fredag den 7. december 2007

Sådan Lene

nu er den der: Russisk kartoffelsuppe.

og den er altså bare god, skulle jeg hilse og sige fra Jens. Smager fuldstændig, som den han fik på den russiske restaurant i Berlin. Her kommer opskriften, hvis andre skulle få lyst:

8 dl. vand med 2 hønsebouillionterninger koges op. Her kommer man 6 store kartofler og 1 stor porre skåret i mindre stykker, 1 stort løg skåret i både, samt 1 laurbærblad. Koger i 20 - 25 min.

Fjern laurbærbladet og kom fyldet (med lidt af suppen) i en blender el. foodprocessor, kør det til fin pure. Kom hvid peber, 2½ dl. piskefløde, 1½ dl. creme fraiche 38% (jeps, den er ikke til, hvis man er på slankekur). Lad det koge igennem og smag til med salt og peber.

Jeg kom lidt rejer i bunden af skålen, suppen ovenpå, en klat creme fraiche, klippet purløg og lidt ristede bacon på toppen. Næste gang vil jeg forsøge med laks el. egentlig kan man vel komme i, hvad man lyster. Den smager fantastisk og mætter rigtig, rigtig godt. God fornøjelse.

20 kommentarer:

NILLE sagde ...

Mmmmmm Sister! Det ser skønt ud! Jeg elsker kartoffel-porre-suppe med bacontern! Den bliver tyvstjålet-kopieret-misbrugt den opskrift ;-)

Bon appétit!

shabby-marianne sagde ...

SisterB, altså .... jeg sidder her og er død sulten... den suppe vil jeg prøve imorgen - den er for lækker - ristet parmaskine på toppen kunne vel også gå an???

Sister Bonde sagde ...

God fornøjelse Nille og Shabby - det kunne være rigtig godt, det må jeg prøve næste gang.

maggie sagde ...

mums, det lyder godt, den opskrift skal helt klart prøves. Jeg låner/stjæler lige opskriften ;-)

Anonym sagde ...

uhm - Nemlig: den skal prøves! Det er lidt sært: jeg elsker at læse opskrifter. Men jeg er altså ikke vild med at styre forberedelsen af et måltid. Vil meget gerne hjælpe til - men koordineringen er jeg ikke så god til.
Det er min mand heldigvis, og han gider også godt.
Nu bliver det lidt langt, men den her suppe vil jeg lave for ham. Det bliver han glad for!

Jens Drejer sagde ...

Kære Sister Bonde. Jeg ønsker ikke at være hverken uhøflig eller krævende, men ... Du har fået en avatar! Må jeg venligst bede om flere kommentarer på min blog? På forhånd tak!

Det er faktisk ret hyggeligt, at du sidder der og smiler til mig, når jeg sidder foran skærmen! Jeg kan mærke at det gør mig glad!

Sister Bonde sagde ...

Maggie - du stjæler bare løs.

Charlotte - der er åbentbart mange mænd derude i blogland, som står for madlavningen. Hvordan gør I ;o)
Spændt på at høre mandens reaktion - både på suppen og at fruen laver mad.

Jens - du gav mig et chok, troede jeg havde fået en virus, og at du frabad dig yderligere kommentarer fra min side :-( Anede da ikke, hvad ordet avatar betød.
Pyha, det var også meget tidligt, da jeg læste din kommentar første gang, nu skinner solen og jeg kan se, hvor smukt du har skrevet til- og om mig. Tak søde.

Madame sagde ...

Din opskrift lyder virkelig lækker, Sister, den må vi afprøve her i huset!

Sister Bonde sagde ...

Madame - den er nem og god - bare sæt i gang.

Sister Bonde sagde ...

Hvis andre er ligeså uvidende som jeg, er her en forklaring:
En Avatar er en grafisk representation af en person eller figur på nettet. Dvs et portrætbillede. Man skal bare huske på, at på nettet er det muligt at udgive sig for en anden, end den man i virkeligheden er. Så portrætbilledet er ikke nødvendigvis retvisende...

et cetera sagde ...

Sister, du er simpelthen for god - fik du opskriften ud af kokken på restauranten - eller har du selv improviseret - den ser - og lyder - under alle omstændigheder - vidunderlig, den suppe!
Jens (både ham som er din - men i dette tilfælde ham som ikke er) er dejlig, er han - og det er du forresten også :-)

Sister Bonde sagde ...

Tak, tak et cetera, men jeg fandt en opskrift på nettet, som lignede helt enormt, så jeg skal ikke have æren.
Haleluja for skønne Jenser ;o)

Anonym sagde ...

se nu tror jeg at jeg skal prøve mig ud i kogekunsten igen...selvom det snart er mange år siden...det her lyder for lækkert:-)

Sister Bonde sagde ...

God fornøjelse Anne, overrask ham Eddie ;o)

Lene sagde ...

Tak sister bonde, den skal prøves, men jeg kan ikke forestille mig rejer i suppen, men det må da prøves :-)

Sister Bonde sagde ...

Selv tak Lene - det smagte nu godt med de rejer - altså rigtige rejer. Men som jeg skriver, så var der laks i, nede i Berlin. God fornøjelse også til dig og dine.

Jens Drejer sagde ...

Kære Sister Bonde - Jeg er meget ked af at jeg har givet dig et chok. Det var bestemt ikke meningen. Så gætter jeg på, at blogger har oprettet din avatar uden at du selv vidste det? Men det synes jeg er helt i orden, for den er rigtig flot!

Tak til både dig og et cetera for de søde ord.

Sister Bonde sagde ...

Nej søde Jens - jeg har selv oprettet det, vidste bare ikke at det hed Avatar.
Selvtak - velfortjent til dig.

billedmager sagde ...

Det er et meget vigtigt emne du tager med de to bøger der og det lyder uhyggeligt moralsk forkert. Wassmo står min hylde og er en af de bøger jeg vil have læst på et tidspunkt.
Lige nu har jeg faktiske tre bøger igang og det er for mange! Om Johannes Møllehaves liv og levnet og Skolevenner om Bogart Ole og Ulf Pilgård.

billedmager sagde ...

Ak ja man skal aldrig skrive til nogen om natten!
Men din rusiske kartoffel suppe ser rigtig god ud og jeg tror jeg vil prøve den en gang! Jeg har også fået nogle spændende grønsagssupper fra ungernes hjemmekundskabsundervisning, bl.a en guldsuppe bestående af gulerødder celleri og sidst og ikke mindst garneret med saft fra en appelsin.