onsdag den 26. september 2007

Valnødder

I dag skal alle disse 3 kg. valnødder, fra eget træ, knækkes, og senere havne i glas som syltede valnødder. For jeg skal først til et selvvalgt møde på kommunen her kl. 11, nu skal der ske noget nyt i mit liv - igen.

Hvis der er nogen som har erfaring mht. syltede valnødder, hører jeg gerne. Det er første gang, jeg skal forsøge. Der skal lige købes farin, citroner og vanillestænger, så jeg er den der er smuttet. So long.

18 kommentarer:

Frk. Bibo sagde ...

Uhm, fantastisk med valnødder lige udenfor. Jeg er storforbruger af nødder - især når man kan få de mange lækre varianter ved juletid. Men det slår selvfølgelig ikke "friskfangede". DEeeeeejlig dag til dig. ;-)

kokken pipper sagde ...

Godt møde og altid spændende når man skal igang med noget nyt! Det være sig jobmæssigt eller bare det at sylte valnødder. Ved snart ikke hvilken udfordring jeg synes er størst - eller noet ;-) God dag til dig og knus og pøj,pøj med det hele!

Jette H sagde ...

Heldige... heromkring er der ingen valnødde træer.. Husk at lave valnøddebjæsk, det smager himmelsk... Go' fornøjelse

Sister Bonde sagde ...

Frk. bibo, jeg elsker også nødder - især hasselnødder. Desværre har vi ingen buske heromkring. Hvorfor kan jeg ikke se dig længere på "kiggede forbi"?

Sylte valnødder - bestemt fr. Koch. Har lagt en lille hilsen til dig, under mit forrige indlæg.

Jette h - bjæsken er i fuld gang, hvis du læser tilbage i mine indlæg, tror det var i starten af august.

Frk. Bibo sagde ...

Huh? Jamen jeg sidder da lige dér. ;-) Åååååh - det kan være fordi jeg kiggede forbi fra den bærbare. Dér har jeg vist ikke været på mybloglog og været logget ind. Måske det er sådant. Ellers... no clue. ;-)

Lene sagde ...

det lyder lækkert, du er en kvinde med mange talenter :-)

Johanna sagde ...

Uhm kan godt huske smagen af valnødder og elsker den.. men er desværre nøddeallergiker.. snøft..

Gode ser de dog ud og det lyder spændende med "syltede" nødder :)

Sister Bonde sagde ...

Lene - tror bestemt ikke jeg har flere end alle jer andre skønne kvinder ;o)

Johanna - det er næsten ikke til at bære, med alle jer allergikere. Det eneste jeg pt. ikke kan tåle er al spansk vin, og det er jo vand i forhold de afsavn, I må lide under. Det gør mig ked af det - på jeres vejne.

et cetera sagde ...

Nøj, hvor ser det dejligt ud - men der er sør'me godt nok også mange - ikke så mærkeligt at du får vabler, kære ven!

Culinaria sagde ...

Valnøddemuffins med citronmelisse

1 dl valnødder
100 g smør
100 g sukker
2 æg
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft fra ½ appelsin
1 spsk. reven citronskal

Valnødderne hakkes groft. Smørret røres sammen med sukkeret hvorefter et æg tilsættes ad gangen. Mel, bagepulver, hakkede nødder og citronmelisse blandes i. Saft fra ½ appelsin tilsættes og hele kagedejen røres godt sammen. Dejen kommes i små smurte skaller eller kokotteforme og bages ved 225°C ca. 20 minutter til de er gyldne. Kringler og muffins kan bages sammen.

Culinaria sagde ...

Cookies ala Pjuskemus

Afprøvd af Pjuskemus fra SD. (Slankedoktoren)

Her er en rigtig god opskrift på cookies.Ved 40 stk. er der 78 kcal. pr. stk.125 gr.

Atwel diætstrø
125 gr. brun farin
1 spsk. becel oliemargarine
2 æg
250 gr. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. Vanille sukker
100 gr. valnødder
100 gr. mørk chokolade.

Rør sukker, brun farin og oliemargarine sammen. Pisk dernæst ægget i. Bland mel med natron, vanille sukker og rør det i sukker blandingen sammen med de hakkede nødder og den hakkede chokolade. Dejen skal være lidt klistret.Fordel dejen i klatter på en bageplade med bagepapir. Sørg for at der er afstand mellem dem, da de flyder ud under bagningen. Det er en fordel at anvende 2 bageplader.

Bag kagerne ved 180 grader i 8-10 min. Lad kagerne afkøle en smule på bagepladen, før de lægges over på en bagerist til afkøling.

Opbevar kagerne i en kagedåse med tætsluttende låg.Rigtig god fornøjelse med bageriet - de er super gode.

Culinaria sagde ...

Eller min valnøddekrans: http://culinariakitchen.blogspot.com/2007/04/valnd-krans-brydebrd.html

Opskriften med snapsen har du jo fået.

Held og lykke med nødderne.

Ps. opskrifterne er fra min blog..

Hilsen Culinaria

Shabby in Town sagde ...

Lyder meget lækkert og sikke nogle skønne opskrifter der lige kommer her i boksen. Jeg er også en af dem der ikke tåler valnødder..... øv

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak culinaria - der er dælme da noget at gå i gang med. Lige skal jeg til at hælde på glas - mine syltede valnødder. Håber det bliver godt.

Altså Marianne - det er træls - på godt nordjydsk.

Anemone sagde ...

Riktig en forykende husmor du Sister :-) Imponert blir jeg til stadig over hva dere lager og pusler. Min erfaring med valnøtter skal du få her ; dvs. når jeg får disse vidunderlige nøtter i min munn, svulmer slimhinnene noe så til de grader ( i munnhulen ja!!! :-))) og jeg får en vemmelig ekkel følelse av å bli kvalt. Synd men sant, men kaker med nøtter, det kan jeg faktisk spise gitt. Rart.

Ellers var det jammen bra morsomt å lese om sharmtrollet du hadde besøk av. men så het han dog også jens du. Litt av et sammentreff kan man si.

Anemone sagde ...

Og du.... jeg er slett ikke for moralsk. Tror vi hadde gått sammen som hånd i hanske.

conny sagde ...

Jeg kommer til at tænke på valnødder i flydende honning, som jeg køber på glas i Kvickly og bruger som guf til Rød Primadonna-ost, og dressing til diverse salater - og bare som guf.
Gad vide om man kunne lave det selv?

Håber også det gik godt med kommunesamtalen.

Sister Bonde sagde ...

Søde Conny - det er jo det jeg laver. Gik godt på kommunen - det hører I om en anden gang ;o)

Åhhhh altså Anemone - endnu en - det er ikke til at bære. Jeg bliver så ked af det - på jeres vegne. Nemlig sammentræf med de der skønne Jens'er. Vi går sammen hånd i hånd - du og jeg ;o)