mandag den 21. januar 2008

Jeg - en glassamler

Rundt omkring på de forskellige blogs, fortælles der om passion for det at samle. Hvorfor gør vi det? Hvad er det der fascinerer? Hvorfor dette behov for at eje "det-og-det", koste, hvad det vil? Da jeg var "ung-pige-i-huset", samlede jeg på grønne flasker. Næ-nej, ikke lige dem ,som du måske tænker på, men rigtig, rigtig gamle mundblæste grønne flasker. Tror jeg på et tidspunkt, havde over 400 stk. En dag, hvor jeg havde samtlige flasker ude i køkkenet (fortsat som "ung-pige-i-huset"), fejede datteren i huset, den ene flaske efter den anden, ned på gulvet. Om det var med vanilje el. hvad, ved jeg ikke, men ked af det, blev jeg, selvom det jo bare er døde ting. Faderen i huset, gjorde alt for at finde nogen, der lignede dem, som var gået tabt. Det lykkedes med nogen af dem, men det blev aldrig det samme. Behovet for de grønne flasker, (drikker ikke øl) stoppede efter nogen år. Flyttede for meget omkring, og det var for besværligt, at flytte samlingen med hvergang osv. osv. Den er solgt, lige med undtagelse af en 10-12 stykker, som står på loftet.Det er fortsat glas, jeg samler på. Nu er det bare de såkaldte "sodavands-glas", som i gamle dage, blev stillet frem til Fruerne. Kan simpelthen ikke stå for dem. Om jeg har 1 el. 7 af en slags er underordnet, alle bliver brugt, når vi har arrangementer i huset.Hvis du kender nogen, der kender nogen, der kender nogen, som har sådan nogen stående, så køber jeg gerne, inkl. dem her, altså stellet, for tallerkner har jeg en del af - men kaffekopper, sukkerskål, skåle og, og, og skriv til mig, så står jeg der, hvis der er nogen der osv. osv. Tal lige om en passion. Nemlig.

11 kommentarer:

et cetera sagde ...

Aha - så véd vi dét, hvis vi skulle "falde" over noget - og jeg må sige at det "sommerfuglestel" er henrivende - og jeg synes også, lidt anderledes end alm. musselmalet - eller "Blå blomst" som jeg har.. Glassene er en fælles passion - dog samler jeg ikke specielt på sodavandsglas :-)

NILLE sagde ...

Du skal da vist ikke komme til Bruxelles, Sister... med alle de antikshops i både dyr og billig udgave vi har... men jeg holder lige øje ;-)

De er meget smukke, og jeg kan sagtens forstå din betagelse!

Lene sagde ...

nogle gange ville jeg ønske, at jeg havde sådan en passion, men desværre. Jeg kan ikke kassere ting og køber derfor ikke nyt, for hvor skal det være?
dine glas er utroligt smukke.

Anemone sagde ...

Det virker til at vi alle har vår lille "psykideliske mani" på ett eller annet område ja....

Vi kvinner er jo samlere, mens mannfolka er jegere. Slik har det vel vært i alle tider???

Sister Bonde sagde ...

Et cetera - det er nemlig meget smukt det stel, og produceres ikke længere, så det er en gave at finde noget.

Nille - det kan ikke vare længe, måske til efteråret, nu er forårets tur jo planlagt. Det glas, som står foran det farvede, købte jeg i Avignon i en antikbutik. 4 stk. - uha, de var dyre, men hjem skulle de.

Lene - skal jeg komme og hjælpe med at fjerne ting el. starte et loppemarked? Så får du plads til nye ting ;o)
Tak, er også meget glad for dem.

Anemone - og er det ikke bare dejligt ;o)

Madame sagde ...

Jeg kan slet ikke stå for dine sodavandsglas - de er fantastisk smukke. Selv samler jeg vist ikke på noget - jo måske lidt på smukt tøj ;-)

Sister Bonde sagde ...

Madame - jeg kan heller ikke stå for dem, er bare så glad for dem. Altid skønt at samle bare på ét el. andet, især når man er på loppemarkeder. Begynd du at samle på små damesodavandsglas.

Anonym sagde ...

Fantastisk glassamling. Jeg kan godt lide at du har så mange forskellige, som du faktisk bruger når du har gæster.

På samme måde drømte jeg en gang om at samle på blå tallerkner, fade, skåle etc. Jo flere forskellige, jo mere spændende syntes jeg det ville være. Og jeg er vild med dit sommerfuglestel - det er lige netop den stil jeg godt kan lide.

Men jeg bruger jo alle mine penge på bøger og opera-billetter, så det bliver aldrig rigtig til noget.

Sister Bonde sagde ...

Jens - jeg sender et billede til dig på mail, at bordet fra min 50-års føsdag, så skal du se, hvordan det tager sig ud ;o)

Man kan altid købe en tallerken (el. 2) en gang om året, det koster ca. 400 kr. stk. Men nogen gange kan man være heldig og få dem billigere ;o)

I gang Jens.

Anonym sagde ...

Host host host. 400kr? Det behøver jo ikke lige at være et spisestel som dit - det var bare stilen. Men 400kr? Aldrig i livet!

Jeg overvejer også sådan noget meget kulørt noget fra fairtrade-butikken. Men jeg ved ikke rigtigt, om jeg ville bryde mig om at bruge det. Måske ville jeg meget hurtigt blive irriteret over de mange farver. Uanset hvad jeg vælger, så vil jeg gerne have noget andet end det jeg har nu. Men det haster jo ikke....

Glæder mig til billedet!

Sister Bonde sagde ...

Det er mange penge Jens, og jeg bruger dem gladeligt. Held og lykke med at finde det rigtige stel og jo det haster, tiden går dælme så stærkt. Har lavet et indlæg til dig om det at glemme, at sende billedet til dig.