tirsdag den 18. december 2007

Der er en grund

til at jeg ikke kan løbe. Rigtig, rigtig, rigtig mange har presset, forsøgt overtalt, kom nu med osv. osv. Du skal da ud og løbe. Nej det skal jeg ikke, af denne simple grund:

Mine knæ er ødelagt. De vender ret meget den forkerte vej. På denne måde sad jeg hele min barndom og op gennem teenagerårene, indtil en el. anden sagde, det nok ikke var så godt. Alle andre sad i skrædderstilling, det var så "moderne og fedt". Det kunne jeg ikke ret mange minutter ad gangen, så sov benene. Som barn fik min moster mig til at løbe op og ned af Rosenvænget i Sæby, så alle kunne grine ad mig. Hvor sjovt det så ud, når benene sjættede ud til siderne. Jeg fik 25 øre pr. tur.

Men jeg kan gå, og det gør jeg med glæde, og det må være det. Jens var fotograf ;o)

24 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hypermobil...uha Sister Bonde, mon du også kan svinge benene op om nakken?? det er da for vildt det der...kan du så folde dig ud!!:-)

Anonym sagde ...

Det er vel også Ok at kunne gå ! Men det ser unægteligt lidt ledeløst ud den måde du sidder/ligger på. Det kan vel ikke være godt for for ben-tøjet.

Sister Bonde sagde ...

Anne - har ikke prøvet det med nakken, men foden kan komme op i armhulen, når jeg står op. Prøv det ;o)

Henry - det er nemlig ok, og jeg sidder ikke sådan mere. Det er bare for der er et pres på mig mht. til at begynde at løbe, men jeg kan altså ikke. Bliver man ikke også så svedig af det?

Nina sagde ...

Puha, jo, det er ikke noget, der kan bringe sveden frem som løb. Jeg foretrækker bestemt også et mere roligt tempo.

Men de ben der! Det tendenserer vist det, man kalder et slangemenneske, hva´? Pas på, pas på, de ikke sætter sig fast!!:o)

Madame sagde ...

Jeg er også til spadsereture og ikke løb, så du er ikke alene, Sister. Og bare vi får lidt motion af en eller anden art, er jeg sikker på, det er godt nok ;-)

Shabby in Town sagde ...

Velkommen i klubben Sister. Jeg er også ekstrem hypermobil og er opr. så mange gange i mine knæ... så løbe nej. Men cykle og gå - selv om det rasler, men så kan folk sgu da høre at man kommer.. lækker ser du altså ud....

Sister Bonde sagde ...

Nina - de sætter sig ikke fast - og hvis så kommer Jens vel hjem på et tidspunkt ;o)

Madame - du var vist en af dem, som en gang skrev, at jeg måtte ud og løbe, så indlægget var bl.a. til dig ;o)
Vi fortsætter med at gå - ja vi gør.

Shabby dhabby dhoooo - har aldrig nogensinde hørt, at jeg skulle være hypermobil, men det er da muligt. Lækker og lækker - hmmmmmm, det kan vist diskuteres ;o)

Frk. Bibo sagde ...

Håhå, det ser da vildt ud! Jeg er også lidt hyper, men dét der kan jeg vist ikke klare. Kan tværtimod lægge tommeltotten ned af armen. ;-)

Fortsæt du endelig med at gå, kære ven. Er da også meget bedre end sådan at halse afsted med tungen ud af munden.

Sister Bonde sagde ...

Frk. bibo - det gør jeg - men nu GÅR jeg i gang med at male entreen, har vist siddet her længe nok ;o)
Kan ikke det der med tommeltotten, må vise et billede - engang - hvor jeg gør det der med storetåen i armhulen. Tuttelutdut.

et cetera sagde ...

Jeg troede du VAR gået i gang med at male?!?
Du skal IKKE løbe - en ½ times rask gang dagligt (måske mere) er godt (nok) - og de knæ skulle gerne holde mange, mange år endnu!

Lotten sagde ...

Har lige været nede og sidde på gulvet for at se, om jeg kunne gøre dig kunsten efter - og var nær aldrig kommet op igen!
Jeg kan godt sidde sådan, men det gør dælme nas - ikke i knæene men i hoften. Til gengæld kan jeg stadig godt få fødderne om bag nakken.
Gummimennesker :-D

PS: Det er heller ikke vejr til at løbe i!!!

