onsdag den 9. januar 2008

Vitaminchok

I julegave fik vi en saftpresser. Har ofte ønsket mig en, da der tit er lidt, som lige kunne presses til saft, i stedet for at blive kasseret. Jens kiggede med undrende blik på denne kæmpekasse, inden den var pakket ud, om jeg virkelig mente det og om vi ikke skulle bytte den? Jamen jeg mente det skam. Delene kan gemmes lidt væk, men ikke for langt, for det er meningen den skal bruges. I dag kom så dagen, hvor den skulle prøves/testes. Den kørte bare derudaf og jeg proppede i af appelsiner og æbler. Wow for en smag og konsistens. Det er bare for lækkert og sundt. Nu står kanden på køl til drengene kommer hjem, så de lige kan få en opkvikker.

Men man skal altså lige overveje, hvor tit man gør det her og om der er nok ingredienser til at lave saften af, for hvor længe kan det holde sig? Opvasken er stor, der er rigtig mange dele, der skal gøres grundigt rent. Næste gang må der prøves med nogle grøntsager - også.

14 kommentarer:

Frk. Bibo sagde ...

Den er jo den jeg også har!! ;-)

Gulerødder og broccoli er super godt deri - SAMMEN MED frugten. Men vær lidt påpasselig med broccoli'en - den er meget kraftig. Ingefær smager også godt deri. DET skal jeg jo så passe lidt på med da det ikke går godt sammen med blodfortyndende. Men lidt af og til skader vel ikke. Og er det ikke bare FEDT at man bare kan proppe hele æbler i. Ikke noget med at bruge tid på at skrælle. ;-)

Mmmm, jeg skal over efter frugt!

Frk. Bibo sagde ...

Og tomater!!! :-D

Frk. Bibo sagde ...

Men du ved vel godt, at vitaminerne forsvinder jo længere tid der går inden man drikker juicen? (Og så skal jeg nok lade være med at pludre løs - hihi)

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak søde barn - dejligt at have en erfaren kvinde i nærheden ;o) Det smager godt nok godt, spændt på Jens reaktion, når han smager.

Sister Bonde sagde ...

Du skal bare pludre løs - her - så meget du lyster ;o)

Lotten sagde ...

Min mor fik sådan en saftfætter for mange år siden men blev træt af alle de dele, der skal vaskes - helst med det samme, fordi det ellers bliver pænt besværligt. Så jeg arvede apparatet og har de sidste mange år ikke rigtig brugt den. I båden er den ikke velkommen, for det kræver for meget vand at rense den og den fylder for meget. Men nu, mens vi er i vandflytgtighed på land er den i brug flere gange om ugen.
Det startede med at jeg fik en hel kasse æbler hjemme fra Ærø og ikke vidste hvordan jeg skulle få gjort kål på dem, når jeg nu ikke kunne overskue at lave chutney af dem som først planlagt.

Kæresten er blevet så vild med det, at det kan lyse hele hans ansigt op, hvis jeg foreslår at vi liiige snupper et glas til dessert. Vi drikker det altid med det samme efter fremstilling og laver derfor kun den portion, der kan være i to store glas.
En typisk "hverdagsjuice" hos os indeholder æbler, appelsiner, gulerødder og ingefær. Måske et squeeze lime eller citron, for at det ikke bliver for sødt.

Jeg er stor fan af ingefær, dels fordi jeg holder af smagen, dels fordi det er sundt og godt mod snue, kvalme og andre ting.
Ananas er også forrygende, mens jeg er lidt mere tilbageholdende med melon for at undgå at det bliver for sødt. Men ellers hælder jeg i, hvad jeg nu har derhjemme eller finder på tilbud. Overmodne mangoer er fx yummiyummi sammen med de ovennævnte frugter.

Jeg har ikke så stor erfaring med grønsagsjuicerne, bortset fra æble-gulerod-rødbede, hvor det er ret essentielt, at man ikke overdriver med rødbeden, fordi smagen er så dominerende.

God fornøjelse med vitaminfremstilleren :-)

Lotten sagde ...

Åh nej altså, nu skrev jeg lige en halv roman her, det var slet ikke meningen. Men jeg nyder sådan at lave friskpresset juice derhjemme ;-)

Anonym sagde ...

