onsdag den 12. december 2007

Igennem 14 år

og det er ikke løwn, har jeg været plaget af fodvorter. Fik dem foræret af mit kære barn, da hun begyndte at gå til svømning. Siden er der kommet en enkelt til på tomlen - også. Har gået til behandling hos hudlæger, betalt Verocids opfinders/forhandlers husleje i mange år. Prøvet alt muligt alternativt (for det kommer jo indefra), der er drukket mange flasker bio-etel.andet, som heller ikke hjalp. Gået rundt med hvidløgsstykker plastret på, rå flæskesteg og neglelak. De dyreste cremer fra apoteket 800 - 900 kr. for 12 bette-små breve, hjalp heller ikke. Lige meget, hvad du - kære læser - har af gode ide'er. I have been there.

For nogle uger siden, fik jeg nok. Trængte hudlægen op i en krog, og sagde: Jeg gider ikke mere, nu må der gøres noget drastisk, jeg er med på, hvad som helst. Prøv mig - brug mig - som forsøg.I sidste uge skulle jeg så møde kl. 9, hos hudlægen, have smurt noget creme på, køre hjem og komme retur efter 3 timer. Det skal jeg også i dag. Det er fotodynamisk behandling til og af hudkræft, som klinikken nu vil prøve, om det har en gavnlig effekt på vorter. Der er ikke sket nogen forandring på en uge og man får "kun" 2 behandlinger. Klinikdamen sagde: Du skal tænke positivt. Fortsættelse følger ;o)

18 kommentarer:

Frk. Bibo sagde ...

Ja man kan jo ikke ligefrem kalde det et kærlighedsforhold.... Pøj pøj med projektet. ;-)

Sister Bonde sagde ...

Tak mit kære barn nr. 3, nej det kan man bestemt ikke.

NILLE sagde ...

Puhaaa - det lyder altså lidt voldsomt og ubehageligt ;-) Held og lykke med det!

shabby-marianne sagde ...

Aj jamen det må da lykkes - tror jeg på :-) Jeg tænker i al fald positivt på dig

Sister Bonde sagde ...

Det er det IKKE nille - det gør ikke ondt og jo det er ubehageligt, for hvor ville jeg gerne være fri. Men jeg håber.

Tak Shabby-Marianne - det håber jeg også. Har fået den besked i dag, af hudlægen, at jeg får 4 behandlinger mere i det nye år. Så de VIL også gerne se, om det virker. Yes.

billedmager sagde ...

Kære Sister Bonde!
Jeg kender til genstridige fodvorter. Jeg havde i mange år og den sluttede sit liv efter at jeg fik mit første barn. det var en ihærdig indsats med is og pensling også slap den til sidste sit tag. Jeg mener iøvrigt at en fodvorte er en herpesvirus der sætter sig i huden. Der findes også nogle der er i kroppen. Det er dem der giver forkølelses sår. Men det er en anden historie!

Jens Drejer sagde ...

Man kan nogen gange undre sig over lægerne: de kan efterhånden kurere alverdens ting og transplantere hvad som helst - men en almindelig gammeldags fodvorte.....

Held og lykke med behandlingen. Det må være meget generende at døje med fodvorter, når man har brugt så mange år, så meget tid og så mange penge på det.

Madame sagde ...

Jeg var heller ikke klar over, at det er så svært at få has på en fodvorte. Håber det lykkes nu, kære Sister, for det er da virkelig ubehageligt.
Postmand Per er i øvrigt på vej til Kalvehave ...

Anonym sagde ...

Kender alt til det Sister BOnde...her har vi i åre vis rent til læge og tilsidst hudlæge med begge børn...py ha det er en sej omgang

og noget helt andet...tak for mad siger jeg bare...vi fik kartoffelsuppe i dag nummme nummme num hvor det dog smagte :-)Jeg kan trille kan jeg

Sister Bonde sagde ...

Det er jo det billemager Anita - det er en virus, men for f..... mand/kvinde, skal man i dagens Danmark slås med sådan noget gennem 14 år som

Jens skriver. Tak Jens, for din indsigt, det er så deprimerende, at der ikke kan gøres noget og at man selv skal tage geværet i hånden, før der bliver åbnet op for evt. andre muligheder.

