søndag den 21. december 2008

Nu vender lyset tilbage

lysog det er noget så vidunderligt. Forsøger selv at vende tilbage, bare et lille øjeblik.

Først ville printeren ikke tænde, en times tid efter ville min bærbare ikke tænde, og her til morgen vil opvaskemaskinen ikke starte. Som om strømmen kører rundt med os, leger, driller, for, hvad bliver det næste? Printeren har vi opgivet og bestilt en ny. Den bærbare fik et par timers fred, hvorefter den blev vendt på hovedet, dunket lidt i ryggen, batteriet taget ud og ind, og så tændte den. Opvaskemaskinen fik strøm fra en forlængerledning, så her må vi have fat på elektrikerne, der lavede strømmen i det "nye" køkken. Det bliver sjovt - og dyrt.

Synes lige svaret/mailen vedr. afslaget fra biblioteket skal ud i offenligt skue: Jeg må desværre meddele dig, at vi har ansat den anden ansøger, som efter en vurdering af de faglige og menneskelige kvalifikationer er bedst egnet til stillingen.

Den med de menneskelige kvalifikationer slog simpelthen så hårdt, at jeg gik nedenom og hjem (det var én af grundene til pausen). Bad hende, som havde skrevet mailen, om at uddybe, hvad mine menneskelige kvalifikationer fejlede.

Der kom intet svar, rykkede pr. mail igen, da jeg har fået så meget støtte både fra Jens og fra mit arbejde, at det kan man simpelthen ikke skrive, efter at have været til samtale i 30 min.

roskilde Fredag skulle jeg til tøsejulefrokost i Roskilde, havde fået lov til at køre en time før fra jobbet - skønt - juleferie. Da jeg holder ud for biblioteket, ringer den aller, aller-øverste chef for bibliotekerne, og giver en bragende undskyldning. Hun var så ked af det der var sket (det var jeg også), og sagde det var en "standardmail", som aldrig skulle have været sendt til mig. STANDARD - jamen altså - man kan da ikke have sådan en tekst som standard. Nej - det kan man ikke, så den er fjernet. Hun skulle nok ringe til mig, hvis de fik brug for en person (med menneskelige kvalifikationer ;o)

Veninden fra Avignon kom gående i mod mig på strøget, og vi for hen mod den nærmeste cafe, for at få frokost og snakke, snakke, snakke. Det er altså dejligt. Derefter blev der købt sko, strømper, cappucino-maskine og lidt mere keramik-kunst. Skøn eftermiddag.

Drengene har haft deres sidste omgang massage, julegaven fra mig, og der blev desværre ikke bestilt tid til minusrøghypnose. Sønnen er måske lidt mere interesseret i at stoppe, end "hardcore"-Jens, som hypnotisøren kaldte ham. Ærgerligt.

Det var bare lidt herfra - ønsker fortsat en

Glædelig Jul til alle

21 kommentarer:

Frk. Bibo sagde ...

"Menneskelige kvalifikationer" - sikke da noget sludder at fyre af. Det er lige så langt ud som dem der blev fyret hos os pga manglende it-kompetence!!

Bliver simpelt hen så harm! Nå!

Men nu står julen for døren. Nyd nyd nyd og atter nyd, kære Sister.

Mht teknikken der driller... ja, jeg tror på nisserne. ;-)

Sister Bonde sagde ...

Bibotøsen - er det dig, der har sendt nisserne? :D For er du da gal, hvor var humøret sort i går. Det hele gik bare i stå. Tænk hvis det nye tv er det næste, eller vaskemaskinen eller, eller.

Det var/er noget voldsomt sludder, tak for supporten ;o)

kokken sagde ...

Sikke da en historie du disker op med her en søndag morgen - himmel og hav! Der er da vist nogen der trænger til et kursus i alm. omgang med andre mennesker. Og tænk at du har din helt egen drillenisse;-) Du ønskes en rigtig dejlig jul og hvor er det godt at læse nyt her på adressen;-) Krammer........

Sifka sagde ...

Godt gået, frue. Den slags kan man ikke være bekendt at stikke folk i ansigtet.

Jeg er vild med dine snefnug, vil du afsløre hemmeligheden?

God søndag:)

Anonym sagde ...

Den som lager en sånn standardmail må da mangle de viktigste menneskelige kvalifikasjoner.

