lørdag den 12. april 2008

Aldrig nogensinde

har jeg følt mig så elendig, ved at skulle gå ind til en fest. Aldrig. Vi ankom til restaurant Beghuset 18:02, skulle have været der lidt før, så i det mindste overtøjet var hængt, der hvor det skulle hænge, det kom det aldrig til. For vi var "næsten" de sidste der ankom, dvs. at der i lokalet, hvor kobberbrudeparret tog imod, stod 40 festklædte mennesker i en ring, og man skulle igennem lokalet, for at komme til garderoben. Da jeg skulede ind i lokalet, for lige at få øje på parret, var det lange kjoler i silke, thaisilke, sjaler, som mit blik faldt på. Stort set alle kvinderne (tænk ;o), var iklædt smukke rober. Mænd i smoking el. jakkesæt. Mine øjne blev store af skræk, kiggede på Jens og sagde: Vi går. Nu er det ikke første gang, vi bevæger os på bonede gulve, så jeg "plejer", at have tjek på, hvad man iklæder sig til div. fester. Det havde jeg godt nok ikke her. Vi fandt alt det mod, vi kunne finde og gik ind og hilste på det skønne par, som krammede og bare så så dejlige ud. Fik lige ud mellem tænderne til kobberbruden, at det måtte hun undskylde, at jeg ikke var i lang kjole osv. og at der ikke havde stået i indbydelsen, hvilken dresscode, som de ønskede. "Der stod da "festligt", grinede hun. Hvilket betyder: Dit pæneste tøj – men kom ikke i jeans og gummisko selvom at det er meget moderne blandt de unge. Efter velkomst på 1. salen, bevægede alle sig til stueetagen, hvor bordene var dækket meget smukt. På bordkortene, stod der ikke navne, men et billede, af ét el. andet, som var kendetegnede for personen. Godt nok en sjov idé - stort arbejde/flot. Så gik det ellers derudaf med pragtfuld mad, vine, sange, taler, musikalske indslag - der manglede intet. Til kaffen stillede et 4-mands orkester op til dans, og det blev der, inkl. brudevals med afklipning af kobbergommens strømpesokker. Alt var som det skulle være, lige med undtagelsen af længden på min kjole.Har fundet indbydelsen frem her til morgen og den ønskede dresscode er ikke til at finde. Hvad ville du have taget på?

17 kommentarer:

NILLE sagde ...

Uha - det kender jeg godt! Når det er svært at vide - og det er lige så slemt at komme som den eneste 'overdressed' også! Men det vigtigste er jo at møde op og have en dejlig aften... og jeg tror altså ikke, at nogen ser skævt til det!

Sister Bonde sagde ...

Nille - det sagde Jens også, at det omvendte er lige så slemt. Vi havde en dejlig aften, men det var bestemt ikke rart.

Bambi72 sagde ...

Føj det er bare ikke rart, ligegyldig om det er den ene eller den anden vej....
Godt at I, idet mindste havde en dejlig aften...
pst. kobberbryllup, ville jeg heller ikke forvente var i det store skrud

Sister Bonde sagde ...

Tak Bambi - det var nemlig som om at det var deres "bryllup", fordi de "dengang" gik på rådhuset (som så mange andre ;o)

billedmager sagde ...

Jeg kan godt forstå at du følte dig lidt pinlig til mode ved ikke at have taget roben på. Men jeg syntes at det er godt at I blev. God weekend

Sister Bonde sagde ...

Billedmager - det var "kun for sjov" mht. at gå. Men lysten var der godt nok ;o)

Liselotte sagde ...

Det var dog uheldigt... øv, for at de ikke havde gjort lidt mere ud af at beskrive "dress-code" :-(

Dit problem står jeg ofte med i embeds medfør. Jeg tolker til alverdens fester og der står jeg i akkurat samme dilemma, for hvad pokker forventes der. Jeg prøver at være helt igennem diskret. Sort er godt. Stille, elegant og uden de store dikkedarer. Jeg HADER ikke at vide, om jeg kommer til at stikke ud eller falde ind, men når der ikke angives ønsker til tolkens påklædning, bliver det "den lille sorte", som vinder hver gang.

kokken sagde ...

Velkommen i klubben. Jeg har nemlig prøvet det samme til et sølvbryllup, hvor jeg havde de skønneste sæt i silke hængende i skabet, men hvor jeg også kom i noget lidt mere afdæmpet fordi der heller ikke stod noget i indbydelsen. Og jeg havde også lyst til at rende langt væk. PINLIGT! Men jeg havde det jo alligevel sjovt da festen først kom igang. Det lyder til at det også blev en god fest for jer - på trods! Knuzzer ....

