fredag den 4. januar 2008

Det går fremad

langsomt - må indrømme at det er en nydelse, at komme i gang igen. Tusind tak igen søde Shabby, for den skønne julegave.
Nu vil både datter og søn, havde mor til at strikke trøjer til dem. Hmmmm, vi får se, men det kunne da være lidt hyggeligt, så mon ikke jeg springer på opgaven.Ellers er der gang i gryderne. Ny omgang marmelade, nu er det desværre ved at være slut med brombærrene på lageret, så vi nyder så længe det varer. Sidste lille sjat Minestone er blevet indtaget som frokost, fortsat god her på 2. dagen. Her kommer min måde, at lave Minestrone på. Blog-Jens må udelade og lave om, som det passer ham ;o)

1 pakke bacon - klippet i små stykker - svitses. Hæld godt med olivenolie på og svits 2 porrer, 2-3 gulerødder, ½ selleri, 5-6 kartofler, 1 stort løg, 2-3 fed hvidløg. Alt skåret i små tern el. ringe. Hæld en liter hønsebouillon i samt 2-3 dåser tomater (gerne dem med krydderier i) samt evt. en dåse beans. Tilsæt basilikum, rosmarin, salt og peber. Lad det simre, til du synes det er godt (ca. ½ time). Hæld gerne chili i også. Det kommer vi først på bagefter, da Jens ikke kan "tåle" det. Velbekomme og god fornøjelse. Den er sindssyg god i denne kulde samt der er mad til et par dage med godt brød til.

10 kommentarer:

Shabby in Town sagde ...

Hvor er jeg glad for at læse det - du får det ligesom jeg fik det i august - en lise Sister.....
Hvis du vil glæde datteren - så køb det seneste nummer af hendes verden, der er et strikkehæfte med og Mille har allerede sat kryds ved to af modellerne (ser ikke svære ud) - og vores døtre er jo meget mode bevidste, så måske der var en model for datteren her :-)

Nina sagde ...

Godt du kom igang med pindene - det lyder til at være godt til dig, og ungerne. Og de der sokker til mig? Ahhh, dem skyder jeg en hvid (strikke)pind efter!

et cetera sagde ...

Hyggenygge herinde - og dejlig opskrift på suppe... Dén kunne jeg godt tænke mig, at gøre efter - men strikkeriet og marmeladekogning bliver nok ikke lige noget jeg kaster mig over ...

NILLE sagde ...

Altså - for én, der ikke har strikket i mange år synes jeg nu det går forbløffende forrygende!!! Det må være lidt ligesom det med at køre på cykel.... Jeg er imponeret!!!!!

Sister Bonde sagde ...

Køber det i morgen Marianne - lover det.

Nixen bixen Nina - der er nogen tættere på, som skal have dem. Marianne skrev at det skulle være til Jens, så deeeeetttt.

Det er ellers monster nemt, marmeladekogningen ;o) Et cetera - og igang med Minestonen - den er super. Ups man må ikke rose osv. osv.

Du er en skat Nille - jeg kan også spille gitar - fra dengang du ved nok, det sidder på rygraden, grebene osv. osv. Gad vide hvad rimkogeren får ud af det?

johanne sagde ...

Du er da allerede kommet langt, hvor ser de sokker dejlige ud. En betænksom julegave, du har fået.

Jeg har også købt Hendes Verden i denne uge, netop på grund af strikkeopskrifterne. Man bliver inspireret.

Anonym sagde ...

Tak for opskriften, som jeg lige har printet. Den ser jo slet ikke svær ud! Den er med garanti enormt sund og jeg glæder mig til at smage den.

PS: Sorry, jeg først skriver nu. Har haft meget travlt hele dagen og er netop kommet hjem fra operaen.

Sister Bonde sagde ...

Johanne - det er nemlig en dejlig gave. Må købe bladet i dag.

Jens - har skrevet det før, ikke undskylde i mit forum. Det er ikke svært, faktisk hammernemt, og så kan du jo komme, alt muligt i, hvidkål og pasta er også godt. Hvor er du heldig, så meget du kommer i den opera.

Donald sagde ...

Hmmm ... jeg tror jeg skal prøve denne nemme hjemmelavede minestrone uden chili:-) Måske vil jeg synes godt om at komme lidt skalotteløg i.

Sister Bonde sagde ...

Donald du kan komme hvad som helst i. Rigtig god fornøjelse.