Posten din har gitt Thv og meg noe å snakke om her på morgenkvisten. Da vi var unge tidlig på 1980-tallet og søkte lærerstillinger, var det bare de faglige kvalifikasjonene som gjaldt. Vi sendte inn en søknad. Den med riktig fagkombinasjon og lengst ansiennitet fikk jobben. Noen ganger kunne en arbeidsgiver skreddersy en utlysing fordi han hadde en bestemt i sikte, men det var sjelden, og det ble også avslørt. Vi hadde krav på å se både søker- og innstillingslister, og på den måten kunne både vi og fagforeningen følge med på at alt gikk riktig for seg. Noe intervju eksisterte ikke, og den menneskelige fakort var altså ikke et tema i første runde.

Så var det sånn at de fleste ansettelser var vikariater, og alle fikk ikke forlenget sitt engasjement. Kanskje viste det seg at de ikke hadde de menneskelige faktorene som skulle til. Men alle fikk i hvert falle en mulighet til å prøve seg og vise om de dugde.

I dag brukes intervju også i læreransettelser, og jeg er slett ikke sikker på at det er av det gode. En som har mye å si og som deltar i ansettelsene hos oss har en tendens til å velge veldig like mennesketyper. Det er dem hun mener har den kjemien som skal til for å passe inn i vårt miljø. Jeg ser at de har en del fellestrekk, og jeg er redd for at vi kan ha gått glipp av gode medarbeidere med sterkere faglig fokus, mennesker som hun mente ikke ville passe inn sosialt.

Den menneskelige faktor er viktig i alle yrker, men den kommer ikke fram i løpet av et kvarter på intervju.

Det var bare det.

Lykke til ved neste korsvei, - og du har da oppnådd noe når du har fått fjernet noe av verdens dumskap.

Ha en fortsatt god Solsnu.

Anonym sagde ...

Det skulle være den menneskelige faktor :-)

Det gule hus sagde ...

Hvor er det godt at du havde modet til, at sætte det spørgsmål! Når det var en standard mail,betyder det at har andre fået samme omgang, uden at der er gjort noget. Sejt sister, ikke at lade den stå.
Jeg håber jeres elektroniske drille nisser, snart holder ferie. :-D

Olines sagde ...

Jeg bliver virkelig vred når jeg læser sådan noget. Jeg tror du skal være rigtig glad for ikke at komme til at arbejde med sådan en ledelse. Der er ikke meget tanke for hvad det er man kommunikerer ud, når sådan en "standard" mail kan sendes afsted.
Flot, at du beder dem om et svar og fastholder at du vil have det!

Sister Bonde sagde ...

Fr. kok - det var åbenbart en søndag-morgen (i sengen med den bærbare) at det skulle ud :D
Tak for ønsker osv. osv - glæder mig bare så meget.

Sifka - tak - og nej det kan man ikke.
Er afsløret - både her og der. Men mon ikke du skal have en anden baggrundsfarve - så :D

Nemlig Hege - DET er da lige det de mangler - men har så også fået det både skriftligt og mundtligt. Det hjalp.
Og tusind tak for dejlige ord og minde, du må udgive et indlæg med det. Simpelthen.
Rigtig god solsnu - retur :D

Lis - der var flere på jobbet, som også synes det var flot at jeg blev ved. Så jeg ringede til dem, og fortalte resultatet. De sagde atter: Glædelig jul. For nu kunne den blive lidt mere fredelig :D
Håber også snart de drillenisser flytter videre, for ellers bliver det da alt for dyrt.

Olines - stort velkommen til, hvis jeg har gjort det før, så er det dobbeltvelkommen.
Jeg blev ikke så vred, men enormt ked af det, og havde det sådan, at DER ville jeg dælme ikke arbejde. Basta.
Men dejligt, at alle kan ændre sig til det bedre.
Tak for dine ord.

Sifka sagde ...

Tak for tippet:) Baggrundsfarven må jeg lege lidt med, men det ser også meget sjovt ud, at det kun kan ses på billederne.

Sister Bonde sagde ...

Du skal ikke ændre Sifka - ser ret hyggeligt ud. Lad det sne på samtlige blogge :D

Nina sagde ...

Åhhhh altså, Sister - det havde s´gu´ikke været nødvendigt. Og så slet ikke op til jul, vel?

Men super at du tog det op, så andre ikke bliver udsat for samme dårlige behandling.

Det er forresten noget jeg bliver mere og mere bevidst om, det der med, at når noget dumt overgår mig, så gøre noget ved det. Ikke så meget for min skyld, men netop så andre ikke kommer ud for det samme. Og ved du, hvem der har været hovedinspirator på det punkt?

