lørdag den 18. august 2007

I må lige ha

mig undskyldt, for jeg har altså glemt en helt fantastisk bog. Den skal altså læses, bare på et eller andet tidspunkt i dit liv.
Den 10-årige Daniel Sempere kommer i 1945 tilfældigt i besiddelse af en sjælden bog skrevet af forfatteren Julián Carax. Forfatterens skæbne fortaber sig i den spanske borgerkrigs og glemselens tåger, men Daniel sætter sig for at kaste lys over mysteriet. Det viser sig dog hurtigt, at det ikke bliver nemt at udrede trådene i et net spundet af lige dele intriger og mord, ulykkelig kærlighed og rendyrket had. Under jagten på nøglen til gåden får Daniel kærligheden at føle både ved sammenstødet med Barcelonas sadistiske politichef og allerinderst i sit unge hjerte, da han bliver fortryllet af én kvinde og dybt forelsket i en anden.
Og her mener jeg virkelig - rigtig, rigtig god fornøjelse.
Den må høre under "hvilken bog har gjort et særligt indtryk på dig".

6 kommentarer:

Emmaline... sagde ...

Uha den lyder spændende...tror ikke jeg skal læse den i toget hvis jeg vil af det rigtige sted...

Frk. Bibo sagde ...

Tak for det... skal nok. *s*

Sister Bonde sagde ...

Godt så - sådan skal det være - I skal gøre som der bliver skrevet ;o)

johanne sagde ...

Jamen, det gør vi så :-) Jeg skriver den straks på min alt for lange liste over bøger, som skal læses. Det lyder som om denne skal prioriteres højt.
Tak for tippet.

NILLE sagde ...

YES!!!! Jeg købte den i lufthavnen i Helsinki til en lang flyvetur - og det er uden tvivl som du siger, én af de bøger man aldrig glemmer.... helt fantastisk stemning. Venter bare på at tiden går og jeg kan læse den igen....

Sister Bonde sagde ...

Nemlig Nille - sådan har jeg det også - gennemgribende vidunderlig bog.