mandag den 16. juni 2008

På aftentur

"Kom nu gutter, skal vi ikke lige køre en lille tur, "mor" vil gerne vise jer noget helt specielt". Iveren og lysten var absolut ikke tilstede, "det regner", og "skal det være nu?" Vi havde lige spist aftensmad og yes det skulle være nu, ud og få skøn frisk luft på sådan en dejlig søndag aften.Mallings Kløft er en lille perle af et stykke natur, som har en interessant kulturhistorie – og et efter danske forhold - ganske dramatisk landskab.
Den tidligere møllebæk, snor sig i bunden af kløften, men hvor strømmen i sin tid var stærk og kunne få 5 vandmøller til at køre rundt, risler i dag en lille bæk.
En tur gennem kløften er fascinerende på alle årstider, men måske ekstra smuk om foråret, hvor skovbunden er fyldt med alle tre anemonearter – blå, hvid og gul. Botanikere nævner en række sjældne arter, som vokser i kløften. Det er bl.a. skov-stilkaks, dansk ingefær, druemunke, krybende læbeløs (altså, hvad er det for et navn ;o), blåtoppet kohvede, tandrod, sort fladbælg, milturt, padderok, korskanp m.fl. Lotten kom an - det må virkelig være noget for dig.For enden af kløften kommer man ud til åbent land, og en smuk udsigt over Storstrømmen med Farøbroerne i baggrunden åbenbares. Noget af teksten har jeg sammefattet fra google, så det er ikke mine egne ord - alle sammen.Tusind tak for alle jeres gode ønsker om god pause, men et eller andet sted, skal jeg jo bare være tro mod det jeg skriver i sidebaren. Kun skrive når lysten og energien er der. Så hvis jeg ikke lige skriver 2 - 3 indlæg om dagen, så er det derfor ;o) Billedet af kaktussen er totalt spritnyt - er den ikke fantastisk?

13 kommentarer:

NILLE sagde ...

Det med 2-3 indlæg om dagen, er der vist ikke noget at sige til, at du ikke magter! Det vigtigste er jo bare at skrive - som du selv siger det - når du har tid og lyst! Ellers skulle livet jo tilbringes foran computeren!

Det er nogle meget smukke billeder fra gåturen - og sååå sundt at komme ud efter aftensmaden... prik prik til min dårlige samvittighed ;-)

PS! Jeg har aldrig set en kaktus med sådanne blomster - imponerende!!!

Sister Bonde sagde ...

Jamen det ER jo det Nille - jeg sidder her konstant. Når jeg så skriver, at jeg holder pause, så gør jeg det - og nyder det i fulde drag, ikke hele tiden skulle tænke på, at skrive om det og det. Jeg er og bliver et nemt offer for narkomanien.

Tak for rosen til billederne, du kan, hvis lysten er der, se dem i større størrelse på flickr.

Slæbte kaktussen med hjem fra Amsterdam, og den er faktisk stor og tung, og nu - endelig efter 2½ år - kommer der blomster. YES.

billedmager sagde ...

Den er meget flot et af verdensunder.

Helle K. sagde ...

Det er en meget flot kaktus - jeg har ingen kaktus selv, jeg synes, at de stikker. ;)

Sister Bonde sagde ...

Billedmager - undskyld, men jeg er ikke helt med: Er det Mallings kløft eller kaktussen der er et verdensunder?

Helle - det har jeg heller aldrig haft, men så startede sønnen og nu har jeg 9 forskellige. Synes de er vidunderlige når de blomstrer - selvom de stikker :D

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Blomsten er skoen - og du faar et knus der slet ikke stikker, for det tror jeg du traenger til.

Sister Bonde sagde ...

Du er en snuskebasse Tina - og kan du så lige få sendt det der du ved nok ;o)

Jette H sagde ...

Smuk kaktus :) Enig med dig i, at der skal skrives indlæg, når der er lyst og tid, det må ikke blive en byrde..

Sister Bonde sagde ...

Tak Jette - skal nok høre efter ;o)

Donald sagde ...

Skøn kaktus! Og en dejlig historie om at gå. Nu har jeg vist forresten siddet for længe ned!

Jeg havde håbet, at internet-mangel i en periode ville have givet anledning til lidt mere havearbejde og motion, men det virker, som om der ikke er nogen sammenhæng, der har været for mange andre ting (især arbejde) og så har jeg været træt bagefter.

Sister Bonde sagde ...

Donald - nogengange bliver man faktisk mere kvik/frisk, når man HAR taget sig sammen, og kommet ud og gå. Men det er godt nok en kæmpe mur, der nogen gange skal kravles over, for at komme afsted ;o)

Anonym sagde ...

Sister, skriv når du ikke kan lade være og hold fri resten af tiden. På den måde tror jeg ikke at man brænder ud så hurtigt - for det er altså hårdt hvis man skal skrive hver dag.

Sikken en fantastisk og dejlig tur i skoven. Den ville jeg gerne have været med på. Det er ret imponerende at den lille bæk engang kunne trække fem vandmøller. Billedet af Farøbroen bringer gamle minder frem. 2-3 gange har jeg sejlet under broen i vikingeskib.

Sister Bonde sagde ...

Jens - der er et lille - meget smukt hus, lige ved udsigten. Det står tomt. Måske skulle jeg forhøre mig hos Stensbygård, om en forfatter måtte benytte det?

Tak for skønne råd mht. til blogning - lover at forsøge.