fredag den 2. november 2007

Avignon IV

Man har et standpunkt til man tager et nyt. Prøver om jeg kan holde mig selv i tøjlerne og ikke forlange for meget af mig selv samt sidde og blogge hele tiden, derfor prøver jeg lidt igen. Jens har sagt: Kun ét indlæg om ugen, men det kan jo også blive meget langt, sådan et indlæg ;o)
I mangler lige de sidste 2 dage i Avignon, synes ikke I skal snydes for dem.
Søndag skulle jeg med på MARKEDET altså "the market", det bedste el. næstbedste efter Paris. Whow, siger jeg bare. Det var stort og spændende. Det ligger i L´Isle-s-la-Sorgue - en lille hyggelig by. Byen ligger mellem to "grene" af floden Sorgue - som får sit vand oppe fra Fontaine-de-Vaucluse - og det giver den et specielt præg, næsten som Amsterdam.

Men vi måtte lige ha en kop kaffe, for at være klar til det helt store indkøb. Det havde været nattefost og det var faktisk ret koldt, selvom solen skinner smukt.Første indkøb blev disse 4 smukke skodder, som skal hjem til værtsparrets sommerhus i Danmark. Kunne godt tænke mig at høre Anemones mening her. Boder op og boder ned. Alt kan købes, men ikke lige bæltet, som jeg gerne ville ha haft med hjem til Jens, men meget andet. Bl.a. en lille keramik-dims til at mose hvidløgsfed på, den er simpelthen genial. I en lille antikbutik fandt jeg bare glassene. Samler på det som i gamle dage hedder "sodavands-glas". Og så kommer der lige nogle stemningsbilleder.

Og lige her spørger sønnen: hvad kom først - træerne el. stensætningen?

Fantastisk møllehjul med den smukkeste mos på. Det var som om, at alle boder har aftalt, hvornår der holdes frokost. Det så bare så hyggeligt ud, havde det også gjort det, hvis det var Ballerup-loppemarked el. Lyngby, ja jeg spør bare.

Mandag tog Fruen og jeg først i supermarked, der var lige en del indkøb inden hjemturen tirsdag morgen. Der gik hurtigt mange timer, for dælen altså de franske supermarkeder. Men det gjorde ikke så meget, at det tog lang tid, for så havde Mistalen lagt sig lidt, og det blev lidt lunere til turen om eftermiddagen. En times kørsel til en lille - meget smuk - by: Loumarin, som ligger i Montagne du Luberon bjergene.

Byens fælles tørrestativplads. Meget praktisk, når man bor i små smukke huse, hvor der ikke er de store muligheder, for at tørre sengetøj osv. Det lille hus i venstre hjørne, er et vaskehus. Det så ikke ud til at blive brugt længere, så måske muligt at købe. Skøn udsigt, hvis man lige ser bort fra vasketøjet.

Det var så Avignon - pragtfulde dage, med så meget spændende indhold hver dag, at det var en kæmpe glæde. Denne egn er et besøg værd, for jer, som elsker Frankrig, eller jer, som aldrig har besøgt Frankrig.

6 kommentarer:

et cetera sagde ...

Kors, hvor er der smukt og stemningsfuldt! Det er så man næsten kan kravle ind i billederne og mærke stemningen! - og at komme ind på din blog igen - og se dit dejlige ansigt igen - da blev jeg da først rigtig opmærksom på hvor utroligt meget jeg har savnet "Sister Bonde"! - og så er jeg så glad for at få sidste del af Avignon-historien med!

Sister Bonde sagde ...

Tak, tak, tak og hver er du også savnet - her. Har ventet i spænding på, hvornår den "første" kommentar kom. Jubiiiiiii.

Sister Bonde sagde ...

ikke hver - men hvor

kokken pipper sagde ...

Jubiiiii .... du er på banen igen - hvor er jeg glad sister. Du har været savnet rigtig meget :-) Knuz og kram ....

Lotten sagde ...

Dejligt at se, du er "tilbage".
Meget dejligt!

Sister Bonde sagde ...

Tak lotten og velkommen til min blog ;o)