torsdag den 27. september 2007

Valnødder II

Efter at have lyttet til Danmarksmester i en time - i går - så det sådan ud på vægten (200 g.). Der skulle bruges 500 g. valnødder, til den opskrift jeg havde fundet. Men jeg havde besluttet og købt ind til 1 kg., får når man nu var i gang, så kunne man da li'så godt osv. osv.
Efter 1½ time begyndte vablerne at boble på knækkevalnøddehånden. Hmmmm tænkte jeg, det bliver vist kun til de 500 g. i denne omgang.
Godt det samme, for efter at have stået og simret/kogt i 2-3 timer i flg. opskriften, blev det IKKE sirupagtigt, som det skulle. Jens foreslog, at hælde det på glas, så skulle det nok stivne lidt.

Her til morgen, har jeg hældt det hele retur i gryden, og kogt/dampet yderligere i en time. Det hjalp lige fedt. Nu er portionen så hældt på glas igen, for måske det stivner lidt når det bliver koldt. Ellers må det altså være sådan, smagen og udseendet er godt nok.
Spørg lige om jeg gider lave flere syltede valnødder? Det gør jeg da, det skal lykkedes, og der lægger flere kilo og venter på at blive knækket. Bare på med plastre og i gang.

24 kommentarer:

Anemone sagde ...

Jøss så flink du er.

Glassene med de etikettene ble jo bare helt KNALL !!!

Shabby in Town sagde ...

Hallloooooooo er du begyndt på dørsalg - derude på landet? Det er da helt proff. med de etiketter. Det ser knalhammerende godt ud. Igang igen.... med nogle flere og sikke nogle fortrinlige gaver at kunne producerer

Madame sagde ...

Etiketterne, du har lavet, er enormt flotte! Jeg kommer til at tænke på "Den gamle Fabrik".

Sister Bonde sagde ...

Tak, tak, tak jeg er allerede oppe på 400 g. til næste portion. Må lige ud og samle nogle flere. Det er kun den samme vabel, der generer.

Frk. Bibo sagde ...

Sikke da nogle flotte glas. Jeg er dybt imponeret over dine etiketter. Wow! Kommer til at smile stort, for jeg tænker på Johannes kommentar i mit indlæg om "danskernes huse". ;-)

Sister Bonde sagde ...

Tak frk. bibo, men her bliver der altså ikke noget dørsalg. Jeg kan ikke få fat i den bog på biblioteket, men de har måske ikke købt den endnu.

Frk. Bibo sagde ...

Bogen er først lige udkommet, så du må væbne dig med lidt tålmodighed - en uge eller 2. Så burde du kunne reservere den på bibliotek.dk.

Lene sagde ...

Din flittige bondekone, det ser knaldhamrende godt ud :-)

et cetera sagde ...

Nej, hvor ser det godt ud - nu håber jeg altså ikke at det var mig der satte alt det igang (tænker på dine stakkels hænder!). Glas og etiketter er lige i øjet - skal vi ikke åbne en internetbutik med delikatesser og loppe-fund fra Frankrig m.m. - Og inden du hyler nej så jeg kan høre dig fra syd til nord - så husk at sådan en butik naturligvis ville kræve jævnlige indkøbsture f.eks. tl Frankrig, foretaget af - Sister Bonde & et cetera :-D

Frk. Bibo sagde ...

I har da bestemt brug for en webmaster til den netbutik! ;-)

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak Lene.

Selføllerlig er det for din skyld, og hænderne har overlevet. Anden portion står og simrer lifligt.
Det er da lige det vi skal og det vil blive en mega succes. Hvornår skal vi tage afsted til Frankrig el. Amsterdam? Firmanavnet er lige i øjet ;o)

Vi kan da ikke undvære en webmaster. Jeg har allerede et job til dig, vil du? Dette er helt alvorligt - hmmmm det er det andet vel også.

NILLE sagde ...

Nysgerrig som jeg er - og nærsynet især - ville jeg forfærdelig gerne se, hvad der står på etiketten... men lækkert ser det ud. Specielt med det lille fif med etiketten - FULDENDT!!!

Hvis der skal bruges en oversættelse fra fransk til dansk.. øhhh ... det kan Et Cetera jo til fulde... ;-)

Sister Bonde sagde ...

Kære Nille - jeg har store problemer med, hvilke billeder der bliver store og hvilke som ikke bliver. Her burde det jo ha været omvendt. Men her får du hvad jeg har skrevet: Håndplukkede valnødder, kogt i farin og vand,
med saften og smagen fra citron og vanillestang.
Kan bruges til ost el. på is og pandekager, som en dejlig sødme på tykmælk.
Opbevares i køleskab efter åbning.
Kan indeholde rester af skaller og kerner.
Tak for dit tilbud om oversættelse - men det må I to skændes om. Jeg har "kun" boet sammen med en franskmand.

Gitte sagde ...

Hej sister bonde!
Det ser ellers rigtig lækkert ud, men forstår da ikke du ikke kan få det til at stivne! Når jeg laver syltede valnødder blir det som den skønneste sirup :-) Træls for dig, for det er da et stort arbejde..

Sister Bonde sagde ...

Jamen kæreste gitte, hvorfor giver du mig ikke løsningen. Det ser ud som om, at der sker det samme med det, som står og simrer i gryden nu.
Kæmpe arbejde, med det er det værd ;o)

anjoe sagde ...

Kan indeholde rester af skaller og kerner???????

Sister Bonde sagde ...

Der er en skal rundt om en valnød og kernerne er fra de pressede citroner - anjoe.

Mahalo sagde ...

