tirsdag den 2. september 2008

Nyt kamera

står på ønskelisten. Viste, har været tro følgesvend i en 3-4 år, og fungerer fint, men horisonten buer. Det gør den i virkeligheden, men her buer den lige lovligt meget gennem denne linse. En af mine kæpheste, er jo lige horisonter, så det går ikke det her :D Det fylder og vejer også lidt for meget. It's a jungle out there, hvad skal man gå efter? Kan godt li søgerfunktionen, synes det er svært, at se noget på bagskærmen, når det er strålende sol. Men det er måske fordi, det er en MEGET lille skærm på dette kamera.
Hjælp, alle I supergode fotografer derude. Hvad er bedst, hvad er godt, hvor spilder man sine penge osv. osv.

29 kommentarer:

Anne sagde ...

Jeg er glad for mit canon EOS 350D, det er som mit gamle spejlreflekskamera.(jeg bliver nok aldrig dus med at se gennem en rude bag på apparatet.
Ulempen ved EOS 350 er at det fylder godt og i dametasken, men det opvejes, for mig, af de mange fordele.
Hvis dametasken er alt for lille bruger jeg min telefon...og da jeg skiftede den model ud, var foto funktionen det vigtigeste (tdc damen så noget undrende ud :-)
Men det er en jungle sister bonde, jeg håber du finder det rigtige

Anonym sagde ...

Jeg har både Canon Powershot G7 og G9, de er fantastiske begge to. G9 købte jeg udelukkende fordi, det kan optage i raw, som jeg så aldrig får brugt :-)

Frk. Bibo sagde ...

Skal det være et lille kompakt kamera, eller er vi ovre i noget a la dit eksisterende, hvor du kan bruge søger?

Nu er jeg selv en canon pige, har et ixus og en powershot, og et spejlrefleks i skuffen.

Men der findes jo mange gode på markedet.

Og hvad må det koste??

Inden jeg købte sidste kamera var jeg omkring http://www.forbrug.dk/test/. På biblioteket kan man låne bladet Tænk, som også leverer gode test.

Sister Bonde sagde ...

Anne - tak for gode ord og overvejelser. Vi har det lidt på samme måde (gammel årgang ;o) og det med mobilen er altså bare ikke mig. Det funger ikke. Mange køber Canon, men jeg har jo altid sværget til Pentax. Nu får vi se, hvad der kommer af gode forslag. Lidt spændende.

Kære anonym, meget underligt at skrive. Jeg undersøger dine forslag, og takker, hvad er er raw?

Bibotøs, skal helst være compakt og må meget gerne have både søger og bagskærm. Tak skal du ha, du er da godt forsynet :D
Tror der er rigtig mange canon-folk derude, det er en flot markedsføring. Hatten af.
Prisen er ikke fastlagt, vil bare gerne ha ét, som ikke er umoderne i morgen.
Kigger på din link - tusind tak.

livetleker sagde ...

Jeg har kan lite om kameraer, så egentlig burde jeg ikke melde meg på her, - men siden jeg nettopp har kjøpt nytt kompaktkamera, gjør jeg det likevel. Jeg visste hva jeg ville ha, og det fikk jeg.

Kameraet er fra Casio, og de er i hvert fall de som skyter raskest. Nummer og sånt kan jeg finne ut av, men det står noe sånt som exilim på det.

¤ Det har 10.1 mg pixels
¤ Det har en meget god og lyssterk skjerm sånn at den er lett å bruke også i solskinn.
¤ Det skyter raskt
¤ Det har gradert blitz, sånn at jeg kan ta bilder i mørke, stearinslys inne osv, uten å ødelegge stemningen.
¤ Det har egen funksjon for å fotografere serier.
¤ Det er virkelig lite og tynt, så jeg kan ha det med i bukeslommen hvor jeg går.

Jeg har nå brukt det i omkring tre uker, og jeg er meget fornøyd. Egentlig ville jeg gjerne ha søker også, men jeg kan ikke si at jeg savner den.

