fredag den 22. februar 2008

Forslag til en

god madoplevelse. Her i familien, har vi en mappe, med de opskrifter i, som vi er glade for, som er testet og godkendt i en uendelighed. Nogen gange trænger man bare til noget nyt og som berettiger sig til indsættelse i mappen. Denne ret lavede jeg i går og drengene var mildt sagt begejstrede, så er der noget ved at lave mad og servere den.Krydret lammegryde

500 g skært lammekød (fra bov el. kølle i tern). 2-3 fed knust hvidløg, 3 hakkede løg, 1 tsk. knust koriander, 1 tsk. knust spidskommen, salt og peber. Olivenolie, 4 gulerødder i små tern, 1 dåse hakkede tomater (gerne dem med krydderier i), 1 dl. bløde rosiner, 1 dåse velafdryppede kikærter.

Hvis du har tid, er det en god ide, at blande kødet i en skål, med hvidløg, løg og krydderier og lad det trække nogle timer i køleskabet. Varm olien i en stor gryde og brun de krydrede kødstykker heri. Svits gulerødderne med og tilsæt tomater samt rosiner.

Lad det hele snurre under låg til kødet er mørt (ca. 30 min.). Bland kikærterne i, spæd evt. med yderligere tomat, vand el. bouillon til du synes retten er som den skal være. Server med lunt naanbrød til (de er gode dem fra Netto ;o)

Jeg lavede dobbelt af ovenstående, så der er heldigvis også til i dag. Rigtig god fornøjelse samt god weekend til dig og dine.

6 kommentarer:

Valdemarsro sagde ...

Uhm, den må prøves.. Jeg elsker lam

God weekend Sister

Shabby - Marianne sagde ...

Det der lyder altså ret godt og jeg elsker lam og det er længe siden. tak fordi du deler

GundaM sagde ...

Takk for tipset; Lam er jo d beste som finnes;)
Jeg må pakke ned spiker`ne etter Anemones besøk og lage ordentlig mat!

God helg der ute!

Sister Bonde sagde ...

Valdemarsro - den er super og smager ummmmm.

Marianne - den er nemlig god til Michael, også, sund og lækker.

Gundam - VELKOMMEN - og det trænger Anemone stærkt til efter din "suppe" ;o)
I lige måde god helg.

Anonym sagde ...

Ofte kan jeg slet ikke finde på noget at lave. Jeg føler mig bare fuldstændig tom i toppen. Og så nytter det ikke noget, at jeg begynder at lede i mine 15 kogebøger eller at bladre i mine 10.000 løse opskrifter. Det eneste man får ud af det er stress!

Derfor skal jeg også have lavet sådan en smart mappe, hvor man hurtigt kan slå op i en begrænset bunke af kendte og gennemprøvede opskrifter. Det skal være nemt, hurtigt og overskueligt.

Sister Bonde sagde ...

Jens - det er det bedste, som jeg nogen sinde har/er startet på. Den mappe bliver brugt konstant. Indimellem har jeg haft helt lyst til at udgive den ;o)
Du må i gang - både med mappe og ane/vennevæg. Knus til dig.