Sister Bonde sagde ...

Et cetera søde - jeg er gået i gang - men må jo lige tjekke hele tiden, hvornår du skriver ;o)

Ha, ha, ha, lotten - dagens høje grin - selvom jeg sidder her muttersalene. Hvor er du god, og godt du kom op igen. Klem til dig.

PS: Gu er det ej.

et cetera sagde ...

Nå, ja selføllerli' - forresten: udover dejlige dig - så ser man også dine dejlige nye fliser i nærbilleder - love them!

Shabby in Town sagde ...

Jeg syntes altså at du er lækker...basta.....

Sister Bonde sagde ...

Shabby - møs, møs.

et cetera - vi er lykkelige for valget. Tak for din opmærksomhed. Kram

Jens Drejer sagde ...

Tænk, er jeg virkelig den eneste som synes at din moster er tarvelig, når hun på den måde udnytter et stakkels barn til andres morskab? Jeg har lidt dårlig samvittighed over at jeg selv grinede meget af den historie!

Jeg er flere gange begyndt at løbe, men jeg egner mig vist også bedst til et mere moderat tempo!

Sister Bonde sagde ...

Endelig Jens - og selføllerlig dig af alle - du ser det. Det var nemlig ondt, som ind i h......, men jeg elskede hende højt. Desværre døde hun alt, alt for tidligt, og jeg savner hende bare så meget.

Godt så er vi to, som tager det stille og roligt derudaf ;o)

Sister Bonde sagde ...

Og Jens ingen undskyldninger og dårlige samvittigheder i mit forum. Basta.

datteren sagde ...

HAHAHA, jeg er færdig af grin over løbe historien :D det ville jeg gerne se.

billedmager sagde ...

Hej Sister !
Jeg kunne ikke rigtig finde ud af at få det til at fungere med at løbe. Jeg blev overhalet af dem der gik rundt om Søndersø i Værløse. Min mand løber rundt om søen to gange på en time.
Så fandt jeg på at gå rundt om søen. Da mødte jeg nogle der gik stavgang.
Jeg lærte det og fandt et par stave til hundrede kroner i Kvikly og nu går jeg med mine stave. Man går dem lidt skråt bagud og bruger den naturlige rytme fra gangen. Det skulle give 20% mere motion end bare at gå og det beskytte knæ og ryg mod skader. Jeg læste det på hjemmesiden stavgang.dk og i plitikens håndbog stavgang.
Nu har jeg fået en at følges med rundt om søen. Hun er svage knæ lige som dig. Det er hyggeligt at gå sammen med en.

Sister Bonde sagde ...

Søde barn - dejligt, at få dig til at grine ;o)

Billedmager - jeg er uddannet instruktør i stavgang. Har haft mange hold og mange trofaste gængere. Det skal læres rigtigt, ellers giver det flere skader end gavn.
Kender vi hinanden? Har boet ned til Søndersø i 15 år og gået der rigtig mange gange.
Mine knæ er ikke svage - bare skæve - som så meget andet ;o)

billedmager sagde ...

Pudsigt! Men jeg har gået i området inden for de sidste 4 år - men kommet i Værløse de sidste 32 år, for her bor mine svigerforældre ved Værløse Bymidte.
Jeg ved godt at man skal være opmærksom på, hvordan man går rigtigt med stavene. Jeg mødte hende, der viste mig teknikken, senere efter at stavene var købt og brugt. Hun sagde god for den måde jeg brugte dem.
Det kan da godt være, at vi har bevæget os rundt i samme område, uden rigtig at kende hinanden. Jeg har selv boet i både Smørum også Ballerup siden 1973.
Hvornår flyttede du?

Sister Bonde sagde ...

2001 og det har ungerne været tosset over lige siden. Men de kan jo bare flytte tilbage - hvis de en dag får råd ;o)
Godt du er opmærksom på, at det kan give skader. Højden og handsken på stavene er næsten det vigtigste. Der hvor handsken sidder fat, skal være ud for din navle. Skal måles uden "stav-sko" på. De skal foriøvrigt kun være på, hvis det "larmen", altså at du går på en vej, ellers skal de være i lommen. Nok for i dag.

billedmager sagde ...

Tak for tipsene.