Sister Bonde sagde ...

Liselotte - der er virkelig ubehageligt. Nogen gange ville jeg ønske, at jeg ikke gik så højt op i det. For der er jo folk som kommer, og som overhovedet ikke kunne drømme om at tænke i de baner. Har bare på, hvad de har det bedst med og i. Hvis jeg bare havde vidst det, så var thaisilken kommet på, men ak, det må blive til sølvbrylluppet.

Fr. kok - skønt ikke at være alene. Nu er det jo ikke fordi jeg "bare" havde almindeligt hverdagstøj på, men det var ikke "fint" nok, og det irreterer mig. Mænd har det sgu nemmere - også på det område ;o) Vi havde alle en skøn/vidunderlig fest og det havde kobberparret også - det lyste ud af dem. Knuz selv.

Anemone sagde ...

Huff da..., men dette skal du ikke ta ille opp. Hadde ALDRI kommet på og stilt i lang kjole jeg i alle fall. Litt usikker på uttrykkene her, men hvis der står i invitasjonen at det skal være "galla" er det lange kjoler, noe som benyttes til bryllup her til lands (og da ikke kobber nei).
Det leste jeg akkuart nå i Toppen Bech sin "skikk og bruk" bok. Men uansett, det er bedre å være som du ,enn å komme overpyntet i et lag, for DET er idiotisk og ille det.

Håper nå du fikk en fin kveld i alle fall til tross for at kjolen var kort. Overbevist om at du var lokalets flotteste kvinne.

Vi fikk invitasjon i en konfirmasjon for en tid tilbake, konfirmanten selv, en gutt hadde laget invitasjon. Under ; Antrekk... sto det JA... var vel redd vi kom naken sikkert !!

Fin lørdag kveld til deg.

Anette B sagde ...

Jeg kender også fornemmelsen. I nærmeste familie er det ikke noget problem - der kender jeg stilen men ellers kan det godt være svært at vide hvad man skal komme i :-)

Deborah sagde ...

Se det er derfor, jeg synes en dresscode er ganske fin, og en god ting, omend gammeldags. Så ved ALLE hvad de har at rette sig efter. Jeg er ihvertfald helt sikker på, at når jeg skal holde noget stort, bliver det med helt tydelig angivelse af, hvad folk skal bære, både for deres og min skyld.

Sister Bonde sagde ...

Anemone - det er jo lige det - drømte da ikke om det til et kobberbryllup. Det er min ven - kobberbruden - og jeg/vi kendte kun hans kone. Så vi havde ingen ide om, hvem som kom med.
Fin knægt ham konfirmanden - god kveld i lige måde.

Nemlig Anette - hvis du læser ovenstående.

Deborah - det står altså ikke i invitationen, den er gennemlæst og tydet. Men det ER en god ide, at skrive det.

Det gule hus sagde ...

ja her er både for meget og for lidt bare ikke rart. Rart når der i indbydelsen står dresscode.
Sidst vi var afsted til kobberbryllup, var det almindeligt pænt "gå i byen" tøj, - der var både levende musik og dans - jeg mener, de andre må være dem der var forkert på den :-D ikke dig og manden.

Sister Bonde sagde ...

Tak Lis - ved ikke om nogen er forkert på den - men rart, hvis alle føler sig godt tilpas, og det gjorde vi efter et stykke tid, så faldt der ro over fruen ;o)

Shabby - Marianne sagde ...

Jeg ville aldrig til et kobberbryllup forvente det store skrud, medmindre det stod udtrykkeligt i indbydelsen. Jeg er helt med i din fornemmelse for hvordan du havde det - suget i maven og du havde sikkert svært ved at konc. dig om maden og sådan - fordi du sad og tænkte, hvad var lige gået galt....
Men det er altså ikke dig der er forkert på den.... for det skulle udtrykkeligt havde stået i indbydelsen. Og til et kobberbryllup har man altså ikke stort skrud på :-)

Sister Bonde sagde ...

Havde så svært ved at gå ind i det rum Marianne. Hvis vi så bare var kommet noget før, så JEG skulle have stået og set på alle de andre og ikke omvendt.
Har fået mail fra værtsparret, at det var blevet skrevet i indbydelsen til start, men at herren havde strøjet det, da det skulle være folk frit for. Hmmmmm. Skulle nok have ringet og spurgt. Pyt, så ved man det til næste gang.