lørdag den 16. februar 2008

Hos en kær

blogger i Norge, Anemone, er der en livlig debat, om snippen på en toiletrulle, skal vende den ene eller den anden vej. Anemone skriver, at hun altid vender toiletpapirrullen, så snippen vender ud og ikke ind mod væggen. Der må jo være en grund til, at hun alle steder skal vende den, for hun tager fejl, snippen SKAL vende ind mod væggen. Min veninde, der er sygeplejerske som Anemone, vender også altid rullen. Hun er dog holdt op med, at gøre det her hos mig, men jeg gør det fortsat hos hende ;o) Billedet er taget af brormand, og er fra den gamle by i Århus, sådan skal en toiletpapirrulle altså hænge.
Billedet af dasset, kunne være taget i det sommerhus, vi er i hver sommer. Det er ikke mange år tilbage, hvor der ikke var et "rigtigt" toilet, og det er ingengang løwn.

Og så lige til den anden ende: Vores hovedpuder er ren komfort, er af mærket tempur. Ved godt det ikke er god tone, at gøre reklame for et produkt her på bloggen, men når man nu får en fantastisk god nattesøvn, så kan jeg dælme ikke lade være. Når du lægger hovedet på puden, former den sig efter dit ansigt, det er vidunderligt.

Kan ikke begribe, at man sparer penge på det, man skal have over sig samt ligge på, vi tilbringer jo rigtig mange timer af vores liv, med at sove. I sommerhuset i Sæby Søbad, var dynerne og puderne med polyesterfyld, som er og bliver det det er - plastik. Jeg har altid min egen dyne og pude med (samt liggeunderlag), hvis det kan lade sig gøre.

Det jeg egentlig bare ville sige var: livet er for kort til ikke at eje en god køkkenkniv. Nå jaaa.

16 kommentarer:

Olines sagde ...

Du har ret, ihvertfald med det med hovedpude og dyne. Det med toiletrullen vil jeg ikke blande mig i, men istedet se til fra sidelinien og nyde en debat om værdier, tradition og sådan har vi altid gjort!

Shabby - Marianne sagde ...

Toiletrullen hos os vender ud af, hvis jeg har sat den på :-) Jeg syntes det er fint at gøre reklame for gode genstande som kan komme os andre til gavn.... mht. syner og puder - da er de værste af fjer....

Sister Bonde sagde ...

Tak Oline - og du er altid velkommen til at se med fra sidelinjen.

Marianne - mon ikke jeg vendte rullen, da jeg var på besøg ;o)
Ved godt der er et allergi-problem med fjerdyner - desværre.

Anemone sagde ...

Ha ha ha.... det do-papiret der er jo brukt ser du....gul-brunt i sin farge, huff huff... nei, da foretrekker jeg heller et ceteras sorte designerpapir...

Men i går du, jeg satt på do, og "printet" inn i papiret på en måte, var der bilde av små lam... nesten litt makabert å trøke seg med det da ! Lam som er bare SÅ søte...

Sister Bonde sagde ...

Altså Anemone - du - nej da, det er ikke brugt, det var datidens designerpapir i super kvalitet.

Rimkogeren sagde ...

Uden at tage stilling til den ene eller anden vej vil jeg opfordre alle til at vurdere toiletpapirets tragiske skæbne:

Natlig samtale på lokum.
"Ulækkert job at være tandbørste for Jokum!"
"Hold dog op. Du har ingen grund til klage!"
stille toiletpapiret sagde.

NILLE sagde ...

Min toiletrulle vender altså også udad... og jeg vender lystigt hvorend jeg kommer ;-)

Hvem har i øvrigt bestemt, at det skal være den anden vej???? Lol!

Der burde oprettes en blogkategori for toiletpapir - nu har vi været igennem parfumeret/ikke parfumeret, toiletpapirrulleskulpturer og mønstret papir til millionærer! Et fascinerende tema åbenbart ;-) Hihihihi....