Jeg har ikke foer skrevet kommentarer paa din blog, men nyder meget at laese den. Jeg har haft en " Juicer" i flere aar og bruger den meget specielt om vinteren. Vi er heldige her i vores omraade af Verden at have adgang hele aaret til utrolig frisk frugt og groent. Jeg bruger mange forskellige frugter og groentsager i min " Juicer" og er ikke bange for at eksperimenterer. Groenkaal,persille.storbladet persille, guleroedder,frisk ingefaer( ca 2 1/2 gange 2 1/2 cm skraellet pr omgang). Jeg blander naesten altid frugt og groentsager for at faa en mere afbalanceret smag. Og ja, det er rigtigt lad det ikke staa for laenge, vitaminerne damper af. Hvis du kun bruger aebler,appelsiner og guleroedder kan du bruge "pulp"massen som ingredients i Muffins og intet gaar til spilde.

Venlig hilsen
Ann i Vancouver

Valdemarsro.dk sagde ...

Uhm, den tror jeg du bliver gladere og gladere for! Elsker de frisk pressede frugter og grøntsager.
Selv blender jeg det hele med en stavblender. Ingefærstykker, æblebåde, 1 hel skrællet appelsin, bær mv, får en ordentlig omgang med stavblenderen :-D
Nøj det smager skønt!

Rigtig god fornøjelse med den og eksperimenter med smag, frugt og grønt

Anemone sagde ...

Så spennende... og sikkert kjempegodt, men for et ROT og for en oppvaskjobb !!

Her hos oss har vi også endel slike "remedier" /eller utstyr som sjelden blir tatt ibruk pga. all jobben. Foodprosessor f.eks.
Samme erfraing har jeg med vennepar som kjøpte deg ekspressomaskin for noen år tilbake (da dette var så populært), blir etterhvert ikke så mye tatt i bruk pga at det er så mye jobb...

Vi vil jo alle ha det så enkelt i dag... :-(

etcetera sagde ...

Dejligt med sunde vitaminer - jeg tænkte straks på at det var med at lave store potioner når "maskineriet" var i gang - men jeg vidste jo egentlig godt dét med vitaminernes flygtighed ... Du kan måske trøste dig med, at rengøringen brænder nogle kalorier af så ;-D

Jette H sagde ...

Hvis du/I, som vi, synes gulerodsjuice er for sød, kan det varmt anbefales at fortynde med vodka :))... og så godt med isterninger

jensdrejer sagde ...

Jeg har også en saftpresser, men den er ikke blevet brugt ret meget. Det smager helt vildt godt, men jeg synes den er for træls at gøre ren. Desværre. Derudover skal der jo bruges en hel del frugter før man får et par glas ud af det. Man kommer ikke langt med et enkelt æble!

Men held og lykke med den. Jeg håber du kommer til at bruge den mere end jeg bruger min, for det er jo vildt lækkert.

Sister Bonde sagde ...

Lotten - tusind tak for din dejlige lange roman, det var da rigtig skønt at læse og meget, meget lærerigt.

Ann - så hjertelig velkommen og hvor er det bare så dejligt, når I der kigger med skriver til mig. Det er en gave.
Skønne råd du også kommer med, jeg bliver da mere og mere glad for at den ikke blev byttet.
Det med "pulp"-massen, var da genialt. Jeg lagde det nu ud til fuglene, denne gang ;o)

Tusind tak Valdemarsro - kan læse, at der skal købes ingefær.

Anemone - netop derfor vidste jeg, at den skal stå fremme. Når vi får lavet bryggers rigtigt med skønne bordplader, bliver der masser af plads. Den der expressomaskine, må de gerne sende til mig, jeg ønsker mig helt vildt sådan en.

Nemlig et cetera - store portioner - og drengene var ikke helt så vilde, da de kom hjem, så det er åbentbart en morgendrik el. som

Jette - foreslår med vodka i - rigtig, rigtig god ide. Tak for den ;o)

Jens - det er vildt lækkert og så slemt var det jo heller ikke, det tager 5 min. - så var det hele vasket og klart. Og så et cetera skriver, så giver det jo motion ;o) I gang med dig - du om nogen - må da have glæde af sådan en.