onsdag den 2. april 2008

I dag må

der simpelthen tages backup Det har stået på min "skal have gjort"-liste i måneder/år og når man så skriver et indlæg om at miste alt, hvorfor er det så svært, at få det gjort. Nok fordi, der er så mange måder, at få det gjort på, at jeg ikke har fundet den rigtige endnu. Før tog jeg backup på cd-skriver - har denne stak på 100 stk. stående, hvis der er nogen der mangler ;o)Dernæst er muligheden for at lægge alle sine dyrebare minder over på denne her:Men den er total proppet med musik, som jeg næsten ikke kan få mig selv til at slette, selvom der er rigtig meget, som aldrig bliver hørt. Men sådan en ekstern harddisk, kan vel også stå af, så du ikke kan se/finde dine billeder osv. osv.

Udover de nævnte, så kører der automatisk backup fra det ene drev til det andet drev (hvor der er rigtig meget plads), men hvad hjælper det, hvis pc'en må "springe for en hest".

Føler mig lost i dette backup-helvede og vil meget gerne høre forslag til, hvad der er bedst/klogest og hvordan du klarer dette problem.

25 kommentarer:

Culinaria sagde ...

Godmorgen

Et rigtig godt indlæg, jeg står selv i samme situation med min blog. Venter spænt på at se hvilken løsning du finder, så man måske kan "låne" ideen.!?

Hilsen Culinaria/Catherine

kokken sagde ...

Åh hvor jeg også venter på at høre hvordan man gør ;-) Jeg tænkte yes det ved sister noget om det her-men så;-) Jeg troede faktisk ikke der var noget overhovedet som du ikke lige vidste :-) Krammer til dig ........

Sister Bonde sagde ...

Tak Culinaria, du må låne lige så tosset du vil, hvis der kommer en åbenbaring.

Fr. kok, du har fuldstændig ret, det her ved jeg en noget om, men ikke lige, hvad der er det bedste, letteste, så man husker at få det gjort ;o) Her er jeg stået af. Tak for kram og tillid.

Lene sagde ...

lad os starte ved 0. hvordan laver du backup af bloggen?
jeg ved hvordan jeg laver backup af mine billeder i acdsee, men min blog?

Sister Bonde sagde ...

Øhhhh Lene - det ved jeg da ikke ;o) Det har jeg brødre til, vil du låne ham?
Men egentlig tror jeg aldrig jeg får brug for den, altså se tilbage. Har det lidt sådan, at det er nu og her, og ikke noget jeg "gider" gemme. Var jo helt panikken, dengang jeg "lukkede" bloggen i oktober. Men har overhovedet ikke tænkt på det med backup af blog siden. Tror ikke jeg vil tænke mere på det. Sker det - så sker det. Men mine billeder og alt det andet som ligger, det vil jeg være ked af, hvis det bare forsvandt.

Lotten sagde ...

Cd'er har begrænset holdbarhed, så man skal være varsom med, hvad man lægger på dem. På den anden side er de praktiske og jeg bruger dem også rask væk selv til backup.
Jeg har tillige en ekstern harddisk, der endnu ikke er fyldt, og som primært bruges til at gemme filer på, som jeg ikke vil have til at ligge og fylde på min bærbare. Ydermere har jeg en stationær, som jeg aldrig bruger, men den har jeg så lagt en masse billeder på - billeder som så ligger både der og på CD'er.
Jge har ikke de vises sten mht. backup, men overvejer at undersøge nærmere, hvad det indebærer at bruge et online backup-system. Altså købe mig ind på en server et sted, så jeg ikke gemmer alle mine æg i samme kurv.

Jeg tror, det optimale er, at lave mere end en backup, altså at bruge mere end en metode. Og så er det selvfølgelig essentielt at have et overskueligt system, så man kan finde rundt i alle sine filer.

Jeg venter også i spændign på at se, om nogen disker op med en genial løsning på probelmatikken.

Sister Bonde sagde ...

Wow Lotten - tusind tak for et meget flot svar - anede ikke det med holdbarheden. Her lyder et kæmpestort suk, mht. alle de cd'er jeg har liggenden for år tilbage. Men har dog endnu ikke oplevet, at jeg ikke kunne indlæse nogen af dem.
Har også en stationær stående på loftet, som altid kan hives frem, hvis det går helt galt.

Catherine sagde ...

Hej Sister

Jeg sendte en mail til min onkel hvor jeg henviste til dit indlæg og forklaret at vi er flere der har samme problem.

Det er her er hvad han svaret:

Der er ingen "nemme veje" uden om sikkerhedsbackup. Data skal med jævne mellemrum sikkerhedskopieres over på et andet medie og jo helst gemmes væk på en anden lokation end lige ved siden af maskinen (i tilfælde af tyveri). Afhængig af mængden af data, er det forholdsvis overkommeligt at brænde ud på DVD eller som vist - en ekstern harddisk.

De fleste nyere maskiner har brænderdrev og i hvert tilfælde stik til en USB disk.


Efterfølgende har jeg så kikket i gennem blogger.com´s hjælp manual, ikke helt let - Men lidt fandt jeg.

Gå ind i på dit betjeningspanel - tryl på indstillinger - E-mail - på den øverste libje skriver du en mail, optil 6 tror jeg - så når du næste gang skriver et indlæg sendes der auto en kopi til din mail. husk at tryk gem :-)

Dagen i dag har jeg så brugt på at lægge hele min blog over i word og lagt over på USB nøgle og brændt dem på en DVD. Det nogle timer, men er det hele værd.

