fredag den 14. marts 2008

Dagens kunstner

er Lis Bech, som bør kendes af flere. Hun er en meget dygtig væverske, og laver nogle spændende "billeder", som man ville tro man hurtig blev træt af at kigge på. Men prøv at se rigtigt på dem:
Der bedes venligst båret over med alt genskæret, håber at I kan få en fornemmelse af, det der sker i billedet. Ellers se på det her, som desværre ikke er mit:
I 1998, hvor Dronningen og Prinsgemalen besøgte Skovhuset i Værløse, købte Dronningen et af Lis' værker. Det er da stort og flot. Lis udstiller ofte sammen med Crista Julin, som jeg fortalte om tidligere. Det er et meget smukt og fint samspil, hold øje og se udstillingen, hvis tøserne kommer i nærheden af dig.

12 kommentarer:

Shabby - Marianne sagde ...

Det er godt nok flot :-)

Sister Bonde sagde ...

Det er lige, hvad det er Marianne - dejligt du kan li det.

Anonym sagde ...

Det er rigtigt smukt - og et gammelt, gammelt (kunst)håndværk - tænk sig engang kunne alle husfruer med respekt for sig selv væve (eller rettelse: det var de nødt til at kunne hvis folk skulle ha' tøj på kroppen). De gamle tæpper vidner om hvor smukt man lavede ting som egentlig blev lavet som brugsgenstande - måske er det derfor at keramik og glas også har sådan en dragende virkning på os to - det er vel egentlig også brugsgenstande som er blevet kunst? Lis her er en rigtig flot "repræsentant" for hvor smukt vævning kan blive som kunst ...

Sister Bonde sagde ...

Tak for din smukke kommentar et cetera og hvor er det rigtigt. Hun er nemlig dygtig hende Lis, må hellere sende hende en link til min blog ;o)

Anette B sagde ...

De er rigtig flotte. Hvor store er de?

Sister Bonde sagde ...

Anette - mit er 24 x 24 cm. - altså selve vævestykket. De er nemlig superflotte.

Kom så igang sagde ...

Hvis tøsen kommer Forbi Vibog, skal jeg nok stå på spring, for det er flodt kunsthåndværk.

Sister Bonde sagde ...

Nemlig Conny - det er lige, hvad det er.

Anonym sagde ...

Kære Inger.
Flot præsentation! Man kan se mere om Lis og hendes virke/værker på www.danishcrafts.dk
Foffin

Sister Bonde sagde ...

Skønne Foffin, hvis du klikker på Lis Bech, kommer du til den side, nemlig. Der var/er tænkt på alt. Skønt med en hilsen fra dig/jer.

Dalgas sagde ...

Hvor er det bare flot -hvor kan man køber værker af denne kaliber?
Jeg kan ikke finde nogen info på "danish Crafts"

Sister Bonde sagde ...

Kære Dalgas - velkommen til bloggen. Danish Crafts, som jeg har linket til, er åbentbart nede lige pt. Men her kan du finde Lis og hendes mail, så skriv til hende eller ring, hun bor i Værløse.