Prisen var ingen ting å gråter over: I underkant av 2000 her i Norge.

Anonym sagde ...

Raw er ukromprimerede billeder.

Marit - Som Mine Dager Er sagde ...

Hei

Jeg har heller ikke mye vett på de ulike kamera, men ville bare fortelle deg hva jeg bruker. Det er en compact kamera Canon Ixus 970 IS. Det enkelt å bruke, lett å ta med seg og tar veldig bra bilder. Til og med Macro-bildene (nærbilder av blomster etc) er utrolig klare og fine. Det syntes jeg er viktig. Alle bildene på bloggen min er tatt av dette kamera, så du kan jo selv bedømme.

Lykke til med ditt valg av kamera, uansett hva det måtte bli. Du finner nok helt sikkert ett som passer for deg og ditt bruk.

Sister Bonde sagde ...

Hold da helt fest Hege - det var dog noget af en flot kommentar, tusind tak for din tid. Det er så flot. Nejjj, 2000 er ikke meget for et godt kamera.

Anonym - siger mig intet, desværre, men du brugte det jo heller ikke, vel?

Marit - og du også, med fin og flot indsigt, det er dejligt. Rigtig mange roser Canon Ixus og der må jo være en grund dertil :D Kunne være sjovt at høre om andre mærker, ellers ender det vel med en canon-model. Tak for lykke og held ;o)

Helle K. sagde ...

Jeg vil råde dig til, at du mærker og prøver i forskellige butikker - vi er så forskellige... men noget jeg har været glad for på mit Nikon camera er, at bagskærmen kan vippes, så kan man tage billeder i de mest vanvittige vinkler - uden at skulle smide sig i støvet ;) Lige nu ønsker jeg mig et spejlrefleks, men sådan udvikler det sig vist for de fleste som elsker at fotografere... har jeg hørt.
Og så lige lidt mere - jeg har et canon ixus 950 is som taskekamera og lommekamera, det er genialt i størrelsen og tager nogle super-gode billeder :)

Sister Bonde sagde ...

Helle - jeg tror altså ikke jeg hopper på en spejlrefleks igen, men man kan jo aldrig vide. Malene har et stort Canon et el. andet (Liselotte har det vist også), kan ikke huske, hvad det er for et. Nåååå, men det jeg ville sige, var at det fylder for meget :D
Kan godt fornemme, hvor mange der er har canon - hmmmmmmm. Tak for dine ord.

Sister Bonde sagde ...

Helle - nu fandt jeg ud af, hvad det hedder: Canon EOS 50D

Grønlandsposten sagde ...

Jeg melder mig i koret af Canon ixus fans. Mit holdt i 4 år før det var slidt op, men på det tidspunkt havde det vel også taget ca. 10.000 billeder. Kvaliteten er i top, det er nemt at bruge.

Vil dog lige som Helle råde dig til at se dig omkring og prøve de forskellige kameraer først (så meget som du nu kan komme til). God fornøjelse.

jensdrejer sagde ...

Jeg mangler jo også et kamera, så jeg følger opmærksom med i tråden. Men ærlig talt, så forstår jeg overhovedet ingenting.

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak for din medkommentar Grønlandspost. Men er det ikke det forhandleren i butikken er vred over, at vi kommer og mærker og undersøger, og så køber vi varen på nettet?
Er bare så varm på, at få Pentax igen, men det er måske kun fordi jeg er så gammel :D

Sister Bonde sagde ...

Jens - hvor mange pakker cigaretter skal du IKKE ryge, før du har til en lækkert lille kamera?

Og når det så er moraliseret, så kan du få kameraet på billedet, når jeg har købt, så har du et at øve og lære. For det er altså godt nok, det kan du jo se på alle dem, som jeg sendte til dig. Det er dit, hvis du vil ha det. Klem til dig.

jensdrejer sagde ...

Av, ømt punkt. Æhhhhhhhh, indtil videre har jeg vist røget under 30 pakker i år. Det er selvfølgelig for mange, alt for mange, men det skal nok lykkes mig at holde op.

