onsdag den 27. februar 2008

I øjeblikket

køreri mellem de forskellige "store" byer, som ligger i nærheden. Sønnen har besluttet sig for at få kørekort. Hver mandag er der teori i én by, her møder han kl. 18 og bliver hentet ca. 20:30. Mom kører hjem indimellem. Det er en tur på 56,8 km. Tirsdag var han til møde i København og skulle hentes i en anden by, det er en tur på 36,6 km. I dag skulle han være i én by kl. 7:15 og hentets igen kl. ca. 11:30, i alt 28,4 km. Kl. 14:15, i dag, skal han være hos lægen, for at få lavet en helbredsattest. Lægehuset ligger på Møn, en tur på ca. 24, 6 km.

På 3 dage, kommer moms taxi op på 146,4 km, kørsel fordi: der er ikke andre transportmidler. Den lokale bus kører højst 3 gange - om dagen. Cykle kunne han godt, men det får han ikke lov til af mig. Simpelthen for farligt på de veje, man ser faktisk aldrig en cyklist herude. Der er vidunderligt på landet, men det er altså langt væk, når man skal deltage i noget.

Vi glæder os meget til han får kortet, måske især farmand, så han kan blive aflastet på de lange køreture, frem og tilbage på job. Og jeg har jo ikke andet end tid, så det er nu meget hyggeligt, at komme lidt ud, hver dag.

Hvis IKEA solgte biler:

15 kommentarer:

Madame sagde ...

Det var da ellers en del, Mom's Taxi får kørt. Det bliver rart, når din søn får kørekort! Hos os her oppe i den nordlige ende af Sjælland er der tog i nærheden. Det ville jeg have svært ved at undvære, selv om jeg ikke bruger toget ret tit. Ja godt Ikea ikke sælger samlesæt af biler ;-)

Sister Bonde sagde ...

Nemlig Madame - men så er fordelen jo også, at han ikke kan løbe nogen steder, når der køres, så der snakkes.

NILLE sagde ...

Det er en dyr fornøjelse i benzin også! Men desværre har man jo ikke så mange muligheder når man bor på landet! Da vi var børn og gik i skole i København var det afgang med bussen 6.25 for at være der kl. 8! Men det var prisen for at undgå landsbyskolen... men surt var det om vinteren!

Sister Bonde sagde ...

Nille - det er jo bl.a. derfor vi skal have en lille og mere økonomisk bil. Det er simpelthen for sindssygt, hvad vi betaler i benzin pt.
Det var tider dengang, har også været på den med tidligt afsted til skole.

Lotten sagde ...

Hvad skulle han egentlig have gjort, hvis du ikke kunne køre ham? Det er da alletiders at have Mom's Taxi til rådighed, men lur mig om han ikke også glæder sig til selv at sidde bag rattet :-D

Sister Bonde sagde ...

Lotten - han skulle have taget det første gang han startede. Da boede han nemmerlig i København. Men han blev ikke færdig, så det kostede lige en del.
Han glæder sig meget, og her er det jo en kæmpe fordel, at bo så langt ude, for så kan der trænes lidt på de stille veje, hvor der højst kommer en bil i døgnet.

Anonym sagde ...

Du skriver hvor mange kilometer du kører, men ikke hvor lang tid det tager. Jeg synes det lyder lidt hårdt. Det bliver vist godt for jer begge, når sønnen får sit kørekort.

Sister Bonde sagde ...

Nej, nej Jens - det er ikke hårdt, jeg nyder det. Men det er da skønt, som Lotten skriver, at jeg har tiden til det.
Og det bliver skønt, når han får det. Vi glæder os.

Anette B sagde ...

det blir skønt for sønnen af få kørekort. Det er uundværligt når man først har fået det. Men det er dyrt at ta kørekort - godt det kun er en gang man skal ha det - forhåbenligt da :) Held og lykke til din søn med kortet.

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak Anette - og det er så anden gang der skal betales, første gang gennemførte han desværre ikke - øv bøv.

Kagekonen sagde ...

åh ja, også her på vestegnen, hvor der ellers er både bus og tog ret hyppigt, kører MOM'S TAXI for, som du selv skriver, så er der tid til at snakke...

Hvor er det et herligt billede af en "IKEA"-bil du har fundet.

Sister Bonde sagde ...

Kagekone - det er nemlig lige det der er - tid.
Det er den kære moster i Sæby, som sendte det til mig. Synes det passede fint, hvis den unge mand har tænkt sig at få en bil ;o)

billedmager sagde ...

Hej sister Bonde!
Du skal prøve at være passager i din egen bil, når din søn kommer så vidt. Det har prøvet et par gange med min nybagte datter chaufør.
Iøvrigt er det hende, der sidder bag rettet i farmandsdyt med mor på bagsædet og datterens veninde ved siden af. Gæt, hvor vi var henne, da jeg tog billedet.

Sister Bonde sagde ...

Ved du hvad Anita - det glæder jeg mig rigtig meget til.
Gætte, jamen du skriver jo Høng, vores "gamle" by. Jens er opvokset i Høng, og vi har haft gård der i nogle år.

billedmager sagde ...

Som sagt er jeg en med en famile der har boet der et eller andet sted i Høng på egnen og det er sjovt at komme dertil en gang imellem.