søndag den 24. februar 2008

Et portræt

fik vi i 2001 malet af vores børn. Ønsket var ene og alene mit.Kunstneren fandt vi i Skovhuset i Værløse, som havde arrangeret en udstilling med alle de kunstere, som Kommunen var/er beriget med. Det blev Rikke Heinecke. Kemi'en var der, og det er vigtigt for sådan et samarbejde. Nu må I ikke tro, at vores børn skulle sidde model - som de kongelige - nej her, skulle vi komme med fotos, som betød noget for os, som viste vores børn, som de var/er. Herefter skulle Rikke finde de mest egnede, samt efter mødet med ungerne, få det frem i maleriet, så man siger YES, der er det.

Rikke spurgte pænt, hvilke farver, som ville passe os, altså som ville passe til resten af hjemmet. Valget faldt på grå-blå nuacer. Nu ser du nok en ekstra gang på maleriet, for nej det blev det ikke. Vi blev noget overraskede, da resultatet skulle ses. Billedet skulle godkendes af hele familien, inden den afsluttende lak kom på.

Malene var/er svært utilfreds, sønnen er meget tilfreds, Jens neutral, jeg er ovenud tilfreds og elsker det billede totalt. Det er jo et maleri, ikke et fotografi, derfor har kunstneren jo sine friheder, ellers bliver det da for kedeligt.

12 kommentarer:

Irene sagde ...

Det levende brænder stærkt igennem. Det er smukke portrætter, dygtig kunstner og umanerligt smukke, levende modeller!!!

Shabby - Marianne sagde ...

Jeg syntes det er flot - billed udsender en varme af de positive, man bliver glad af at se det og når det så er ens unger - så slår det alt

Deborah sagde ...

Kan godt forstå, du er glad for det. Det er rigtig fint. Dejlige unger!

Sister Bonde sagde ...

Altså Irene - jeg rødmer - og det klæder ikke en gammel kone ;o)

Marianne - det er mit kæreste eje - og ungerne kan jo bare dele det i to, hvis de ikke kan finde ud af, hvem som skal arve det - til den tid.

Tusind tak - søde Deborah

kokken pipper sagde ...

Skønne farver, skønne børn og et dejligt billede.God søndag til jer :-)

Datteren sagde ...

Synes nu stadigvæk jeg ligner en abekat. men det er et flot billede :)

Sister Bonde sagde ...

Fr. pipkok, det er nemlig skønne farver, og nu kunne de jo ikke være anerledes. I lige måde - god kort søndag tilbage.

Sister Bonde sagde ...

Du ER en abekat - skat. Neeeeeej, men sjov og dejlig er du og billedet er kunst, ikke en affotografering. Knus

Det gule hus sagde ...

tak for din velkomst hilsen i et helt andet indlæg. :-D
men jeg må jo indrømme at jeg har fulgt med på sidelinien, uden at give lyd fra mig, igennem længere tid. Men nu er jeg jo kendt, og vil lige sige wow for et herlig maleri, jeg forstår fuldt ud dit glæde for det. Dejlige unger, du har.

Sister Bonde sagde ...

Lis - det er så dejligt - når nye kommer på banen. Tak for rosen til billedet og ungerne.

sylvia sagde ...

Dett var et fint bilde/maleri. Jeg laver slike selv, og jeg skjønner malerinnen, at dt ble disse fargene. Det må varme farger til for å få dem til å se levende ut, skjønner du!!!!!
Vil bare gi beskjed til deg også, at du må innom Mariannes /Shabby`s blogg, og lese hva hun har skrevet der. Fort deg.....

Sister Bonde sagde ...

Sylvia - rigtig meget velkommen til - og tak for rosen vedr. billedet. Har været hos Marianne og har skrevet. Frygteligt for hende.