Tak for tilbuddet - jamen, det kan jeg da ikke sige nej til. Mon jeg kan finde ud af det? Jeg har jo aldrig haft et kamera. Wow, tusind tak. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige.....

Sister Bonde sagde ...

Begriber det ikke Jens, når du er sådan en sundhedsfyr. VÆK med dem. Dvs. du har brugt ca. 1.000 kr. på at ødelægge dig selv, i stedet for at tage smukke billeder.
Nok for i dag - søde.
Du får det altså først, når jeg har fundet et nyt - OK? Så må vi finde en dag, hvor jeg sætter dig ind i, hvordan det bruges.

NILLE sagde ...

Jeg har jo mit lille kompakte, som jeg er meget glad for. Men der er vist behov for et ekstra. Jeg har mit Canon EOS 50 med mine paparazizooms - drømmen er at få det udskiftet til et 50D eller 40D... men det skal være et spejlrefleks som komplement til det lille digitale.

Sister Bonde sagde ...

Altså Nille - det er da lige før vi kan løfte i kor og sige: Det ender med en lilly-model.
Nååå nej, en canon-model.
Giver du mig ikke ret, fantastisk markedsføring, de andre har ikke en chance.
Malene er vanvittig glad for sin 50D model, men jeg hopper altså ikke på sådan en kasse, ikke til rejser :D

NILLE sagde ...

Sister, Canon er gode - jeg er jo ikke professionel. Men jeg har diskuteret med en af drengenes venner, som er pro... men der er andre som Nikon, der er ved at komme efter det, tror jeg!

Men tag du hellere Lilly-modellen ;-) Den vil klæde dig!

Sister Bonde sagde ...

Ok, ok, ok Nille - det ender med at jeg overgiver mig :D Tak for at spørger omkring - for min skyld - dejligt.
Kunne godt tænke mig, at blive gift rigtig - det ved du, og også hvor - men det ender ikke med en Lilly-model ;o)

jensdrejer sagde ...

Jeg glæder mig til at få kamera, men det haster bestemt ikke.

Sundhed: jamen du har fuldstændig ret. Jeg ved det godt og det er jo derfor jeg gerne vil holde op.

Sister Bonde sagde ...

Det kan jeg godt forstå Jens - man kan ikke udvære sådan et.
Godt så, det tager du fat på i morgen - IK?

et cetera sagde ...

Jeg er jo vild med mit Pentax Optio M20 - som så allerede er godt 1 år gammelt. Det bliver ikke skiftet før det ikke kan mere ... En hollandsk ven købte i år en nyere model med 5 x optisk zoom i stedet for mine 3 x - det kunne jeg dog godt tænke mig ...
Jeg læser i "anmeldelser", at M20 skulle være langsom - det er noget forbandet vrøvl - simpelthen - jeg har aldrig skulle stå at vente - hverken på at det var "start-klart" eller på at det kunne tage flere billeder - så altså, jeg støtter klart Pentax-forkærligheden!

Sister Bonde sagde ...

Dejligt at læse et cetera - jeg undersøger det nærmere :D

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Hmmm... har et Panasonic DMC-FZ30, men det er naeppe et lille handy pocket kamera!
Held og lykke med med jagten.

Sister Bonde sagde ...

Tina - og det er helst det jeg vil ha. Tror ikke jeg får brug for et stort kamera længere, men man skal jo aldrig sige aldrig :D
Tak for lykke og held.

Evi sagde ...

Jeg vil anbefale dig at låne nogle af Digital Fotos magasiner på biblioteket. De er meget uddybende i deres anmeldelser af kameraer og alskens slags fotoudstyr. De har mange gode meget udførlige tests i hvert blad og så er de fyldt med gode råd om fotografering.

Sister Bonde sagde ...

Tak Evi - men jeg er ved at spore mig ind på det, som det skal være, så det varer ikke så længe - håber jeg :D