Det har du såmænd, for så vidt jeg husker, er det ikke første gang du skrider til handling, når uretfærdigheden skal bekæmpes.

Godt gået!

Du kan i hvert fald med glæde se dig selv i spejlet hver morgen!!!

Husk på det, Søde ven! :o)

Nille sagde ...

Uanset om det er en standardmail og det derfor intet havde med DINE menneskelige kvalifikationer at gøre, så er det da noget forfærdeligt vås!!!!!!!! Sikke nogle fjolser - de havde slet ikke fortjent dig!

Men jeg beundrer dig nu for, at du fulgte det til dørs... jeg er alt for genert til den slags, men så sidder det jo bare i én endnu længere.

Fortsat glædelig jul - nyd det hele med familien :-)

Sister Bonde sagde ...

Nina - for dælen da - det er jo ikke mig, at modtage denne form for anerkendelse. Men når man kan være til inspiration til, at andre kæmper mod uretfærdighed, så tager jeg hatten på :D
Jens sagde det jo i radioen, da de omtalte vores forening mod læhegnschikane: Vi ved godt det ikke kommer os selv tilgode, men forhåbentlig andre.
Så vi kæmper sammen, og det er vel ikke så ringe endda ;o)
Ser flere og flere rynker i spejlet, hver morgen :D

Nille - sådan havde jeg det også, ville dælme ikke arbejde sådan et sted. Men en undskylding er ok, og at de har talt om at ændre, det er også ok.
Det er jo lige det der er pointen Nille, at jeg vil ikke disse sorte knuder i maven. UD med dem, og vi er alle mennesker, ingen er mere end andre, derfor kæmper jeg - fanme.
I lige måde retur med alt det glædelige :D

Anonym sagde ...

Jeg er dybt chokeret - "de menneskelige kvalifikationer". Det lyder fuldstændig absurd og uforskammet. Jamen, er det overhovedet lovligt? De kan da ikke vurdere de menneskelige kvalifikationer på 30 minutter. Egentlig synes jeg også at bare tanken om at de kan finde på at vurdere mennesker på den måde, er en lille smule kvalmefremkaldende.

Det hjælper selvfølgelig heller ikke at det er en standart skrivelse. Men det kunne måske tyde på, at du er den første som har protesteret. Jeg havde sikkert heller ikke haft overskuddet til det. I stedet havde jeg sikkert bare siddet derhjemme og haft det rigtig dårligt med mig selv. Og sådan er der sikkert mange andre som har gjort. Det er godt at du ikke fandt dig i det - det tror jeg at mange andre mennesker kan være glade for.

Jeg holder med Bibo - jeg tror også at det er drillenisser. Jeg synes I skal vente med at ringe til elektrikeren. I stedet skulle I prøve at sætte en stor skål risengrød op på lofter. Husk kanel og en stor smørklat!

Shabby - Marianne sagde ...

Der er så mange der kunne bruge et kursus i takt og tone - nu håber jeg at der er blev sat en stopper for den udtalelse. Men at du skulle være prøve kludden - det var ikke rimeligt. Jeg har det sådan at når arbejdspladsen ikke valgte dig så er de heller ikke værdige til dit arbejdfællesskab. Godt du er omgivet af en kærlig husbond, støttende familie og gode veninder - for det er i nøden at man finder ud af hvor trøsten er. Store knus herfra ønskeøen

Lene sagde ...

Godt gået sister, ind i mellem glemmer dem der ansætter, at de har med mennesker at gøre.

Glædelig jul :-)

Sister Bonde sagde ...

Jens - min Jens blev så vred, at han ville ha, at jeg gik til min fagforening med det. Nu er jeg bare ikke i sådan en :D Men når man kan klare det selv, så går det jo også helt fint.
Tak for dine altid dejlige ord, og lover dig, at lave risengrød til nisserne ;o)

Også tak for dine skønne ord - som altid - Marianne, og kæmpeknus retur til ønskeøen. Vinker når jeg kører forbi på onsdag, skal hente Malene :D

Hvor har du ret Lene - det er nemlig lige det, de trænger til at blive gjort opmærksom på.
Glædelig jul retur :D

Catherine sagde ...

Hej
Hvordan laver du sne på bloggen?
Glædelig jul

Sister Bonde sagde ...

I lige måde Catherine: http://www.bloggerbuster.com/2008/12/simple-snow-effect-widget-for-blogger.html

Catherine sagde ...

Mange tak, Inger.