Du er en heldig kvinde Madame, som ikke har haft bøvlet. Selvom man ikke må, så er jeg dybt misundelig.
Whaww. Postmand Per, er han lækker, skal han indenfor? ? ? ?

Det ER så sejt Anne, og hvor det glæder mig at høre, at suppen faldt i god jord. Den var/er bare så skøn.

Anemone sagde ...

Hhmmm...., min bestemor har fjernet 1000-talls slike vorter fra folk her på plassen. Husker godt folk som kom bankende på kjøkkendøra og ba om hjelp. OG DET Sister Bonde gjorde det.

Hun gjorde som følger... skar bort litt toppen av vorta med en barberhøvel, kun litt, slik at det begynte å blø. deretter smurte hun på en bllanding av rå løk og salt. Tok rå løk og gnidde i saltet slik at disse saftene ble blandet. Smurte så så den blodene vorten... og vips !!! Borte.

Faktisk 100 % sanning !!!

verd et forøk hvis ingenting annet hjelper.

Og du, tusen takk for kjempetrivelig julekort fra Danmark til denne julen. Det har jeg da aldri fått før. ble så glad. Nå henger det på tavlen på kjøkkenet her, og når jeg passerer tenker jeg på deg min venn :-)

Sister Bonde sagde ...

Sødeste Anemone, hvis denne "kræft-behandling" ikke hjælper, så tager jeg fat på din mors gode opskrift. Lover dig det.
Dejligt at du blev glad. Klem.

kokken pipper sagde ...

Du skal tænke positivt!!! Han må da ikke kende dig særlig godt - du kan jo faktisk ikke andet end være positiv søde.... men pøj,pøj alligegvl ... krammer herfra

Valdemarsro.dk sagde ...

Det var da nogle stædige.... -håber du får bugt med dem!
Held og lykke :-)

johanne sagde ...

Jeg håber også du får bugt med dem, er spændt på fortsættelsen med den behandling, du får nu.

Man kan godt undre sig, som Jens Drejer siger...i disse moderne tider...
Jeg kender også den metode, Anemone beskriver, den brugte min far med held.

Men jeg kender også en anden, som har hjulpet mig selv:
Pluk et par kviste frisk Thuja. Kom dem i en morter sammen med et par dråber snaps og knus det til en blød masse. Smør blandingen over vorten og hold det fast med et plaster. Lad det sidde i 14 dage uden at skrifte forbindingen (tja, så må du jo have plastic over, når du bader)
Hvis første gang ikke hjælper, så gentag behandlingen i 14 dage mere.

Der er også folk, der får fodvorter til at forsvinde ved at bade foden i saltvand fra Havet 2-3 gange om dagen over et stykke tid. Tænk bare på hvordan de gamle sørøvere helbredte deres betændte sår ved at hælde saltvand ned ad ryggen. Havvand er helbredende for mange ting.

Nu har du da lidt at gå i gang med :-) Held og lykke.

Lotten sagde ...

Jeg har en veninde, som kom af med 30 år gamle vorter på hænderne efter at hun begyndte at drikke Noni-juice...som i øvrigt er godt for rigtig mange andre ting også.

et cetera sagde ...

Kæreste Sister - har jo været lidt underdrejet, så jeg læser op nu. Jeg tror selvfølgelig på, at denne behandling virker - jeg er jo til det "videnskabelige" snarere end det alternative - men tor først og fremmest på det, fordi du fortjener at slippe for et træls problem efter så lang tid!

Sister Bonde sagde ...

Hun kender mig ikke særlig godt fr. kock, men det kommer hun til ;o) Skal nok tænke positivt.

Håber jeg også Valdemarsro - tak for din bekrymring.

Johanne, nu hvor du skriver Thuja, så var det da det jeg drak flere flasker af, men du skriver det skal smøres på. Hmmmmm. Saltvand og det at gå i sandet, er altid godt, men har aldrig hjulpet mig ;o( Tusind tak for din søde bekrymring.

30 år lotten - 30 ÅR - i guder, så er mine 14 jo ingenting. Skriver mig Noni-juice bag øret ;o) Tusind tak.

Jamen i dag er du overdrejet og giver skønne kommentarer. Tusind tak søde.