lørdag den 23. februar 2008

Vi har været

ude og kikke på ny bil i dag. Helt ny bil.Er den ikke smuk? Og vækker den ikke minder - altså for jer i min aldersgruppe. For dælen da, det var tider. Men den var ikke til salg - desværre. Ejeren af Citroén i Vordingborg, havde købt den af et par, som aldrig - læs: ALDRIG - havde kørt i den. Den havde bare stået i deres garage. Hvor heldig kan man være?

Vi bliver simpelthen nød til at finde en bil, som er mere økonomisk end vores Citroén Xantia. Pt. bruger vi ca. kr. 1.600 om ugen - læs: OM UGEN - i benzin/diesel. Det er for sindssygt. I dag har vi set på en opel corsa og en citroén c3 og en VW et el. andet. Vi leder videre og håber på af finde den mest økonomiske. Hvis du har et godt forslag, så kom endelig med det. Vi er åbne for alt.

PS: Inden mændene kommer på banen mht. benzin/diesel, så har vi 2 biler, én til det ene og én til det andet ;o)

18 kommentarer:

NILLE sagde ...

Den er supersød - især i den frække farve!
Synd at den ikke er til salg... men jeg ved ikke, hvor økonomisk og komfortabel den er! Jeg har faktisk med mine egne to hænder produceret dæk til sådan nogle biler... helt fra bunden! Hele 4 stk. blev det til!

Det er godt nok mange penge... jeg er glad for, at jeg kan nøjes med offentlige transportmidler!

Anette B sagde ...

Det er meget i bruger på brændstof - men det er sørme også blevet dyrt at fylde tanken! Diesel er blevet dyrt så ift det tror jeg det er ligemeget om man køber en benzin-bil eller diesel-bil. Jeg har ingen gode forslag men håber I finder en god og økonomisk bil.

Sister Bonde sagde ...

Nille - HVAD HAR DU? Gider du lige fortælle om det på bloggen - do.
Det var nu ikke fordi, det lige var sådan en bil vi skulle have, men den er s.. da skøn.

Alt for meget Anette, der bliver kørt langt til og fra arbejde, samt lige at besøge den og den. I dag, spurgte min bror om jeg ville med på Louisiana. Det ville jeg da enormt gerne, men turen kommer til at koste kr. 270 i benzin og så kommer entreen på kr. 90. Lidt mad og hygge, så er du hurtig oppe på en 500 kr. Måske ikke meget i dag, men man kvier sig efterhånden. Ærgerligt.

Anonym sagde ...

Jeg har aldrig produceret dæk til en 2CV - det lyder godt nok spæbndede, Nille! - men jeg har stået og skrålet mit hjemlands vemodige sange ud af "den åbne top" - mærkværdigt at vi ikke blev standset ...

Sister Bonde sagde ...

Whaw et cetera - savnet og velkommen tilbage ;o)
Der kan du se, der er noget med den type bil og vores generation. Knus

Kristine sagde ...

Vi har set på mange af de små biler, som for det meste er sat til at køre over 20 km pr liter. Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Augo er alle i denne kategori. FDM har en funktion på deres webside (jeg er ikke klar over om den er offentlig tilgængelig eller kræver medlemsskab), og på den kan man hurtigt sammenligne to bilers økonomi. Vi har netop købt en Toyota Aygo - udelukkende fordi den var den af de tre biler, som kunne leveres på få måneder (istedet for 6-7 måneder). Det er en lille bil, men vi har en anden stor bil - så når hele familien skal afsted har vi plads nok.

mvh
Kristine

Sister Bonde sagde ...

Whaw Kristine - ved ikke om du er budt velkommen før, men VELKOMMEN - og jeg får lige herren sat ned foran skærmen for at læse din kommentar. Tusind tak.

Olines sagde ...

Vi har en c3 som den "lille" bil. Den er super, at køre i både komfort og økonomi er i orden. Så den kan klart anbefales, hvis du da ikke kan lokke den røde fra ejeren. Den ville jeg gerne eje, og nej den skulle ikke stå i garagen:)

Lone sagde ...

Sådan en Citroen 2CV i samme farve men med runde forlygter havde jeg i begyndelsen af 70'erne. En pibe i munden og en lilla ble om håret, så var man godt kørende.
Den var dog for langsom til en (tidligere) fartdjævel som mig. 70 km/t var, hvad den kunne svinge sig op til. Men nuttet er den :-)

Sister Bonde sagde ...

Oline - tusind tak - det bliver givet videre. Og nej den var ikke til salg, men blev luftet én gang om sommeren med åbent til himlen.

Lone - Velkommen - dejligt med så mange nye, som skriver. Det var nemlig tider med majspiben og ble og rødmalet gammel cykel.
Kørte i den tilsvarende model i Renault til Frankrig (dengang). Hvis man lagde sig bag ved lastbilerne, blev man suget med dernedaf :D

Lone sagde ...

Ja, det hjalp at lægge sig i slipvinden :-)

Irene sagde ...

Søøøøød bil!
Husk miljø-økonomien også ... ;-)

billedmager sagde ...

Joh, jeg kan godt huske den kære 2cv eller var det dyannen den hed. Engang kørte fra Marienlyst på Falster og hjem til København. Vi var nogle HF-studerende der havde været på weekend med klassen. Hende der kørte den kom til at sætte den i bakgear imens hun kørte fremad. Og der holdt vi lige ved tilkørslen til Storestrømsbroen. Hun vidste præcis hvad der skulle til for at vi skulle køre igen også kom Falck og ordnede det for os - vi kom hjem uden flere uheld.

Sister Bonde sagde ...

Irene - det er jo det, du skal hjælpe os med - please! ! ! !

Billedmager - det er jo vidunderligt med disse minder.

Irene sagde ...

Jomen Sister Bonde, sådan noget har jeg da ikke forstand på, men jeg Googlede lige dette her: http://www.miljoeogsundhed.dk/default.aspx?node=5353

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak Irene - det er lidt sjovt, for den opel corsa, som vi ser på, skulle være en "grøn" bil, og den er ikke nævnt, hmmmmmmm.

Anonym sagde ...

Hold da fest. Jeg har en diesel smart CDI i toronto og bruger 1600 kr paa 6 mdr i diesel.

Sister Bonde sagde ...

Kære Anonyme - er du sød at hoppe over på www.sisterbonde.dk - den her blog er lukket for over 1 år siden.

Vi bor jo ikke i Toronto og her koster 1 liter diesel kr. 9,38.