søndag den 14. oktober 2007

Bekrymring

og unødig dårlig/væmmelig tankegang, når man opdager at datteren har ringet kl. 04:56 i morges. Hun har forsøgt på begge telefoner, men ikke på sin fars vagttelefon, som altid ligger tændt og tæt op af hans øre. Hun lagde ikke en besked.

Når man ringer konstant fra kl. 06:30 med jævne mellemrum og skriver sms'er og der fortsat ikke er nogen kontakt, men man kun hører hendes glade melodi: du har ringet til Malenes mobil, Malenes mobil, må man gå ud fra, den er slukket og hun sover sødt. Jens var dog tæt på at køre ind til København.

Her kl. 11 ringede hun så endelig fra Kalundborg Sygehus. Var blevet "dårlig" i løbet af natten til en privat fest. Godt der var nogen, der er så fornuftige, at de fik hende sendt af sted. Har fået taget blodprøver, om der var kommet "noget" i hendes drinks, har endnu ikke hørt resultatet.

Ja, så sidder man her som forældre, og synes hun fortsat er en meget lille pige, som ikke bliver 18 i næste måned og som måske ikke er stærk nok til den store væmmelige verden, der desværre bliver mere og mere rå.

12 kommentarer:

NILLE sagde ...

Håber, at det ikke er alvorligt....ikke noget at sige til, at I blev bekymrede! Det er der ingen alder for...

kokken pipper sagde ...

Puhha det har været slemme timer for jer er jeg klar over! Håber alt er godt nu. 1000 knus til jer herfra!

et cetera sagde ...

Åh, nej - Sister Bonde - det var dog en modbydelig forskrækkelse - håber virkelig ikke at der er nogen der har forsøgt at hælde noget i handes drink - og at det "bare" var et ildebefindende . selv om det ved Gud kan være slemt nok. Håber virkeligt at hun har det bedre og at I ikke fremover skal være nervøse når hun er til fest - for det synes jeg er en god og vigtig del af et ungdomsliv - lidt fest og farver - men verden er unægtelig blevet mere væmmelig end dengang vi var unge - yngre, mener jeg. Mange tanker til dig og yndigheden - kanonbillede!

Nina sagde ...

Puha, Sister, sender varme tanker og håb, som forældre bliver jeg næsten bekymret på forskud. Går det mon bedre nu?

Anemone sagde ...

Jøjje meg, DET var sterk kost på en søndag formiddag.
Synes virkelig jeg kjenner den uhyggelige følelsen når en ser i telefondisplayet. Den følelsen man får før man eksakt vet hva som her skjedd. Urolig og ekkel følelse.
Dessuten tror jeg vi har en stor tendens til å overdramatisere og alltid tro deg VÆRSTE !!

Godt jenta er i sikkerhet og har fått hjelp. Dette går sikkert meget bra. Du må for all del holde oss underettet.

Kelm.

Sister Bonde sagde ...

Til jer alle, så er hun nu hentet af gode folk, og tager hjem til sin lejlighed i aften. Det var en alt for høj promille. Godt det ikke var stoffer. Tak for jeres gode ønsker og tanker.
Som Anemone skriver, har man tendens til at overdramatisere med det samme, men det er nok et el. andet sted, en sund mekanisme.
Et cetera - det er et selvprotræt - hun er faktisk en ret fin armatør-fotograf.

johanne sagde ...

Kære stakkels dig (ja, og datter også selvfølgelig). Jeg tror nok, at jeg ved fra egen krop, hvordan du har haft det. Det er rædselsfuldt, og man føler sig helt sat ud af spillet. Er ikke længere den mor, som altid har trådt til. Du har været forfærdelig urolig.

Her på øen kommer de unge på Nyborg Kostgymnasium, når de begynder i 1.G.(tager så evt. hjem hver weekend) Jeg har prøvet det samme som du med yngste...også (bare) en høj promille, fordi han ikke havde spist mad før festen (det fjols!)
Men heldigvis er de unge fantastiske til at tage sig af hinanden. De er lige så ansvarlige og omsorgsfulde som vi ældre er.
Det har jeg i hvert fald heldigvis erfaret. De holder sammen.

Sister Bonde sagde ...

Tak for dine kærlige ord Johanne - og det er nemlig det de er - nogle fjols. Malene har sikkert heller ikke spist nok, men hun har lært meget, siger hun, af denne omgang. Lad os håbe det.

Datteren sagde ...

Jeg har lært. Det var P der prøvede at komme i kontakt med jer, og kendte jo ikke til fars tlf. Men det sker ikke igen, så der er no need to worry.

Frk. Bibo sagde ...

GODT at høre, at det "kun" var en høj promille. Har ikke prøvet det på egen krop m. noget i drinks (TROR jeg), men kender et par stykker som har oplevet det. Og kors, hvor var de syge i flere dage...!!

Det er jo også et spg om at lære at mærke på egen krop hvor grænsen ligger - og det kan være lidt svært "i starten". Godt at der blev taget hånd om datteren. Fornuftige kammerater - så sandelig. ;-)

et cetera sagde ...

Godt at høre at det kun var en lidt for høj promille - og dejligt at der var gode kammerater til at tage sig af dig, Malene!
Du har åbenbart arvet din mors talent for at tage fantastiske billeder - men nu havde du jo også valgt et ualmindeligt godt motiv :-)

Anemone sagde ...

Så lettet en blir når det går bra til slutt.

Og en lærer av sine feil, heldigvis. :-)

Ikke uten grunn det drikkes så alt for lite rødvin her i huset heller. Jeg for min del har en tendens til å tåle så alt for lite alkohol. 2 glass og jeg kniser som en tenåring, og blir det litt mer synes min sønn det slettes ikke er morsomt. Han reagerer på at jeg oppfører meg annerledes tror jeg. Blir knisete, ler og synes alt er morsomt.
Etter et dyptdykk i rødvinsflaska, blir jeg så syk, og har vansker for å komme meg opp av sengen dagen etter.
Har lært jeg også, heldigvis.

Hils din kjære datter, med at noe lignende har vi nesten alle vært igjennom. Dette er ikke noe hun trenger å legge på seg som dårlig samvittighet. Neste gang går det så mye bedre.

Hilsen herfra i våte og triste Norge.