mandag den 28. januar 2008

En bordplade

el. 7 nærmere.
Da vi i september 06 besluttede os for, hvor vores nye køkken skulle være og, hvem som skulle levere det, kunne det ikke gå stærkt nok. Men det kom til at gå alt, alt for langsomt. Den første bordplade, som blev leveret med den rigtige vask i, var ikke dyb nok. Køkkenfirmaets fejl. Bordpladen, hvor "komfur-dimsen" skulle nedfældes i, blev leveret med en stor fræserevne. Begge bordplader af sted igen - vente, vente. Bordplade nr. 2 med vask i, har de rigtige mål, men det er den forkerte vask. Af sted igen. Den anden bordplade er helt rigtig, wow.Den 3. bordplade med vask, ankommer og bliver monteret af vores snedker. Endelig kan vi se et nogenlunde færdigt køkken, men vi kan også se nogle meget tydelige buler ved vasken. Når man bruger en masse penge på et nyt køkken, forventer man at tingene er i orden og har ikke lyst til at gå på kompromis. Kunne vi leve med disse buler eller kunne vi ikke. Jens mente, at vi ikke kunne, for efter meget kort tid, ville laminatet være slidt af på disse buler. Så på den igen. Nu kom der repræsentant fra køkkenfirmaet (mester selv, som er tømmer), en tømmer fra bordpladeleverandøren, samt sælgeren fra bordpladefirmaet. Alle 3 mente, at vi IKKE skulle leve med disse buler. Pladen var simpelthen ikke god nok.
Så langt så godt. Der går nu måneder, hvor bordpladeleverandørens snedker ringer gentagne gange, for at høre om den nye plade (nr. 4) er ankommet. For det er ham som skal afmontere og påmontere den nye. Endelig kommer den - med buler i. Chaufføren er kørt, så vi venter måneder på at den bliver hentet og ny afsat. Her skal det lige indskydes, at vi ikke kan lave køkkenet færdigt, altså med maling osv. osv., da bulepladen skal væk. Det vil betyde ødelæggelse af glasvæv og maling, jamen altså, den tid den sorg. Bordplade nr. 5 ankommer. Efter udpakning SAMMEN med chaufføren, tager han den med retur med det samme, da der er tilsvarende buler i pladen. Nu er vi ved at opgive - skal man det? Du må gerne lade være at læse videre - GAAAABBBBB.
Vi modtager et brev fra bordpladeleverandøren, at de ikke vil lege med mere, de laver ikke flere bordplader. Køkkenfirmaet mener de har brugt tid nok på os. Øhhhhh, vi har fortsat en bordplade med buler, som 3 personer har godkendt ikke er i orden. Der er nu gået 1½ år.
Nu er sagen så - mod betaling - overgået til Byggeriets Ankenævn. Den 22. januar var der skønsforretning her med deltagelse fra Ankenævn, køkkenfirmaet og os. Skønsmanden mente, at han aldrig nogensinde havde set så elendig en bordplade. Nu skal vi så vente - igen - på en afgørelse. Skal køkkenbordpladefirmaet lave 2 nye plader til os, som ikke bliver i hvid laminat, da man åbenbart ser for mange buler. Eller skal vi acceptere den bulede plade og så ikke betale for den! ! ! ! !
Vi venter og kæmper. Det var bare det - hej - jeg kører til tandlæge.

15 kommentarer:

anjoe sagde ...

Det er utroligt så lang en tålmodighed, man skal ha' i sådanne sager. Lige så hurtigt som et firma siger ja tak til ordren, lige så hurtigt skal de servicere ved fejl efter levering...

Jeg tror at du skal donere nogle af dine mange læsebriller til producenten, for at ingen af de ansatte opdager de buler, jamen hallo ;-(

God kamp!

et cetera sagde ...

Hold da op, det har du da aldrig fortalt! Jeg er målløs - og så alligevel ikke - har ladet mig fortælle at 80% af specialtilpassede døre og vinduer IKKE passer når de når frem - skønt opmålt af fagfolk - og at det ikke er ualmindeligt, at en dør eller et vindue går retur 4-5 gange - forstå det hvem der kan???
Håber du har nydt tandlægebesøget?

Kagekonen sagde ...

