søndag den 1. juni 2008

Bagerens datter

det er jeg, men det er der da ikke kommet noget som helst godt ud af, andet end jeg ALDRIG spiser wienerbrød og kager. Far har stort set ikke brugt sin uddannelse som bager, andet end i hjemmet, og det kan der jo ikke klages på.
Har fået en opskrift på boller fra Jens kusine, som skal koldhæve i køleskabet. Næste morgen formes de og ind i ovnen - dejlige nybagte morgenboller.
Det siger mig intet - det at bage, men måtte da lige prøve. Selvom trætheden var mærkbar ovenpå dagens tøsetur, tog alt hvad der kunne skrabes sammen af energi, og gik i gang.
15 g gær blandes med 3½ dl koldt vand, 1 ½ tsk. salt, 1 strøgen spsk sukker, 1 spsk olie, 100 g grahamsmel el. havregryn, 315 g. mel kommes i gærvandet. "Dejen" røres med ske og stilles i køleskab til næste dag.
Da der skulle kommes mel i, kiggede jeg på beholderen med dette og tænkte hmmmmm. Ledte desperat efter mere mel, men nix - intet. Nåååå pyt - for der var jo lavet dobbeltportion, familien skulle da have mange boller - lidt mere havregryn i.
Nu er det morgen og bollerne er i ovnen, efter at de lige har efterhævet i 10 min, og skal være i ovnen i 20 - 25 min. De ser faktisk ikke så tossede ud, og der skal købes mere mel - yes. God fornøjelse, for nemt er det, hvis du springer ud i morgenbollerne ;o)

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det ser da intet mindre en vidunderlige ud. Håber, at de smagte. God søndag i solskinnet ;-)

Sister Bonde sagde ...

Det gjorde/gør de JM. Skal lige ud og købe lidt mere mel, så laver jeg 2. portion lidt senere. De er faktisk perfekte til burgerboller, så det laver vi til aftensmad.
I lige måde skøn søndag til dig.

Anette B sagde ...

De ser lækre ud. Måske skulle man prøve din opskrift en dag ;) God søndag.

Sister Bonde sagde ...

Anette - det er jo bare dej, du ser på billedet, men de bliver ok, så go for it.
God søndag i lige måde.

Shabby - Marianne sagde ...

De ser faktisk rigtig gode ud.... jeg har masser af mel, men ingen gær.... jeg skal vist lige i byen :-)

Jette H sagde ...

Uhm, nybagte boller til morgenmad, dejligt.... må vist heller prøve den opskrift :)

et cetera sagde ...

Sister, det ser da ud som noget jeg kan finde ud af - hold da op, at kunne bryste sig af nybagte boller - DET har jeg aldrig prøvet før :-)

Sister Bonde sagde ...

Marianne - afsted med dig, så er der nybagte boller i morgentidlig. Har lige købt mere mel, så anden omgang er i ovnen.

Jette - den er faktisk helt fin, og passer lige til mit bagetempo ;o)

Når jeg kan - så kan du også et cetera - tænk om du kunne overraske husbond med varme boller til morgenmaden (og ungerne). Det kunne være lidt hyggeligt.
Jeg havde heller aldrig prøvet DET før ;o)

Lone sagde ...

Blev de gode?

Bagning siger heller ikke mig noget. Dog kan jeg ind imellem (hvis lysten skulle komme over mig) finde på at bage et yoghurt- eller ciabattabrød. Det er så nemt med en færdigblanding af mel, som bare skal tilsættes gær og vand.

Duften af bagværk er jo dejlig.

Sister Bonde sagde ...

Lone - de blev rigtig gode, især dem som lige fik lidt extra mel ;o) Her til aften har vi brugt dem som brugerboller - og det var supert - man blev rigtig mæt.
Jeg vil sige, at det her var lige så hurtigt - og nemt - som de der hurtigblandinger. Tror næsten de her er billigere - prøv det.