søndag den 3. august 2008

Sommerhuset

blev bygget i 1932 og købt i 1948 af Jens mormor, som i 1978 overdrager huset til sine børn. Nu er denne generation i gang med, at overdrage anparterne til deres børn, så der bliver flere og flere om det skønne hus.
Swester styrer et rullesystem med flot præcision og total retfærdighed. Sidste år og i år, har vi været heldige, at få 14 dage samlet i sommerferieperioden. Det er bare dejligt, for før følte man, at der lige blev pakket ud og så skulle vi hjem. Selvom man INTET foretager sig, udover det man skal og bør, løber tiden stærkt. De 5 sommerhuse, som ligger her, har alle direkte adgang til vandkanten. Beboerne kender hinanden, da husene går i arv, andet ville være uhørt. Dog lykkedes det på et tidspunkt Jens onkel, at købe det første hus i rækken. Det bliver - som det eneste - lejet ud, når familien ikke selv bruger det. Men selv lejerne er faste, som kommer år efter år. Først i 1992 kom der strøm til huset, hvilken revolution, ikke mere batteridrevne køjelys, lommelygter el. stearinlys til godnatlæsning. I 1996 blev der bygget baderum og et rigtigt WC-rum. Det gamle lokum, blev brugt til test af kommende svigerbørn. Hvor længe kunne man klare et sommerhusophold i selskab med den nye familie, uden wc, bad og strøm samt, hvad den danske sommer må byde på af vejrforhold? Dette er vel at mærke længe før "reality"-TV (Huset, Robinson og Big Brother mv.) blev opfundet. Min test startede i 1984, 12 år med "Tigerbassen", må siges at være OK :D

12 kommentarer:

NILLE sagde ...

Det er en dejlig historie - især fordi tingene videreføres, og der ikke - som så ofte - går knidder i organisationen. At I er fælles om at yde og nyde! Forhåbentlig får næste generation lige så meget glæde af det... det er simpelthen en fantastisk beliggenhed!!!

Vores sommerhus havde et lille anneks, som blev døbt Hønsehuset - til min søster og jeg. Senere blev halvdelen af værkstedet inddraget til gæsterum - Hanegalet. Det lå nemlig i forbindelse med huset, så faderen havde sprælske svigersønner under opsyn (da vi var for unge!) Hver sin test at bestå ;-)

Sister Bonde sagde ...

Nille - den næste generation ligger på spring. De kan næsten ikke vente og glæder sig og intet må ændres. Det er lidt sjovt.
Superbeliggenhed, som stort set ikke fås bedre.

Du må lave et indlæg med din sommerhushistorie :D

Bambi72 sagde ...

Dejlig sommerhus historie.... Og sikken en skøn beliggenhed... Det er guld værd :-D

Sister Bonde sagde ...

Intet mindre Bambi - intet mindre.

Stine sagde ...

Du får det til at lyde så fantastisk - og det ser endnu bedre ud. Lokum og manglende elektricitet er også en charme :-)

Sister Bonde sagde ...

Jamen tak Stine - og det er da lige, hvad det har - charme :D

Madame sagde ...

Hvor er det dejligt at høre om et sommerhus, der følger en familie gennem generationer. Og det ser bare så yndigt ud - jeg kan godt forstå, I nyder at være der :-)

Sister Bonde sagde ...

Ikke bare ét Madame - 5 stk. - og det fortsætter i dem alle 5, gætter jeg på.
Vi nyder til fulde :D
Har du set mit vejskilt til dig?

jensdrejer sagde ...

Jeg bliver helt salig af at se alle de skønne billeder - jeg kan saftsuseme godt forstå at ingen vil af med deres anparter. Sådan et sommerhus finder man vist aldrig igen.....

Sister Bonde sagde ...

Det gør man ikke Jens - eller jo, måske findes det ét eller andet sted - men hvor :D
Tak for rosen til billederne - glæder mig rigtig meget.

lone sagde ...

Vi lånte i en årrække et vidunderlig hus i Sverige gennem min mands firma.
I reolen lå en bog om husets historie - ejerforhold, hvor mange dyr, der havde været på ejendommen, hvor meget jord der havde hørt til osv.
Det var vidunderlig læsning.

Måske det var en idé, at I fik lavet en lignende bog om jeres hus?

En beskrivelse af husets historie - evt. med billeder af det og de tidligere ejere ville være sjovt for kommende generationer at læse.
De forskellige beboere kunne også skrive om, hvilke oplevelser de har haft i deres ferier på stedet.

Sister Bonde sagde ...

Uhhhhh - Lone det har vi skam. Swester har lavet en fantastisk bog, med billeder helt tilbage fra dengang - fra alle 5 huse. Hvem har boet der og tilhørsforhold og ALT. Meget sjovt at læse, hver gang vi er her.
Men tusind tak for at du kan se det - dejligt.

Nogle af ordene vedr. svigertesten - er swesters - som jeg har fået lov til at låne :D