torsdag den 6. marts 2008

I bunden af

denne krukke (ca. 18 cm. høj), ligger der et lille kort, hvorpå der står: God jul til min mæcen fra Christa. I flg. retskrivningsordbogen: person, der støtter kunst og videnskab økonomisk.

Den står mit hjerte særligt nært. For en juleaftensdag i 1998, ringede det på vores dør i Værløse. Udenfor stod Christa med denne smukke julegave til mig. Tror der er langt imellem, hvor man bare bliver så overrasket og glad. Men den skulle jeg ha, for at have gjort opmærksom på hende, til bestyrelsen i Skovhuset. Dengang sad jeg med i den bestyrelse, som udvalgte kunsterne, som havde ansøgt om at komme til at udstille el. dem, som vi havde set rundt omkring i landet/verden, som vi havde lyst til at invitere til at udstille. Det var en temmelig skøn aften, (1 gang om året) men også meget hårdt, at sidde der og være dommer, for hvem som skulle have lov. Det blev et brag af en udstilling, den som Christa var del af, og hun fik stort set solgt alt. I vores hjem er der efterhånden en del af hendes smukke keramik, samt mange af vores familie og venner, har fået hendes kunst som gave.

Til madame, kan se at Julie Brabcová, skal udstille fra den 19. april - forslag til onsdagstur.

14 kommentarer:

Lene sagde ...

Så dejligt at få en så smuk gave.
skålene er herlige med de skæve vinkler.

Sister Bonde sagde ...

Nemlig Lene - men jeg har det altså bedre med at gi - underligt noget.
De er skønne de 3 skåle og sørme om jeg ikke opdagede dem i bogen: "Designernes boliger", hos en berømt arkitekt. Wow, tænkte jeg bare lige der do.

kokken pipper sagde ...

Fantastisk flot kunsthåndværk. Som du ved elsker jeg jo også keramik.Dejligt at du havde mulighed for at hjælpe en kunstner på vej!

Sister Bonde sagde ...

Fr. Koch - har sendt en mail til Crista, at der måske blev lidt aktivitet på hendes hjemmeside, samt link til min. Hun bliver glad for at læse disse kommentarer, kan du tro.

Lene sagde ...

sister, jeg kan ikke finde linket til Christa?

Sister Bonde sagde ...

anden sidste linje, hvor der står: smukke keramik. Eller er det cristajulin.dk - god fornøjelse

etceterablog sagde ...

Den er så meget "dig" den krukke, at man skulle tro at den var lavet specielt til dig - men det er måske også lige hvad den ér? Den er ihvertfald udvalgt med omtanke af giveren - smuk er den!

a sagde ...

Hvor er den smuk! Jeg vil lige ta et kig på linket også.

Anette B sagde ...

Jeg blev ikke færdig med at skrive navn men det er altså mig der skrev de sidste indlæg

Sister Bonde sagde ...

Tror du har ret et cetera - den er lavet til mig - selv om jeg mest er til det "firkantede", så er jeg meget glad for Cristas ting.

Helt ok Anette - troede lige der var kommet en ny på bloggen ;o)

Kom så igang sagde ...

Hvor er de smukke dine keramik krukker det lige min smag

Sister Bonde sagde ...

Velkommen til Conny - det er så sandelig også min. Godt du finder glæde ved keramikken.

Madame sagde ...

Hvor er de dog smukke, krukkerne! Suk!!!
Og tak fordi du fortæller, at Julie Brabcová snart har udstilling. Ja - det er da lige til en onsdagstur.

Sister Bonde sagde ...

De er utrolig smukke, skal huske og sende indbydelsen til dig, når Crista holder julestue. Det er så hyggeligt. Mange af hendes ting, vil lige passe til jeres nye gulvtæppe - Madame ;o)