Jeg håber det ender godt, men bare det at det ender vil vel også være godt... jeg bliver helt træt og nervøs ved tanken om, at vi inden for overskuelig fremtid skal igang med udskiftning af køkkenet ;-)

Håber tandlægen behandlede dig pænt:-)

Sister Bonde sagde ...

Nemlig Anjoe - simpelthen utroligt - og nej de får ikke nogen af mine briller, for bulerne ses tydeligt (og mærkes) uden. Men du har ret. Bordpladen burde ikke forlade fabrikken med fejl.

Et cetera - jeg kan da ikke fortælle dig alt, du skal jo også have lov til at komme til ;o) Her får du lidt efter lidt efter lidt.
Tandlægebesøget er altid en nydelse, ummmmmmmm skønne glatte tænder.

Kagekone - det her er undtagelsen, der bekræfter reglen. Alle, ALLE, siger at de aldrig har hørt noget ligende, så det sker ikke for dig.
Tandlægen behandlede mig pænt og nydeligt ;o)

Madame sagde ...

Jeres oplevelse er jo nærmest til Guiness Rekordbog - det var da helt, helt forfærdeligt!

Sister Bonde sagde ...

Tak Madame - er der en kategori i Guiness Rekordbog, hvor denne historie henhører? For så er vi en klar vinder ;o)

kokken pipper sagde ...

Hold da op sister. Du burde have brugt stjernen i dit indlæg for det er sgu da lige til at græde snot over!!!! Ham min bedre halvdel der kender en hel del til køkkener er simpelthen rystet og meget, meget bleg! Forresten: Jeg havde set filmen med din smukke datter - flot af hende og flot filmet af moderen! knus herfra

Anonym sagde ...

Sister Bonde, jeg håber da snart det går i orden....her i huset er det en trappe og to vinduer vi bøvler med...der er åbenbart noget om "at ting tar tid?"

Sister Bonde sagde ...

Fr. pipkok, jeg venter faktisk i spænding på Hr. Koks reaktion, men hvis han har fået det dårligt, så skal han endelig hvile og få det bedre ;o)
Godt du så Malene, hun var bare så stolt af det hele. Knus selv.

Anne - det håber vi da også - men vi forventer ingenting efter alt det her. Ting tar nemlig i den grad tid. Held og lykke med jeres bøvl.

Anemone sagde ...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåååå se inn hos Gundam-en hagevandring !!! Det gikk da opp et lys her nå kanskje ???????????

Jette H sagde ...

Det er da utroligt... Man skal høre meget før øjnene falder ud, eller hvordan er det nu det er...

Anonym sagde ...

Jamen, kæreste Sister! Det var dog en skrækkelig historie. Jeg kan slet ikke forestille mig, at sådan noget kan ske i virkeligheden.

Det må være hårdt at leve uden et velfungerende køkken og samtidig må I da også blive frustrerede over de mange ubrugelige køkkenplader. Jeg synes du og Jens er ret fantastiske. Mange andre mennesker havde fået stress, neuroser og nervesammenbrud! Og tænk at skulle se på det halvfærdige køkken hver eneste dag - nej, det lyder bestemt ikke morsomt!

Sister Bonde sagde ...

Anemone - du er en kæmpe skat - der var hun jo. Tusind tak for din tid. Møs

Nemlig Jette - men så må jeg jo bare bruge et par extra briller ;o)

Måske skal vi gå til medierne Jens, Ekstra Bladet el. et el. andet forbrugermagasin på TV. Tror et el. andet sted, at vi bliver sorteper i det her spil. Mest fordi vi er så "stille og rolige" mennesker, som ikke brokker sig ALT for meget. Men fortsættelse følger. Knus til dig og tak for din flotte support.

Anemone sagde ...

Gundam bor jo bare et stein-kast herfra. Og om der blir Trtøndelagstur på dere en gang, skal vi besøke henne ! Gjenbruksbutikk har hun også.
Se inn på hennes profil, så finner du Containergirl !!

Nuss & Klem fra en som er glad for at de små grå faktisk kunne konstateres å fungere :-))))

Sister Bonde sagde ...

Anemone - jeg kigger og råber tusind tak for hjælpen. De små grå fungerer perfekt.