Valdemarsro.dk sagde ...

her vender toiletrullen indad. min søster og min mor vender toiletruller hos hinanden. Til stor irritation og morskab for begge :-D

-og det med reklamerne, reklamer du bare løs! Det er altid godt med gode tips, ideer og anbefalinger af gode produkter :-)

johanne sagde ...

Her vender snippen udad, papiret skal ikke gnides imod væggen først (selvom væggen er ren!)

Sister Bonde sagde ...

Rimkoger - tusind tak, og hvor er det dejligt du er tilbage ;o)

Nille - du vover at gøre det her og det har jeg bestemt ;o)
Opretter du sådan en blog - god ide.

Valdemarsro - you are my girl - og så lad dog bare de andre more sig. Tak fordi du giver tilladelse til at reklamer for gode varer - knus.

Altså Johannestoresister - du lyder som min veninde, og jeg begriber altså ikke, hvad I mener. Gnides mod væggen, jamen altså nej, nej, nej.
Knus til dig også.

Anonym sagde ...

Snippen skal - NATURLIGVIS - vende ud!

Jeg synes det er helt fint at man laver reklame på sin blog. Jamen - det gør vi jo alle på en eller anden måde i hvert eneste indlæg. Jeg synes først det er et problem, hvis man får betaling for at skrive om et bestemt produkt, uden at man fortæller læserne om det.

Irene sagde ...

Sister Bonde, vi bliver aldrig gift! Eller retter, hvis det var, ville vi hurtigt blive skilt igen ... ;-)
På den lysegrønne holder vi hårdt på at den slags skal være hvidt og uden dikkedarer eller parfume. Holderen ligner lidt den fra det gamle das på dit billede men rulleenden vender konsekvent udad, blev der sagt! ;-) Og det gjorde den konsekvent også på det fine slot jeg engang arbejde på, efter slotsfruens strenge foreskrifter og undertegnede, der var overkommandersergent inspicerede og sørgede for punktlig omgang med toiletrulleparagrafferne ... BASTA! ;-)

Sister Bonde sagde ...

Jens - du er gal på den, og tak for din fine kommentar mht. reklame, det glæder mig. Lover dig højt og helligt, at jeg nok skal fortælle, hvis der kommer kroner i kassen på den konto.

Irene - jeg er godt gift, og han vender heldigvis ikke rullen ;o)
Hvorfor mener du, at slotfruen har mere ret end jeg?
Nu er jeg også godt gift på det område, så er kommet meget fine steder, siden jeg mødte min mand, og disse steder vendte snippen ind mod væggen - nemlig.

Anonym sagde ...

:-D Min husbond og du kommer til "svinge", Sister! forresten en sjov iagttagelse Anemone havde dér - desværre sad jeg jo og brugte rullen (om jeg så må sige) mens I havde disse lattervækkende indlæg - men jeg vender forresten også altid snippen "udad" ...

Sister Bonde sagde ...

Lyder godt at der findes fornuftige mennesker derude - glæder mig vildt.
Et cetera du er gal på den - det ser ikke pænt ud. Nemlig.

Carsten sagde ...

Det mest almindelige er at flest kvinder vendet den indad og flest mænd vender den udad..
Årsagen til at vende den indad eller udad ligger i vores køns forskellige syn og kunne..
Mænd kan ikke se det der er lige foran dem og opfatter derfor ikke at det kunne se uæstetisk ud når den vender udad..
Kvinder kan ikke så godt fornemme afstand og vinkler og opfatter derfor ikke at det ville være optimalt at vende den udad for at nå den..
Kvinder gemmer den væk ved at vende den indad fordi de syntes det ser pænest ud at at man ikke kan se den..
Mænd vender den udad fordi så er den nemmere at nå og betjene..

Læs og grin af flere forskelle i Allan & Barbara Pease's bøger