fredag den 21. marts 2008

Værtsparret

bød velkommen til årets Påskefrokost.

Det er en broget forsamling af venner og familie, som for 5. år i træk, kommer på en Skærtorsdag. Vi var 13 da det startede, men siden, er der kommet kærester til, samt én enkelt har været inviteret samtlige 5 gange og dukkede for første gang op i går. Dejligt. Samtlige medbringer deres faste bidrag til frokosten, og det skal være det samme hvert år. Intet må afvige, så er det jo ikke som det "plejer", og det går virkelig ikke. Derfor er det jo en nem sag, at stå for arrangementet. Man får gjort grundigt rent, skal bare dække bord samt lave 2 slags sild (mit job). Jens står for, at alle kan komme til at sidde omkring ét el. 2 borde, samt drikkevarene. Kan love jer for, at der bare er så meget mad, at når der er gået nogle timer eller 3, skal alle ud og gå tur.Ned til havnen og tilbage igen til kaffe og skøn påskekage, uhhhhhh, hvor vi trænger efter sådan en gang luftning.Så er det ellers hjemad og vi kan glæde os til næste år, hvor hele flokken kommer igen.

23 kommentarer:

Marianne sagde ...

Sikke det emmer af kærlighed og veltilpashed - hvor er det dejligt. Og en rigtig god tradition i har fået bygget op :-)

Anonym sagde ...

Sister, jeg fik jo den udvidede version - gennem vores dejlige "påske-snak" - endnu en gang tak fordi du ringede og ønskede husbond tillykke :-) Hvor ser det dog hyggeligt og stemningsfuldt ud - billederne lyser af hvor glade alle ér for traditionen! Det minder forresten meget om om vores julefrokosttradition - med faste retter, faste pladser, faste taler og sange - nu på over 25. år :-)Selv mht fester synes vi åbenbart om samme model - vi ER tvillinger :-D

Nille sagde ...

Dit påskebord var så flot, Sister - og stemningen på disse billeder viser jo også med al tydelighed, at det var en succes! Det er skønt med sådanne traditioner!

PS! Er der flere sild tilbage? ;-)

Anonym sagde ...

Hvor lyder det bare hyggeligt

Unknown sagde ...

Det er nemlig lige, hvad det gør Marianne. Alle nyder bare så meget hinanden, stemningen, maden - det hele.

Tak for dine smukke ord et cetera og det er da lige det vi er :D

Helt ærligt Nilletøsen - hvor blev du af? Der er skønne sild tilbage, og vi har nydt dem til frokost i dag også.

Unknown sagde ...

Hyggeligt var lige, hvad det var Bambi ;o)

Anonym sagde ...

Herligt med sådan en tradition. Og let, når det skal være, som det plejer.
Min nevø har fået en kone med et mega-organisationsgen. Og hun har nu for andet år i træk organiseret en påskefrokost lidt på tværs af mange familier. Der er mange dine, mine, vores og de andres børn i den del af familien, så det er dejligt, at hun gider. Vi andre gider også, når nogen altså går forrest. Om 5-6-7 år har vi måske vænnet os til traditionen, og kommer "som vi plejer".
God Påske.

Det gule hus sagde ...

Det lyder og ser hyggelig ud med store grin og det hele. Dejlig tradition og god ide, at dele madlavningens opgaven, så værtsparet også får tid til at hygge sig. Flot par, forresten, de der værtsfolk. :-D
Foresat god påske til jer.

Marianne sagde ...

Lige et spørgsmål - de der hvide cremefraiche sild - kan de laves dagen før de skal spises?

Unknown sagde ...

Conny - dejligt at "høre" fra dig igen, og det er bare så skønt med disse traditioner.

Ejjjj - Lis, hvor er du sød, dejlig kommentar, går rent ind.

Det gør jeg altid Marianne - så er de bare superduper. Glæder mig til at høre, om de falder i "god jord". Knus og god tur.

Anonym sagde ...

Uhm for en fest. Dejligt!

Anonym sagde ...

Hvor lyder det altså bare alt for hyggeligt. Og det er så skønt, at have den slags traditioner med familie og venner.

Unknown sagde ...

Irene og Johanna - det er skønt og det var rigtig hyggeligt. Det er lige før at denne dag er bedre end juleaften - kun lige før ;o)

kokken sagde ...

Sikke nogle dejlig billeder og I har vel nok haft det fantastisk. Det har været alle forberedelserne værd ser det ud til. Og værtsparret - jamen wauw siger jeg da bare lige! Kram fra det kolde - vilde vest....

Anonym sagde ...

Kære Inger og Jens

Tak for en som sædvanlig festlig påskefrokost. Vi har lige været inde på din blog. Det er dog utroligt så produktiv du er.

KH KAREN OG GON

Unknown sagde ...

Kære I to, og så meget i lige måde. Har flyttet jeres kommentar herunder, hvor jeg synes den hører hjemme.
Tak for den smukke rose, det er da dejligt at læse.

Unknown sagde ...

Fru pippelopkok, hvor er det dog en skøn kommentar at få, hvor er du altså bare sød (eller I er). Kram i lige måde fra lune syd ;o)

Anonym sagde ...

Det ser enormt hyggeligt ud. Hvor var det godt at I skulle holde påskefrokosten inden det blev både koldt og glat... der er nok ingen som har lyst til en gåtur i det vejr som jeg har uden for vinduerne....

Unknown sagde ...

Jens - det var pragtfuldt vejr her i torsdag. Alt var bare perfekt, ingen klager fra syden.

Anonym sagde ...

Glædelig påske.
Googlede lidt på hvide sild og fandt din opskrift. Opskriften med peberrod, æble, kapers mm. tog førsteprisen ved min families påskefrokost i søndags.
Tak for hjælpen.
Vibeke

Unknown sagde ...

Hej Vibeke - hjertelig velkommen - og selvtak. Håber at du mener asier og ikke æbler, for det er asierne og deres saft, som giver en hel del. Tak for din skønne tilbagemelding.

Anonym sagde ...

UPS. Det med æblerne smuttede med i mit skriv, fordi jeg også lavede din karrysalat. Nu havde jeg jo alligevel din side fremme på pc'en ved køkkenbordet.
Sildene fik cornichoner, da jeg ikke havde asier. (Og de fik ikke æbler....)
Manden i mit liv er vild med sild.
Vibeke

Unknown sagde ...

Kære Vibeke - næste gang (for det ved jeg der bliver) så er der dømt asier. Det er det bedste ;o)
Tør næsten ikke skrive det, men karrysalaten blev glemt i køleskabet, så der var ingen der fik den smagt. Øv bøv.
Hvis manden er vild med sild, så skal du lave de røde også, den er hammergod.