Efter at have lyttet til Danmarksmester i en time - i går - så det sådan ud på vægten (200 g.). Der skulle bruges 500 g. valnødder, til den opskrift jeg havde fundet. Men jeg havde besluttet og købt ind til 1 kg., får når man nu var i gang, så kunne man da li'så godt osv. osv.
Efter 1½ time begyndte vablerne at boble på knækkevalnøddehånden. Hmmmm tænkte jeg, det bliver vist kun til de 500 g. i denne omgang.
Godt det samme, for efter at have stået og simret/kogt i 2-3 timer i flg. opskriften, blev det IKKE sirupagtigt, som det skulle. Jens foreslog, at hælde det på glas, så skulle det nok stivne lidt.
Her til morgen, har jeg hældt det hele retur i gryden, og kogt/dampet yderligere i en time. Det hjalp lige fedt. Nu er portionen så hældt på glas igen, for måske det stivner lidt når det bliver koldt. Ellers må det altså være sådan, smagen og udseendet er godt nok.
Spørg lige om jeg gider lave flere syltede valnødder? Det gør jeg da, det skal lykkedes, og der lægger flere kilo og venter på at blive knækket. Bare på med plastre og i gang.
torsdag den 27. september 2007
Valnødder II
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
22 kommentarer:
Jøss så flink du er.
Glassene med de etikettene ble jo bare helt KNALL !!!
Hallloooooooo er du begyndt på dørsalg - derude på landet? Det er da helt proff. med de etiketter. Det ser knalhammerende godt ud. Igang igen.... med nogle flere og sikke nogle fortrinlige gaver at kunne producerer
Etiketterne, du har lavet, er enormt flotte! Jeg kommer til at tænke på "Den gamle Fabrik".
Tak, tak, tak jeg er allerede oppe på 400 g. til næste portion. Må lige ud og samle nogle flere. Det er kun den samme vabel, der generer.
Sikke da nogle flotte glas. Jeg er dybt imponeret over dine etiketter. Wow! Kommer til at smile stort, for jeg tænker på Johannes kommentar i mit indlæg om "danskernes huse". ;-)
Tak frk. bibo, men her bliver der altså ikke noget dørsalg. Jeg kan ikke få fat i den bog på biblioteket, men de har måske ikke købt den endnu.
Bogen er først lige udkommet, så du må væbne dig med lidt tålmodighed - en uge eller 2. Så burde du kunne reservere den på bibliotek.dk.
Din flittige bondekone, det ser knaldhamrende godt ud :-)
Nej, hvor ser det godt ud - nu håber jeg altså ikke at det var mig der satte alt det igang (tænker på dine stakkels hænder!). Glas og etiketter er lige i øjet - skal vi ikke åbne en internetbutik med delikatesser og loppe-fund fra Frankrig m.m. - Og inden du hyler nej så jeg kan høre dig fra syd til nord - så husk at sådan en butik naturligvis ville kræve jævnlige indkøbsture f.eks. tl Frankrig, foretaget af - Sister Bonde & et cetera :-D
I har da bestemt brug for en webmaster til den netbutik! ;-)
Tusind tak Lene.
Selføllerlig er det for din skyld, og hænderne har overlevet. Anden portion står og simrer lifligt.
Det er da lige det vi skal og det vil blive en mega succes. Hvornår skal vi tage afsted til Frankrig el. Amsterdam? Firmanavnet er lige i øjet ;o)
Vi kan da ikke undvære en webmaster. Jeg har allerede et job til dig, vil du? Dette er helt alvorligt - hmmmm det er det andet vel også.
Nysgerrig som jeg er - og nærsynet især - ville jeg forfærdelig gerne se, hvad der står på etiketten... men lækkert ser det ud. Specielt med det lille fif med etiketten - FULDENDT!!!
Hvis der skal bruges en oversættelse fra fransk til dansk.. øhhh ... det kan Et Cetera jo til fulde... ;-)
Kære Nille - jeg har store problemer med, hvilke billeder der bliver store og hvilke som ikke bliver. Her burde det jo ha været omvendt. Men her får du hvad jeg har skrevet: Håndplukkede valnødder, kogt i farin og vand,
med saften og smagen fra citron og vanillestang.
Kan bruges til ost el. på is og pandekager, som en dejlig sødme på tykmælk.
Opbevares i køleskab efter åbning.
Kan indeholde rester af skaller og kerner.
Tak for dit tilbud om oversættelse - men det må I to skændes om. Jeg har "kun" boet sammen med en franskmand.
Hej sister bonde!
Det ser ellers rigtig lækkert ud, men forstår da ikke du ikke kan få det til at stivne! Når jeg laver syltede valnødder blir det som den skønneste sirup :-) Træls for dig, for det er da et stort arbejde..
Jamen kæreste gitte, hvorfor giver du mig ikke løsningen. Det ser ud som om, at der sker det samme med det, som står og simrer i gryden nu.
Kæmpe arbejde, med det er det værd ;o)
Kan indeholde rester af skaller og kerner???????
Der er en skal rundt om en valnød og kernerne er fra de pressede citroner - anjoe.
Hvor er du dygtig (og flittig, sister bonde), det ser SAA laekkert ud :-)
Tusind tak mahalo - de næste 5 glas blev lidt bedre i konsistens - tror jeg. Ud at samle igen, det vælter jo ned, det stormer nemlig helt vildt i Danmark i dag.
Hejsa
Når du sylter valnødder og ikke kan få det til at stivne, har du aldrig tænkt på, at det er det forkerte tidspunkt at sylte dem på?. Hvis du først sylter dem sidst i september er det jo færdige valnødder du forsøger med. Jeg har aldrig selv prøvet, men har hørt om det. Og det er grønne valnødder de har plukket. Det bedste tidspunkt skulle være omkring 15. juli og inden de begynder at blive hårde indeni.
Samme tidspunkt som til valnødde-snaps.
Jeg gætter på det er ved at være for sent i år.
Venlig hilsen Inger Ravnkilde
inger@ravnkildes.dk
Tusind tak - kære navnesøster - for dine kloge og god ord. Anden omgang gik det fint, så jeg fortsætter på samme måde. Der kommer så sindssyg mange valnødder i år, at det er en gave. God sommer.
[url=http://kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big7.jpg[/img][/url]
מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] גדולים אנחנו מציעים שירותי אירוח מיוחדים כמו כן יש במקום שירות חדרים הכולל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]אחרוחות רומנטיות[/url] במחירים מפתיעים אשר יוגשו ישירות לחדרכם...
לפרטים נא גשו לעמוד המלון - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]
Send en kommentar