onsdag den 20. februar 2008

Træt som en

mælkehest.
Har du hørt det udtryk før? Jeg havde ikke. Modtog en dejlig mail fra min moster i Sæby, hvor hun skriver: "I øjeblikket synes jeg, at jeg er træt som en gammel mælkehest". Måtte lige have svar på, hvad hun mente med det. Her er svaret:
"En mælkehest er da bare mælkemandens gamle øg - den så altid så træt ud, når den trak mælkevognen rundt i byen! Sådan én har du selvfølgelig aldrig set - du er alt for ung - men din Mor kan garanteret huske det. Hun har sikkert også siddet på bukken og "styret" den. Det var vist nok ganske unødvendigt - den kendte ruten bedre end mælkemanden, og når arbejdet var ovre, gik den bare hjem. Ingen pisk og hårde ord her!"
Moster tilføjer, efter jeg har fået forklaringen: "Der er sikkert andre, der også kan huske dengang der var fred og ro i gaderne, og man roligt kunne lade børn og hunde lege der, uden hele tiden at være bange for, at der kom en stor Hummer rundt hjørnet på to hjul og med en "blæst" chauffør! På den anden side, så er der nok ikke så mange i den aldersklasse, der sidder og leger med en computer, men så kan de unge få en fornemmelse af, hvorfor vi "gamle" kalder det de gode, gamle dage".

Ja undskyld, alt for nemt et indlæg. Men ét eller andet sted er det da pragtfuldt, at vi kan lære hver eneste dag, ligegyldigt, hvor gamle vi bliver. Bare det, at moster nævner en Hummer, det betyder da, at man fortsat følger med og vil. Kan livet være mere pragtfuldt, end at suge ny viden til sig?

Husk at deltage i konkurrencen nedenunder ;o)

6 kommentarer:

Jette H sagde ...

Husker skam vores mælkemand Møller Højberg.(Skulle bare lige mindes om ham..) Han havde hest, og den var nøjagtig, som beskrevet.Den gamle mælkevogn er forøvrigt ved at blive restaureret af pensionister, den er fundet i et buskads omme bagved et sted, lidt sjovt, ikke....

Sister Bonde sagde ...

Håber at moster læser med Jette - tak for din fine kommentar. Og jo - det er sjovt.

billedmager sagde ...

Nåhr det gør jeg nu min svigermor i Værløse!
Og hun irritere sig hver gang hun ikke kanfinde ud af det dermed - billederne ind på computeren og mailene måske ikke når hendes søster på 85 i Austalien.
Jeg kendte ikke udtrykket Så træt som mælkemandens hest. Derimod sagde min mor at hun så træt som et alderdomshjem.
Du har ret i at det er dejligt at lære hele livet.

Sister Bonde sagde ...

Tak for din fine kommentar billedmager.

Anonym sagde ...

Hej Sister Bonde- det var da pænt af dig at lægge min mail ind- så fik jeg lejlighed til at se en god gammel mælkevogn igen. Tak for det.
Jeg kan godt forstå, at Billedmager ikke kendte udtrykket. Det gjorde jeg heller ikke. Jeg sad bare og var så træt, og så kom jeg til at tænke på den trætte, gamle hest, og så kom det af sig selv!
Hilsen fra Moster

Sister Bonde sagde ...

Yes moster - du kunne - godt gået og flot. Min første kommentar fra min moster, det er stort. Knus til dig.