onsdag den 9. januar 2008

I morges

var jeg tidligt ude, for at rydde lidt op rundt omkring, få revet græsplænen, fjernet div. affald - el. i hvert fald fik det sat ind i bilen, så det kan komme på container-pladsen. Sikken en smuk himmel, egentlig ret skønt, at gå rundt derude på det tidspunkt. Men en anden grund var, at nu skulle det være - der skulle gnides ;o)Ikke at det skulle gøre tidligt på morgen, men det skulle gøres. Bliver godt nok spændende at følge. Hvis der bliver noget ud af det, viser det sig først til næste år, tålmodighed er en dyd.

4 kommentarer:

Lotten sagde ...

Det bliver spændende at se, om frøene vil fæste sig.
Der findes kun vild mistelten to steder i Danmark - i hver sin ende af landet - så hvis den skal blive ved med at vokse her, skal det være hos entusiastiske haveejere som dig.
Jeg glemmer aldrig den forelæsning på universitetet, hvor en tysk gæsteforelæser holdt foredrag om zoochori (frøspredning via dyr). Med helt hysterisk morsom tysk accent på det engelske og med en pegepind som næb, beskrev han hvordan fugle spreder mistelten. Den hvide substans om frøet er (som du sikkert nu har opdaget) ret klistret, så når fuglen spiser frugterne, er det svært for dem at synke dem. Som han fortalte:
Ze zeedz schticks to ze beek, and ze börd triez to get it off bei duing like siz in ze tree og så fejede han ellers med pejepinden han over overheadprojektoren, så alle, der måtte have været lidt fraværende, hoppede i deres sæder.
Nu har du så været ude og agere "næb-gnider" - lad os krydse fingre (og vinger) for at det lykkes at få nogle af frøene til at spire.

Sister Bonde sagde ...

Lotten - entusiatisk haveejer er jeg aldrig nogen sinde blevet kaldt og jeg bliver heller aldrig en af slagsen, så jeg må tilstå, at du fik latteren frem - og det er dejligt. Navnet næb-gnider tager jeg til mig ;o)
Du MÅ simpelthen læse Pondus, se mit indlæg tidligere på året. Her florerer en dværg ved navn Günther, som er gift med Else, og han taler på den måde har beskrevet. Det er noget så befriende morsomt.
Tak for din dejlige lange kommentar.

Lotten sagde ...

Velbekomme fru Næb-gnider. Det er først nu, jeg opdager, at du selv er med på billedet ;-)

Sister Bonde sagde ...

Kan rigtig godt lide navnet lotten - og jeps jeg er jo lige der ;o)