torsdag den 13. marts 2008

Forleden aften

ved 22-tiden lød der høje brag, som om at der blev fyret nytårsfyrværkeri af, på en alm. hverdagsaften. Det kan forekomme, men ikke så højt og så meget, hernede. Mine drenge hænger ud af vinduet for, at studere det store lys der forekommer i det fjerne, og finde ud af, hvad det kan være. Jens mener, det lyder som tagplader der brænder og det ender med, de ringer til brandvæsnet, som siger de er på vej.
I går kørte jeg forbi, og det er altså noget af et trist syn. En lille skøn ung familie med 2 små børn, har mistet deres hjem og levebrød. Man mener, det var gløder fra endt svejsearbejde, på mandens bilværksted, som lå bag ved huset, der er skyld i det.
Hvis der er noget, som jeg er bange for, så er det altså ildebrand. Har oplevet det engang for mange, mange år siden, hvor jeg var med som medarbejder på en lejrskole på Langeland. En af børnene, satte ild på laden, som lå lige op af det stuehus, som vi havde lejet. Det var rædselsfuldt.
Håber, at den lille familie kommer tilbage, til deres engang meget smukke hus.

17 kommentarer:

Shabby - Marianne sagde ...

Sikke en forfærdelse - enhvers mareridt går der ikke skete noget med beboerne. Og ild skal man have respekt for - det kan gå meget hurtigt.

Sister Bonde sagde ...

Det var rædselsfuldt Marianne - kender den lille familie fra da jeg var i lægehuset. Ved ikke, hvor de er placeret, men håber at de har det godt. Stod i avisen, at der ikke var sket dem noget. Pyha.

Lene sagde ...

det er også min store skræk, sister, og vi har røgalarmer, for tænk hvis det skete om natten, og man ikke kunne få sine børn ud.

kokken pipper sagde ...

Frygtelige billeder og ja, ild er vist alles mareridt. Man føler sig virkelig magtesløs. Men godt at alle kom ud i tide. Det må simpelthen være frygteligt hvis der stadig er mennesker i et brændende hus man ikke kan komme ind i. Det er faktisk sket her.Ikke så langt fra hvor vi bor, indebrændte en lille pige på 7 år og ingen kunne gøre noget! Så godt det kun er gået ud over huset. God dag til dig sister ....

Sister Bonde sagde ...

Lene - vi har også røgalarmer over det hele. De kom dog først op, da det gik op for Jens, hvor alvorligt det var/er med min manglende lugtesans.

Fr. koch, frygteligt med sådan et barn, tænk, hvad hun er gået igennem. Ufff. I lige måde god dag.

Helle K. sagde ...

Godt at der ikke skete noget med beboerne, men hvor må det være skrækkeligt at miste alting - billeder fra børnene var små - arvestykker og jeg får helt kuldegysninger.

Sister Bonde sagde ...

Det er nemlig lige det Helle, man mister alt. Og jeg synes simpelthen der så så hyggeligt ud, igennem vinduerne - før. Bare væk, alt sammen.

etceterablog sagde ...

Jeg kendte en kvinde en gang hvis hjem udbrændte - og lige præcis det med, at alt som havde affektionsværdi var væk var forfærdeligt for hende - især billederne fra et langt liv var det der gjorde mest ondt at miste ... Håber den lille familie trods alt kommer rimeligt på fode igen ...

Sister Bonde sagde ...

Det håber alle et cetera - jeg skal nok give en melding, hvad der kommer til at ske. Lidt spændt på om det skønne hus bliver genopbygget el. om der kommer et helt nyt på grunden.
Derfor er det godt med flick.com, så ligger der da en masse billeder der.

NILLE sagde ...

Det må være noget af det værste, der kan ske én... godt at alle overlevede ! Men det ser bare så skræmmende ud!
Jeg har gudskelov også røgalarm - det er loven! Men det er jo desværre ikke altid nok!

Madame sagde ...

Hvor er det dog sørgeligt at høre om!
Vi var for et par år siden ude for, at et hus nær os brændte ned til grunden. Det skete om natten, mens ejeren lå og sov - han brændte inde. Huset var næsten nyt, så det er svært at forstå.

jensdrejer sagde ...

Jeg har altid mine transportkasser til misserne klar. De står ikke engang inde i et skab. Midt på skrivebordet ligger en mappe med vigtige papirer og nogle CD-rommer. Det handler om at være klar, hvis uheldet skulle ske. Jeg kan slet ikke forestille mig det, men jeg er sikker på at alle andre siger det samme.

Sister Bonde sagde ...

Nille - det må det simpelthen være. Og nej, den er nemlig ikke altid nok, den lille dims, måske ovenikøbet en falsk tryghed. Hmmmmm.

Madame - det var dog skrækkeligt - altså nej, det er netop ikke til at forstå.

Hold da op Jens - hvor du bare lige taler til ens dårlige samvittighed. Du gør og har jo netop gjort det, som man hele tiden tænker: det får jeg gjort i morgen.

Ella sagde ...

Hvor er det dog skrækkeligt, for dem - det er slet ikke til at sætte sig ind i, når man ikke har prøvet det. Jeg håber det bedste for dem. Og bare nu ikke de skal til at kæmpe med et vrangvilligt forsikringsselskab.

Sister Bonde sagde ...

Ella - det er nemlig lige det, man ikke synes, at de fortjener, når noget så forfærdeligt, er overgået dem. Vi håber det bedste og jeg lover at komme med en melding, når jeg ved noget.

Anja ligenu sagde ...

Kan godt forstå det har larmet lidt. Det må have været en ret voldsom brand billederne taget i betragtning.

Sister Bonde sagde ...

Anja - det var voldsomt - forfærdeligt for beboerne, både at se og høre på. Ufff.