Håber det var til nogen hjælp.

Hilsen Catherine/Culinaria Kitchen

Catherine sagde ...

Beklager mine stavefejl, men jeg glemte lige at fortælle - at jeg kan anbefale at lave en gmail, for den har ubegrænset plads når det gælder indlæg, filer og billeder m.m.

Catherine

Helle K. sagde ...

Jeg har aldrig lavet back-up af min blog, men det vil jeg da gøre - en af dagene ;)
Jeg laver altid back-up af mine billeder - når de er redigerede (det gør jeg lige efter de er lagt ind på computen), bliver de kopieret til ekstern harddisk, brændt til dvd og brændt til en ekstra dvd - d.v.s. at jeg har mine billeder i 3 eks. - hvorfor? Fordi af skade bliver man klog... jeg har for en del år siden oplevet, at cd'er pludselig var tomme - jeg ringede og snakkede med HP (jeg havde en hp-brænder) og de fortalte, at de dårligste cd'er let kan miste data på et år eller så. Jeg tror, at kvaliteten generelt er bedre nu end den var dengang, men alligevel laver jeg en ekstra kopi.

Helle K. sagde ...

Nå ja så glemte jeg, at jeg har lagt over 3000 billeder op på flickr. - endnu ikke alle mine private- og familiebilleder. :)

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak Catherine, for alle dine funktionelle ideer vedr. backup - også til brormand.

Helle - har d.d. lavet 9 cd'er med backup og er monsterstolt - men ikke at de ikke holder. Stort suk. Har stort set alle mine billeder på flickr. Men derudover er der jo alle dokumenterne osv. osv. Hmmmm.

Anette B sagde ...

Hvor mange billeder kan man uploade til Flickr? Er der ikke begrænsning på?

Sister Bonde sagde ...

Anette, ikke, hvis man betaler for det, og det gør jeg - er såkaldt VIP-person.

et cetera sagde ...

Uha, sister - det kan jeg da slet ikke overskue lige nu - det må blive i morgen ,-)

billedmager sagde ...

Jeg har faktisk ikke lavet back up i en god stykke tid. Men vi har en ekstern stående til at lægge filer over på inden vi nulstiller vores computere.

Frk. Bibo sagde ...

www.keepit.com - har dog ikke prøvet kræfter med det endnu. Bruger ekstern hd. ;-)

Sister Bonde sagde ...

Et cetera - helt OK.

Billedmager - det er bare det med at få det gjort, som jeg finder svært.

Bibo - det ser spændende ud, må nærstuderes - tusind tak.

Madame sagde ...

Jeg bruger Flickr.com og en ekstern harddisk. Men af erfaring fra job ved jeg, at man ikke kan stole 100% på eksterne harddiske - vi har diske, der pludselig ikke kunne aflæses, og en enkelt er blevet tabt, så den gik i stykker. Så det er klogt med backup på flere medier og i bedste kvalitet (lyd, billeder) af hensyn til en fremtidig konvertering.

Anja ligenu sagde ...

Så dr1 Rabatten for nylig og de talte om webdrive.dk hvor du kan lagre. De kalder det USB-nøglens død. Men - de taler om 100MB og det synes jeg måske liiiige er i underkanten ;-)
Men det er noget med zip-komprimereing - så fylder tingene lidt mindre.

Ellers kig på mediamax.com (25 GB free - langsom båndbredde dog). Læse også her:

http://www.pcworld.dk/art/
8564?page=1 (du skal lige selv skrive linket i adresselinien da det ikke kan kopieres når det står i to liner - hvilket man bliver nødt til for at få det hele med ;-))

Jeg bruger selv ekstern harddisk. Den er på 80 GB tror jeg nok. Det er nok ind til videre - men jeg vil selv lægge mine ting på nettet når jeg finder det rette medie. Det er det mest logiske at have det 'derude' synes jeg...

Toni sagde ...

Hej Sister

Jeg har lige tegnet abonnement hos Keepit - det tager godt nok en krig at få uploadet filerne (jeg har noget i retningen af 50 GB billed- og videofiler, som jeg nødig vil miste, hvis huset en dag skulle gå op i røg).

Bruger desuden også ekstern harddisk - just in case.

Sister Bonde sagde ...

Tænkte det nok Madame - med de eksterne harddiske. Hmmmmmm.
Tak for fin oplysning.

Anja - tak for meget informativ kommentar. Har stort set alle billeder på flickr.com, så det er resten der mangler. Måske jeg skulle prøve, men det er mig lidt i mod, at andre kan sidde og læse mine brev. Må tænke over det ;o)

Hej Toni - hjertelig velkommen til min blog - bibo foreslog også keepit, så der må studeres nøjere. Og så må der købes endnu en ekstern harddisk - tror jeg.

Anja ligenu sagde ...

Hvad mener du med at andre kan læse dine breve?
De medier der er på nettet, og som der er en jungle af, er ikke medier hvor andre kan 'kigge' med. Keepit.dk er sikkert en af disse løsninger. Jeg tror det kan betale sig at undersøge markedet. Mit link til pc-world dækker netop en undersøgelse af disse medier - 6 udvalgte - hvor man under alle omstændighder vil få en fornemmelse af hvad der er fornuftigt at gå efter.

billedmager sagde ...

Enig!

Sister Bonde sagde ...

Jamen Anja - tusind tak for dine informative kommentarer - må da i gang med at studere dette medie, intenst.
Dejligt når vi kan hjælpe hinanden på denne flotte måde.