonde sagde ...

Søde Lene - der er jo ikke mig, men veninderne der giver i føsdagsgave. Der mangler faktisk en "Mary"-bog, men den er for høj til den reol ;o)

Jens Drejer sagde ...

Jeg har også et lidt uafklaret forhold til kongehuset, men svinger mest til Sister´s side. Naturligvis er kongehuset en dokusoap, men jeg synes de er meget mere end det. Undersøgelser viser jo, at kongehuset tjener mange penge ind til Danmark. De er rigtig god reklame for Danmark - ja, det er ikke urimeligt at kalde kongehuset for en god investering. Jeg er som regel inde at vinke på dronningens fødselsdag og bemærker altid hvor forskellige folk er: pæne ældre damer, børnehaver, folk fra Christiania, indvandrer osv. Man ser det samme fremmøde når kongefamilien rejser rundt i landet. Derfor synes jeg de har en funktion: vi kan alle være sammen om vores interesse for kongehuset, uanset politiske holdninger, religion, hudfarve, social status eller andet. På den måde synes jeg at de har en utrolig vigtig funktion.

Vær helt sikker på, at jeg sidder også foran skræmen hele dagen når Joachim skal giftes. Og hvis Frank ikke sidder ved siden af, så.....så har han et alvorligt problem!

Sister Bonde sagde ...

Yes Jens, sådan. Godt skrevet, og Frank sidder der, det ved jeg. Det er jo det det er, underholdning og flot reklame for os alle.

Mona sagde ...

Jeg er en af dem, der har det dobbelt.

Jeg synes det er forkert at der er nogen her i samfundet, som er født til bestemte pladser. Både fordi det skævvrider samfundet, men også fordi jeg selv ville synes det ville være forfærdelig ikke selv at kunne vælge min fremtids liv og arbejde.

På den anden side så sidder jeg trofast foran skærmen og sluger både bryllupper, dåb og hvad der nu er. Og så anerkender jeg det som også Jens Drejer på - reklameværdien i kongehuset. At vi har repræsentanter uden nogen politisk agenda som kan repræsenterer Danmark er en enorm stor force.

Jeg er historiker, og oprindelig så startede min interesse for historie ved kongehuset. Ganske noget længere tilbage i historien, men alligevel. Og jeg kan stadig krybe tilbage til denne interesse - for huhej, hvor er der mange gode historier - også way back. Endda historier som overgår nutidens sladderhistorier.

Som jeg altid har sagt: Jeg vil ikke arbejde for at nedlægge kongehuset, men jeg vil heller ikke demonstrere hvis det blev nedlagt.

Sister Bonde sagde ...

Tak for din flotte kommentar Mona og hjertelig velkommen til min blog.

billedmager sagde ...

Kongehuset er med til at give Danmark unik egenskab, Også er det meget gammelt. Dybest set vores ambasaører ude i verden hvor de kommer hen. De kaster glans over særlige begiveneder.
Jeg vil også sidde der foran fjernsynet den dag.

Sister Bonde sagde ...

Hold da op billemager - du læser da tilbage, sikke meget der bliver skrevet på så kort tid.
Selfølgelig sidder vi bag skærmen den dag.