tirsdag den 16. september 2008

Dagens ret

Tina og Irene - det her, det var bare så meget guf, at vi alle 3 sad og drømte os tilbage til London. Men vi gjorde det selv - fra bunden - ingen restaurant i nærheden :D For mor her, har jo vundet en fiskebog (uuuuuuhhhhh, den er gufffelufffe) og det første, som der bliver slået op på (side 137) er Fish'n'chips.
Er det sund mad, er det velsmagende, er det fed mad - gu er det så. Here we go.

Lidt over 1 kg. bagekartofler, lidt under 1 kg. rødbeder, olivenolie, salt og peber. Skrub kartofler og skræl rødbeder, skær i stave. Vend dem godt i olie og lad dem endelig trække nogle timer. Læg dem på bagepapir, drys med salt og peber, i ovnen ved 200 gr. i en time.

Tartare-sauce af 1 dl. god mayonnaise, 2 spsk hk. kapers, 2 spsk. hk. cornichoner, og 2 spsk. hk. persille. Salt og peber, saft fra citron. Bland det hele - og på køl.

600 g. torsk el. mørksej (vi brugte torsk), skæres i stave.
Dejen laves af 1 - 3 dl. mel, 1 dl. majsmel, 1 tsk. salt og ca. 3 dl. pilsnerøl (pas på at manden ikke opdager der er øl i køleskabet, så er der ikke øl til dejen :-)
Gryde sættes over med masser af majsolie og når den er rygende varm, kommes de dyppede torskestykker (i dejen) ned i gryden i 5-10 min.

Det smager så godt og så meget af London. Rigtig god fornøjelse.
Kan ikke finde opskriften på nettet, så 10 små fingre måtte i gang. Hvis der er fejl osv., så er det her, der skal brokkes eller skriges om hjælp.

13 kommentarer:

Deborah sagde ...

Uhm, det ser godt ud, og skal prøves en dag!

Sister Bonde sagde ...

Det var bare SÅ godt Deborah - go for it :D

Lene sagde ...

Jeps den skal prøves :-) jeg er jo ikke så god til fiskeretter, men ovnbagte kartofler og rødbeder elsker jeg, så mon ikke torskestykkerne også glider ned :-)

Irene sagde ...

Jeg fik risengrød til aften, gad godt at have spist sammen med dig!

Fish 'n Chips er bare (fedende) guffenams! Namse!

Sister Bonde sagde ...

Lene - det lover jeg, i sær med den gode tartare-sauce til. Hmmmmm, det er godt.

Irene - risengrød er da også supergodt - det er lang tid siden vi har fået det.
Og du havde været velkommen til at guffenamse namse :D

et cetera sagde ...

UUUhm - men den med øllet - her i huset er det altså konen som "går efter" øllet ;-)

NILLE sagde ...

Det lyder så lækkert - og jeg har oven i købet rødbeder i køleskabet. Godt fif det med øllen... man skal holde øje med de mænd ;-)

Donald sagde ...

Sådan et orgie i dybstegning er simpelthen så lækkert.

Sister Bonde sagde ...

Et cetera - helt sikkert noget for husbond, at gå i gang med. Her havde sønnen og jeg gjort det hele klar, så Jens "bare" skulle lægge fisk i gryden. Dermed et skønt fællesprojekt :D
Du kan have dine øl, helt for dig selv ;o)

Nille - du skulle prøve, men så måske en mindre portion, for vi har til 2 dage i denne opskrift.

Donald - det var det - skønt "bare én gang i mellem" :D

Madame sagde ...

Nu er jeg ikke fiskespiser, men alt det andet lyder superlækkert :O)

Sister Bonde sagde ...

Madame - hvor er det ærgerligt - der findes næsten ikke noget så lækkert som fisk.

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

WOW - hjemmelavet tartar sauce. SLURP!

Sister Bonde sagde ...

Du skulle prøve det Tina - nemt og supergodt.