søndag den 4. maj 2008

Sidste år

skrev jeg lidt om Malergården, som er et imponerende sted, vores skønne søde nabo - lige her ved siden af. Desværre har hun udmeldt, at hendes datter på Fyn, har købt et hus til hende. Derfor flytter hun i vinterperioden til Fyn og forbliver hos os i sommerperioden. Men et eller andet sted, ved vi jo godt, at det nok er ved at være slut. Hun kan ikke magte (82 år), at bo på gården alene mere. Den er så meget i forfald, at det gør ondt. I dag har Jens været ovre og understøtte en del på en af længerne, så ikke taget falder sammen om ørene på hende.

Men det gør altså ondt, at hun så ikke er der - lige ved siden af - snart meget længere. For mage til skønt livkraftigt og spændende menneske, skal der ledes længe efter. Nu er det om at nyde sommeren og hinanden og få talt en masse inden osv. osv. Hun taler som en veninde, fuldstændig nede på ens alderstrin, det er bare så beundringsværdigt. Hvorfor er det ikke den anden nabo, som flytter?
Derfor disse billeder, for det er nok en stakket frist inden det forsvinder, og man ser altså ikke sådan et hjem, hvorsomhelst.

6 kommentarer:

et cetera sagde ...

Ja, det er vildt ærgerligt, for det virker til at have været et levende sted - men sådan er livet - hun er jo 83 som du skriver ... Jeg forstår godt din sorg - og spørgsmålet om hvorfor det er livsgivende og -bekræftende ting som skal vige - mens det destruktive og negative "blomstrer" ...
Forresten - så er det et fantastisk nyt banner - sister, dét kan da gøre i forsommerhumør, så det batter ... (ikke alle træer er "dumme og grimme" ...)

Sister Bonde sagde ...

Et cetera - de var medlem af COBRA, så de kom der alle sammen, de der du ved nok ;o)
Jens får kunst for sin hjælp, det bliver spændende hvad? I dag fik han en gammel lænestol, den må jeg udgive på et tidspunkt.
Tak for rosen (samt skøn samtale), og du har så evigt ret. Der er jo ikke noget som en forårsgrøn bøgeskov.

Anonym sagde ...

Det er jo flot at hun har kunnet bo og passe gården i så mange år. Men du skal da ikke være ked af det Sister - jeg køber den.

PS: Jeg håber at den er virkelig billig!

Sister Bonde sagde ...

For dælen Jens, det er da det du gør. Det siger jeg til hende, en kunstner overtager. Nemlig. Der er ingen af hendes børn som vil. Jeg skal sørge for at den bliver superbillig.

Anonym sagde ...

*GGG* Så har jeg slet ikke brug for et sommerhus!

Sister Bonde sagde ...

Min Jens er med på den (det er jo ham som er hendes Butler, eller hvordan det staves alt sammen ;o), han forespørger om du kan bo der i vinterperioden, hvor hun er væk. Fantastisk ordning. Så kan du finde ud af om det er noget for dig, at have os som nabo ;D