onsdag den 23. januar 2008

Stavpigerne

Da jeg lige var flyttet til området, ville jeg enormt gerne ud og gå sammen med "nogen". Men kendskabet til "nogen" i nærheden, var der ikke. Derfor sprang jeg til, da der i avisen stod: Kom og lær, at gå stavgang. Det måtte da lige være her, damerne var. Havde snuset til det, at gå stavgang i den by vi flyttede fra, og jeg var blevet bidt.
Der mødte rigtig mange op, men desværre magtede underviseren ikke sin opgave - altså det at lære fra sig. Men han havde fået et godt øje til mig - guderne må vide hvorfor - og mente jeg skulle uddannes til instruktør. Formanden for foreningen, som havde arrangeret dette "lær stavgang at kende", synes det var en mægtig ide. Hun fantaserede allerede helt vildt om mange hold osv.

Så mor her - som i den grad hader, at undervise - kom på 3 x kursus, og er nu (ja, grin bare) uddannet instruktør i stavgang.

Første gang kom der over 30 personer, som gerne ville lære at gå med stave. Spørg lige om jeg var nervøs - DET VAR JEG. På et tidspunkt sagde formanden: Nu må du hellere lade dem gå. Jeg havde postet på dem, af viden, og kunne slet ikke stoppe.

Men det måtte jeg. Jeg lå syg af "mavesmerter", hver gang der var undervisning. Det er bare ikke mig. Trist, for vi havde det nu hyggeligt og mange af damerne, synes jo at jeg bare skulle gå sammen med dem. UDEN at sige noget, men det gik ikke. Desværre.

Nu står stavene og samler støv. Det er ellers bevist, at hvis man går rigtigt, så er det den næst mest effektive sportgren, hvor man får rørt sig - alle muskler bliver brugt. Den bedste sport er langrend.

8 kommentarer:

Kagekonen sagde ...

Arj, hvor er det trist at høre. Du burde altså se at komme ud og svinge stavene igen, det er så skønt især på en høj klar dag som igår, hvor jeg så ikke fik gået, så nu smutter jeg inden det begynder at regne...

et cetera sagde ...

Jeg forstår dig - selv om jeg personligt mener, at du rummer en fantastisk underviser, fordi du kan engagere og fortælle i et mundret sprog og du "favner" mennesker du er sammen med eller "taler til" - som her på siden! - men det nytter alt sammen ikke noget - hvis "maven" ikke vil! Jeg synes jo nu alligevel godt, at du kunne udnytte din viden til gavn for dig selv - men det ER måske for kedeligt, at gå alene?

NILLE sagde ...

Altså Sister - du er da ikke genert ;-)
Det ville da være en skøn ting at få gang i igen! Jeg har læst om det - men synes det ser lidt fjollet ud midt i storbyen... men det skulle være så godt!
Så må du ud at gå alene!!!

Anemone sagde ...

Var den instruktøren så ubehagelig og innpåsliten er jeg overbevist om at hans "stav" også står og samler støv :-)))))))

Sister Bonde sagde ...

Velkommen kagekone til bloggen - hyggeligt - måske en dag, så er jeg i gang igen ;o)

Et cetera - tusind tak for de smukke ord, som lægger sig et lunt sted. Det er lidt kedeligt, men de damer ringer fortsat - senest i går - deraf indlægget. Men jeg har simpelthen ikke lysten - endnu.

Nille - det kan du bande på jeg er, lyder måske ikke sådan, men, men, men. Man kan altså godt gå i byen og det ser IKKE fjollet ud. Måske kan du starte, og lige pludselig bliver du forfulgt af en hel flok stavgængere ;o)
Det er godt, men man skal lære teknikken, ellers kan det gøre mere skade end gavn.

Sister Bonde sagde ...

Anemone - du er simpelthen så befriende fræk, tror du ville være en superhjælper til teksterne til Pondus sammen med Øverli ;o)

Madame sagde ...

Kan du ikke gå med nogen, der bor i jeres område, og som også har lyst til stavgang? Det er helt sikkert en fin form for motion. Roning og svømning skulle også være meget effektivt.

Sister Bonde sagde ...

Madame - det er jo her i området jeg har gået med alle damerne, men de ser mig altså som en underviser. Så det "går" desværre ikke. Tak for din søde kommentar.