mandag den 3. november 2008

Endnu en bog - dernedefra

9788703027906_fsog det ment sådan, at egentlig havde jeg sagt fra. Ikke læse flere bøger om, hvordan kvinder bliver mishandlet, undertrykt, tvunget osv. osv. - dernede.

Der var "Boghandleren i Kabul", "Drageløberen", "Under en strålende sol" og mange flere. Men så ankom denne bog i fødselsdagsgave, og er lige blevet færdig her til morgen, med tårer. Det er altså forfærdeligt, hvad enkelte mennesker, kan gøre mod et helt folk. Kan og vil ikke begribe det. Men nu holdes der altså igen en lang pause, gid dem som lider, også var så rige, at du kunne sige det.

"Som ganske ung gymnasiepige blev Marina Nemat fængslet af Khomeinis revolutions-garde. Hun blev udsat for tortur og blev ført af sted for at blive henrettet, men slap, fordi hendes forhørsleder blev forelsket i hende. Marina var tavs om sine oplevelser i mere end tyve år, indtil hun fornylig udgav den rystende og personlige beretning om indespærringen, der for altid ændrede hendes liv."

Nu er natbordet for en gang skyld tomt, og biblioteket får først besøg i morgen, må rundt i huset og lede, måske finder jeg et Anders And-blad.

4 kommentarer:

Kat sagde ...

Hej Sister,

Laeser du paa engelsk?

Sister Bonde sagde ...

Desværre Kat, men ville enormt gerne, tror bare jeg vil være år om at komme igennem en bog. Men, hvad gør det egentlig :D

Kat sagde ...

Det var aergerligt, men saa er det jo godt at den bedste bog nogensinde er blevet oversat til dansk.
"En haarfin balance" af Rohin Mistry.
Please laes den og fortael mig hvad du synes. Det er min absolutte favorit bog.

Sister Bonde sagde ...

Kat - er bestilt på biblioteket - tak for anbefaling. Dejligt.