tirsdag den 8. april 2008

Dagens kunstner

er Maria Lüders Hansen, født i 1925. Hun er en fantastisk smuk og livsklog kvinde. Har haft den glæde, at være sammen med hende flere gange, samt besøgt hende privat. Grunden var, at hun havde nogle ting og sager til Jens, som "den gang", havde et rekvisitfirma. Jeg har købt ét billede af hende, men det bliver ikke det eneste og så har jeg fået ét, som forestiller Fr. Rasmussen. Maria har sagt, jeg skal komme og få det signeret - "så er det mere værd". Det er værd nok for mig.
”Jeg har fulgt og tegnet gamle koner, lige siden jeg var barn". I en lang periode var, det mere farvegrafikken og akrylmalerier. Men nu skriver Maria "De sidste par år har min eneste mulighed for at arbejde kontinuerligt, været selvportræt. Det kræver kun et spejl, papir, blyant. Modellen er altid til stede" Hun er altså gået tilbage til de gamle koner, og den smukkeste af dem alle.Dette blev købt, fordi: Maria fortalte, hvordan hun kæmpede for, at få mandlige modeller på akademiet, den gang. "Hvorfor skulle vi altid tegne damer? Jeg ville have skønne mænd, at se på, med faste baller" tænk, hvor flot. Simpelthen et vidunderligt menneske. Hun må være 82 el. 83 i dag og jeg håber inderligt, hun har det godt.

4 kommentarer:

Shabby - Marianne sagde ...

Jeg er helt vild med billedet af den gamle kone - det siger så meget, det er så smuk.

Sister Bonde sagde ...

Det er jeg også Marianne - og Maria har virkelig tegnet hende mange, mange gange.

kokken sagde ...

Smukke billeder og smukt at kende sådan en dame. Alene den livserfaring hun har kan gøre mig helt ydmyg. Og det er så livsbekræftende med den kommentar om faste baller. Dejligt indlæg at starte en grå tirsdag på. Tusind tak skal du have. Krammer...

Sister Bonde sagde ...

Jamen selv tak fr. kok, dejligt at læse. Kram selv tilbage.