mandag den 11. februar 2008

Det gamle menneske

og den gamle by.Inden der himles op om, at sådan kan man da ikke skrive om sin mor, så er det hende selv, der mærkede, at I den gamle by, var hun blevet gammel. Der var alt for mange genkendelige ting fra barndommen. Dog savnede hun karetmagerens hus, men det kommer måske en dag, og så er det afsted igen ;o)Hvor havde vi glædet os til at se denne by, og hvor var den dog smuk i det dejligste forårsvejr.Folk nød det i fulde drag, det gjorde vi også. Det var næsten ikke til at begribe, at der var en 12-13 grader i skyggen den 10. februar. Alt sprang os med fryd i møde og meget sprang ud.Den her behøver vi hjælp til, plantet på kanten af en stensætning ved en lille å, knopperne er håndknytsnævestore og meget smukke.Der blev taget mange billeder, som jeg håber/tror brormand laver til en mindebog til mor, med dem alle sammen i. Prøv lige at se hendes glæde ved det hele, ikke kun til ære for fotografen. Men kan man andet end frydes over disse pragtfulde bygninger, solen og det hele. Nixen bixen, det var en tur, som der ofte vil mindes, og skal vi ikke snart tage afsted igen, gu skal vi så. Til sidst 2 billeder til Madame, som har noget med gadenavne, og disse er da ikke til at stå for.

16 kommentarer:

NILLE sagde ...

Meget smukke billeder med flot himmel ;-)

Det er så mange år siden, jeg sidst har været der - måske en idé for guldbørnene til sommer?

Der er en helt speciel stemning derinde! Jeg kan godt forstå, at I kan tænke tilbage på den tur i lang lang lang tid!

Deborah sagde ...

Der er vidunderligt, og jeg var der for et par år siden og tog også nogen billeder der. Kommer nok ovre hos mig på et tidspunkt... Man kan gå helt amok derovre. Det var inden jeg blev digital, men ellers var jeg også gået berserk!

et cetera sagde ...

Sikke billeder, Sister - de er SÅ maleriske - i allerbogstaveligste forstand - man føler næsten man var med. Jeg véd ikke hvad der er det smukkeste - selve Den gamle By - eller den glæde der lyser ud af din mor ved det hele - den tur har været en gave - både til hende og til Jer to søskende, ikke?

Madame sagde ...

Det er mange år siden, jeg var der, men hvor er der dog smukt! Det var sødt af dig at tænke på mig med gadenavnene, Sister - de er da også helt specielle ;-)

Sister Bonde sagde ...

Nille - det er helt sikkert en tur for guldbørnene. De børn, som var der, spænede rundt, ind og ud af husene og købte gammelt brød til at fodre ændre. Det må være de fedeste ænder i Danmark ;o)

Deborah - der nemlig helt rigtigt, man går amok i motiver - og det er dejligt.

Et cetera - du kan bare det der med ord, så de lander et sted dybt inde og bliver liggende og varmer. Tusind tak.

Madame - du må sige til, hvis det er nok, men du har fået tændt en knap, så jeg kan simpelthen ikke lade være med at tænke på dig, når jeg ser disse morsomme navne.

Anette B sagde ...

Der er så smukt i Den Gamle By. Vi kommer der jævnligt og støtter også venneforeningen dér :) Selvom vi kommer der jævnligt så ser vi noget nyt hver gang - omend det "bare" er små detaljer nogle gange. Vi fik taget vores bryllupsbilleder i Den Gamle By og i Botanisk Have :) Det er hyggeligt når der er aktivitet i husene - så hører man lidt historier om "gamle dage"

jensdrejer sagde ...

Sådan! Godt gået, Sister! Jeg er vild med dine billeder fra den gamle by. Jeg synes det er så fantastisk, at man kan slentre rundt i de smalle gader og fuldstændig glemme at man faktisk befinder sig midt i Århus i 2008.

Sister Bonde sagde ...

Anette b, velkommen til og hvis du har været budt velkommen før, så kan det ikke gøres for tit ;o)
Botanisk have var også helt vidunderlig, men måske endnu mere om nogle måneder.

Jens - tusind tak, ligger flere billeder ud på flickr i dag, så du kan nyde dem der - også.
Du har fuldstændig ret, mht. at glemme, dog var der en meget, meget høj glasbygning, som forstyrrede mit blik, men det er jo ikke noget nyt ;o)

kokken pipper sagde ...

dejlig læsning sister - og tak for at du inviterede os med på turen. I har vel nok nydt det! Den gamle by er bestemt et besøg værd. Vi plejer at være der ved juletid når der er arbejdende boder og det er så hyggeligt! Kram fra vest ....

Sister Bonde sagde ...

Jamen selvtak fr. kokpip, og det er lige, hvad vi har. Kan forstille mig, at det må være rigtig hyggeligt ved juletid. Selv kram fra øst . . . .

anjoe sagde ...

Hvor er det dejligt, at familietogten bare blev så god, og sjovt at du fik ekstra bonus ved at møde frk,bibo og et cetera ;-)

Gad vide hvor mange billeder og video-optagelser der årligt bliver taget i Den Gamle By??

Sister Bonde sagde ...

Anjoe - det var supert begge dele.
Det tror jeg aldrig man finder ud af, for det må være sindsyg mange billeder, med nutidens kameraer og mobil'er

jensdrejer sagde ...

Jeg har hørt, at Aros ligger lidt uheldigt i forhold til den gamle by - men jeg har stadig meget svært ved at forstå det. Det er fuldstændig uacceptabelt og jeg forstår ikke, hvorfor politikerne ikke kunne finde en anden placering. Øv.

Sister Bonde sagde ...

Wow Jens, talt fra mit hjerte, begriber heller ingen ting. Er det virkelig Aros man kan se. Hmmmmmm, det ville jeg jo ellers gerne se ;o)

Marianne sagde ...

Tænk, jeg har endnu aldrig været i den gamle by -Århus..... og jeg drømmer om det - tak fordi du tog mig med

Sister Bonde sagde ...

Marianne - det havde min mor heller ikke - derfor. Selvtak, det var en fornøjelse. Der er flere billeder på flickr, hvis du har lyst.