Hvor er du dygtig (og flittig, sister bonde), det ser SAA laekkert ud :-)

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak mahalo - de næste 5 glas blev lidt bedre i konsistens - tror jeg. Ud at samle igen, det vælter jo ned, det stormer nemlig helt vildt i Danmark i dag.

Inger Ravnkilde sagde ...

Hejsa
Når du sylter valnødder og ikke kan få det til at stivne, har du aldrig tænkt på, at det er det forkerte tidspunkt at sylte dem på?. Hvis du først sylter dem sidst i september er det jo færdige valnødder du forsøger med. Jeg har aldrig selv prøvet, men har hørt om det. Og det er grønne valnødder de har plukket. Det bedste tidspunkt skulle være omkring 15. juli og inden de begynder at blive hårde indeni.
Samme tidspunkt som til valnødde-snaps.
Jeg gætter på det er ved at være for sent i år.
Venlig hilsen Inger Ravnkilde
inger@ravnkildes.dk

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak - kære navnesøster - for dine kloge og god ord. Anden omgang gik det fint, så jeg fortsætter på samme måde. Der kommer så sindssyg mange valnødder i år, at det er en gave. God sommer.

Anonym sagde ...

[url=http://kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big7.jpg[/img][/url]

מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] גדולים אנחנו מציעים שירותי אירוח מיוחדים כמו כן יש במקום שירות חדרים הכולל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]אחרוחות רומנטיות[/url] במחירים מפתיעים אשר יוגשו ישירות לחדרכם...

לפרטים נא גשו לעמוד המלון - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

Anonym sagde ...

There are also websites that are opted to only gather information of the person joining the game for them to use on some other purposes outside the website. The securities of the information are important to safeguard you from the increasing threat of online frauds and identity theft. But before you register, make sure to read all the information so as to avoid recurring fees. Do not overlook information you not aware of. In the Terms and Conditions page, make sure you understand it all for you to be responsible with your liability in case your account get compromised. [url=http://www.pulsebet.com/bg/]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/da/]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/de/]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/es]apuestas[/url] [url=http://www.pulsebet.com/fr/]jouer en ligne[/url] [url=http://www.pulsebet.com/gr]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/jp]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/nl]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/pl]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/pt]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/ro]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/ru]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/se]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/it]bet online[/url] [url=http://www.pulsebet.com/cn]bet online[/url] Now that sports betting has become a larger and more accepted practice, sportsbooks have risen above their disreputable bookies to enter the digital age. Online sportsbooks now have the security of being a large company ensuring the best benefits for any bettor. Sportsbooks will take your bets in exchange for a commission which is usually a percentage of the wager. This is also known as the juice, vig or vigorish. In theory, the sportsbooks don't care who you bet on. They simply take half of their bets on each side and make their commission. http://www.pulsebet.com/bg/ http://www.pulsebet.com/da/ http://www.pulsebet.com/de/ http://www.pulsebet.com/es/ http://www.pulsebet.com/fr/ http://www.pulsebet.com/gr/ http://www.pulsebet.com/jp/ http://www.pulsebet.com/nl/ http://www.pulsebet.com/pl/ http://www.pulsebet.com/pt/ http://www.pulsebet.com/ro/ http://www.pulsebet.com/ru/ http://www.pulsebet.com/se/ http://www.pulsebet.com/it/ http://www.pulsebet.com/cn/

Anonym sagde ...

Thereafter you will be given a free bet voucher that you can utilize while betting anyplace in the betting market. Mind you the football betting is given no sooner the match gets over and the winning amount is automatically added to the bettor’s account. nfl betting baseball betting basketball betting boxing betting cricket betting darts betting football betting golf betting handball betting hockey betting rugby betting snooker betting tennis betting As the Online-market has developed ever since its presence in the early 90’s, sportsbooks smartly followed suit. This piloted to the construction of automated sportsbook systems that can handle more business at a time with cheaper overhead costs. Making these betting markets available online was a popular move for both consumers and the bookmakers. These days placing a bet is more accessible, so even if you are jammed in traffic or can’t leave your office, you can post your wager online through your computer or even from your mobile phone. So there shouldn’t be any excuse to miss an opportunity to bet on your favorite sports. [url=http://www.pulsebet.com/betting/American-Football]nfl betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Baseball-betting]baseball betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Basketball-betting]basketball betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Boxing-betting]boxing betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Cricket-betting]cricket betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Darts-betting]darts betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Football-betting]football betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Golf-betting]golf betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Handball-betting]handball betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Hockey-betting]hockey betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Rugby-betting]rugby betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Snooker-betting]snooker betting[/url] [url=http://www.pulsebet.com/betting/Tennis-betting]tennis betting[/url] Always remember that while betting whatever amount of bets you have placed cannot be changed afterwards. Therefore, it is essential that to place bets with complete understanding and thinking. So are you perplexed? Just search you best football tips, Bookmaker reviews, free betting tips and earn hefty profits. http://www.pulsebet.com/betting/American-Football http://www.pulsebet.com/betting/Baseball-betting http://www.pulsebet.com/betting/Basketball-betting http://www.pulsebet.com/betting/Boxing-betting http://www.pulsebet.com/betting/Cricket-betting http://www.pulsebet.com/betting/Darts-betting http://www.pulsebet.com/betting/Football-betting http://www.pulsebet.com/betting/Golf-betting http://www.pulsebet.com/betting/Handball-betting http://www.pulsebet.com/betting/Hockey-betting http://www.pulsebet.com/betting/Rugby-betting http://www.pulsebet.com/betting/Snooker-betting http://www.pulsebet.com/betting/Tennis-betting