mandag den 20. august 2007

Billedophængning

Lige pludselig står man med nogle fine rene vægge, som det bare gør ondt, at plante skruer og søm i. Jens og jeg har nu holdt det ene billede op efter det andet for hinanden, målt og vurderet og endelig besluttet, at der skal det og det hænge. Og hvad ender det så med, der sidder store kroge i væggen, og valget var alligevel forkert. Det har vi brugt mange timer på de sidste 2 weekender. Det værste er næsten, at man sådan havde glædet sig til at få tingene frem, og så er det så svært at få til at lykkedes.
Problemet (et af de store luksus) er, at vi denne gang står med et stort rum, køkken og stue ud i ét. Det gør, at man kan se malerierne fra mange flere vinkler, end hvis de hang i hvert sit rum, som de sidste hjem vi havde. I dag forsøger jeg atter, så må der komme de huller/skrammer der skal til. Ellers ender det med det store maleri/grafik-loppemarked.

PS: Til et ceteras glimrende ide, så har det set sådan ud stort set hele dagen. Flyttet rundt og flyttet rundt, og de ligger der fortsat. Ét hænger på væggen, bare for at udnytte den store krog.

8 kommentarer:

Nina sagde ...

Hvis I sætter noget af de viste på billederne til salg, kommer jeg gerne til loppe-marked - bare gi´ et prej!

Sister Bonde sagde ...

Du skal være velkommen. Loftet er fyldt, så det ender nok med det. Jeg har jo siddet 10 år i bestyrelsen for Skovhuset i Værløse, kunsthus, så der blev købt en del og det gør jeg/vi fortsat, kan ikke lade være.

Nina sagde ...

Det kan jeg godt forstå. Vi har aldrig rigtig haft råd til at købe rigtig kunst, men vi har heldigvis arvet enkelte, synes vi, meget fine ting. Og jeg vil gerne ad åre supplere lidt op,så...

Emmaline... sagde ...

Det er ikke nemt at indrette et galleri ;-)

et cetera sagde ...

Prøv at lægge dem ud på en stor gulvflad og arranger lidt rundt dér først - det giver nye og overraskend kombinationer og bedre overblik! Ser iøvrigt ud til at være nogle dejlige billeder!

Anemone sagde ...

Så vakre fine bilder som dere har.
Blir sikkert kjempespennende å henge opp.

Det er bare det at når en har rene, fine nymalte vegger, har man da heller ikke lyst til å lage 10 000 hull heller. En føler en må være 100 % sikker på hvor de skal henge.

Det værste jeg ser er når folk hanger bildene for høyt oppe på veggen, slik at en må bøye nakken for å se på dem også når en står. Det blir litt feil.
Tror jeg leste en gang at underkanten av bilder "skal" henge på lik linje, og at en skal kunnne se rett på de når en sitter f.eks. i en sofa.
Men det er jo dåg en smaksak.

Ser av de du har lagt ut på gulvet at du har "sansen" for hvordan det bør gjøres.

Klem fra meg.

Marianne/København sagde ...

Det vi søger, finder os!

Sister Bonde sagde ...

Ååååhhhh, du vise dame: Marianne. De ligger fortsat, hvor de er langt, der er intet der haster. Så jeg håber du har ret.

Klem i lige måde Anemone, jeg lover dig, de ikke kommer for højt op.