torsdag den 23. oktober 2008

Det går op og ned

Kørte til Nykøbing F - totalt op ad bakke - ingenting at frygte.Kom ind til en NY sagsbehandler i HK's A-kasse - koldsveden sprang frem - med god grund. Spurgte forsigtigt, hvor Helle var henne? "Vi har valgt, at skifte mellem medlemmerne, så alle får en ny og retfærdig behandling"........ Arrrrggghhhhh, Helle kom og hjælp mig.

Nøjjj for et militant, retfærdigheds, holden sig til reglerne og ikke bryder sig om Hjorten - menneske, jeg (læs: lille mig) sad overfor. Efter (og det er ikke løwn) 5 kvarter, lød meldingen: hvis du ikke hører fra mig, har du intet at frygte. Men hvis, så skal jeg indenfor 4 uger, søge de 4 job om ugen, som ikke er, ellers mister jeg dagpengene. Her hjalp det ikke, at Helle havde sagt, at med min baggrund og rådighedsbegrænsning - kan/skal jeg IKKE søge det antal job.Kørte hjem - ned ad bakke - uden at have nydt/handlet i Nykøbing F. Ellers en meget hyggelig by, men var overhovedet ikke i humør.

Lavede de rettelser i mit CV, som den militante dame havde forlangt, hvorefter der med det samme, popper et job op som chauffør på en slamsuger. Det har jeg søgt :D

15 kommentarer:

Lotten sagde ...

Er det hos firmaet med det berømte slogan 'De sidder og prutter - vi kommer og sutter'?!

Stive systemer, suuuuk!!!

Sister Bonde sagde ...

Ha, ha, ha, ha Lotte - edderm.... godt slogan. Najjjj tror ikke lige det er dem :D

Meget, meget stive systemer - endnu større suuuuuuukkkkkk herfra ;o)

NILLE sagde ...

Måske er der ikke den store forskel på en slamsuger og en minister.... blot en tanke! Og du kan jo iføre dig en kasket uanset - det skal de da ikke bestemme! Eller står det også i damens dumme papirer? Skulle ikke undre mig...

Sister Bonde sagde ...

Ingen forskel overhovedet Nille - klarer alle job, som må finde forbi min vej :D
Nåååå nejjj, måske ikke alle.
Damen grinede voldsomt, da jeg ringede og fortalte om slamsugerjobbet. Tror ALDRIG hun har mødt én som mig - hmmmmm - der skal nok også meget til :D

Shabby - Marianne sagde ...

Chauffør på en slamsluger - så skal jeg med ingen tvivl om det :-)

Sister Bonde sagde ...

Det skal du dælme dulme komme Marianne - du kan løfte slangen :D
Og jeg suger ;o)

Klem til dig.

Deborah sagde ...

Nykøbing er dejlig, men jeg forstår godt "stive systemerdamen" ødelagde humøret. Det er de dælme gode til. Øv! Fortsættelse følger vel... jeg håber, du kan få hende den søde igen.

Helle K. sagde ...

Det er nogle mennesker - en bestemt slags, som ikke burde have med andre mennesker at gøre - sgu'

Lene sagde ...

hved er det for en måde at behandle folk på.
Hun skulle skamme sig.

Tine - aka den kreative and sagde ...

Søg fire job om ugen også selv om der ikke er fire ledige job om ugen og tag et job uanset om det er noget du kan eller ikke kan, for der er brug for arbejdskraft og så videre og så videre ....

Er vi ikke snart trætte af at høre den smøre ?

Det er efterhåndens kun dem inde på borgen, der tror på det.

Sidste gang jeg var til samtale i det lokale jobcenter, blev jeg tilbudt ( tager du det ikke = ingen dagpenge for du har været ledigt i to måneder ( havde i løbet af den tid holdt 5 ugers ferie, da min chef - ham som havde fyret mig - ikke mente, jeg havde brug for ferie, fik jeg ikke lov til at holde ferie i det ansættelsesforhold ), som receptionist. Som sådant ok bort set fra arbejdestiden 23:00 til 07:00 og arbejdssted det indre København. Jeg sagde arbejdsstedet er ok, men det er arbejdstiden ikke, dels fordi jeg er a-menneske og derfor ikke er meget bevendt om natten ( jeg havde mere end svært ved at holde mig vågen om natte i det år, hvor jeg passede min far hjemme, før han døde ), og dels fordi jeg med den arbejdstid ikke vil kunne have noget familieliv.

Manden i jobcentret spørger mig så: "Har du barn / børn" og da jeg svarede: "Nej", fik jeg at vide "At så har du ikke nogen familie og arbejdstidpunktet er helt fint, for du er jo vandt til at stå tidligt op !".

Da jeg ikke tog det, fik jeg at vide, at så skulle jeg enten spilde 13 uger af mit liv på et jobsøgnings kursus eller 13 måneder på en uddannelse som lægesekretær. Hvis han åh så gerne vil hjælpe mig, så skulle han hellere give mig de penge, som et af de to kurser koster, for så har jeg muligheden for at starte det op, som jeg drømmer om, men nej sådant er systemet ikke.

Jeg talte bagefter med en medarbejder i min a-kasse, som ikke forstod jobcentrets holdning, især fordi jeg kun havde været ledig i to måneder og havde brugt fem af ugerne på at holde ferie og især fordi de ved, at jeg blev fyret på grund af, at jeg sagde nej tak til mere overarbejde, da jeg følte at 50-60 timers arbejde om ugen var nok.

Sister Bonde sagde ...

Deborah - ét eller andet sted, ønsker jeg mest IKKE, at få nogen af dem igen. Vil hellere snart ud, af det system.

Helle og Lene - tror mest det er deres fustration over systemet, og de VED godt der ikke er nogen job, og de er så trætte af, at skal forlange det samme og det samme, til alle dem der møder op.
Jeg foreslog hende at blive politiker, hun talte som en. Men det var hendes mand, så hun orkede ikke rigtig :D

Tine - de har jo ikke så mange tilbage at "lege" med, derfor bliver bissen skruet på over for os, som er tilbage. Men de ender vel selv i arbejdsløshed på et tidspunkt ;o) Så kan de prøve det, ka de.
Tak for dine ord.

Lise sagde ...

Først blev jeg harm,så blev jeg hovedrystende... og til sidst spruttede jeg af grin :-)

Tak for det.

Sister Bonde sagde ...

Så er min mission lykkedes Lise :D
Du er altid velkommen ;o)

Donald sagde ...

Det er et smukt billede!

Hov, hvad er det med "at frygte" - tak skal du have en forfærdelig tankegang!

Da vi gennemgik ansøgninger for nyligt, var det tydeligt, at der var nogen pligt-søgninger imellem. Dem sparer man så at sige tid på; det skal man jo også lige tænke på, når man skriver ansøgninger. Det har været nævnt, at firmaerne får alt for mange ansøgninger.

Jeg husker, at du har bedt mig skrive om de ting, men da jeg også selv har haft så meget i klemme der, så er det svært. Nu får jeg forhåbentlig lidt mere tid, så jeg går lidt videre med tanken. Dine blogindlæg kunne med lidt redigering måske være læserbrev i en avis?

Du skriver rigtig godt.

Men billederne, det var dem jeg faldt for! Cyber-knus :-)

Sister Bonde sagde ...

Ejjjjj, tusind tak Donald for roserne. Billeder er taget mens jeg kørte - ikke sige det højt til nogen :D
Har nok ikke mod til læserbreve, har været der mht. læhegschikanen. Det river meget med sig.
Cyper-knus tilbage.