onsdag den 25. juni 2008

Der vaskes vinduer

i dag, her pudses ikke, men vaskes, så det sjasker og pjasker rundt omkring. Dermed får karme og kanter og alt, hvad der er i nærheden, en omgang.Stakken af viskestykker, tudeklude, stofservietter, karklude, brugte t-shirt er enorm, for der går en klud til, hvert eneste vinduesfag - mindst.
Derfor hader jeg vinduesvask, det tager simpelthen dage. Men hvad gør det lige pt. - skal jo ikke af sted til noget som helst - og vejret er vidunderligt i dag.
Lige til slut, et lille Madame-spørgsmål. Hvordan vasker/pudser du vinduer?

14 kommentarer:

Anonym sagde ...

mit svar, kan ses på min blog :-)

( og hvis vi ikke har fælleslæsere er det "mandagspigen.blogspot.com")

god arbejdslyst og pakken er nået frem ...tusind tak....er da noget så nysgerrig :-)

Sister Bonde sagde ...

Har været ovre og se, og har svaret Anne.
"Drik ej misundelsens bitre bæger", som der står i salmen: Lykken er ikke gods eller guld.

Anonym sagde ...

fniiis :-) måske Eddie kunne...nå nej

NILLE sagde ...

Jeg har også alt for mange - til min lille lejlighed i hvert fald! Og der er også de indvendige - i alle dørene, og mellem badeværelse og soveværelse et stort et! Det står på listen til i week-enden... jeg skubber og skubber! Og da jeg ikke holder avis, bliver det uden det lille fif - men med iPod'en i ørene og masser af sæbevand!

Sister Bonde sagde ...

Anne - hva mener du med nåååå nej - er han da ikke køn at kigge på :D

Nille - jeg ønsker dig så inderlig skøn fornøjelse. Nu har jeg nået en trejdedel, indvendigt og udvendigt, bloggen skal jo passes indimellem ;o)

Joan sagde ...

Jeg har lavet en bette handel med min kæreste. Når vinduerne trænger - så er det ham der tager dem udvendigt og mig indvendigt. Det er vi godt tilfredse med begge to :) De bliver næsten altid vasket og sjasket godt udvendigt og så alm. pudset indvendigt.
I vinterperioden, hvor der er meget snavs fra brændeovn og stearinlys, så bliver de vasket oftere og grundigere herinde.

sikke da en roman jeg kunne skrive om noget så kedeligt som vinduesrengøring.

Sister Bonde sagde ...

Se Joan - lige her må jeg have lov til at prostestere - vinduesrengøring er en videnskab og der skal forskes i en uendelighed, før det bliver godt ;o)
Når vejret er som i dag, tager jeg alle sider udefra, altså i stueetagen, så er det ovenpå bagefter. SUK

Anonym sagde ...

Jo Eddie er ganske køn at kikke på, men min hjerne var ude i noget med gavekort til dig fra mig i form af Eddie, og så var det jeg nåede frem til nåååå nej (måske lidt kringlet hjernehurtigt ;-)

Kagekonen sagde ...

Hm... jeg køber mig til rene vinduer. Min fibromyalgi har det skidt med rengøring og husbonden skal jo have fri ind-i-mellem... så jeg har en sød vinduespudser der kommer en gang om måneden og ordner dem udvendigt, indvendigt bliver de pudset efter behov, hvilket er ca. hver 3. måned, lidt oftere om vinteren måske.

Sister Bonde sagde ...

Nejjj Anne - det var nok ikke gået - i hvert ikke uden at spørge ham først :D

Det ville jeg også gerne kagekone - men når jeg nu går hjemme, så har jeg jo tiden til det og kan bruge pengene på noget andet ;o)
Har haft vinduespudser, der hvor vi boede før, og det var pragtfuldt. De er så sindssyg hurtige og effektive.

Helle K. sagde ...

Jeg gør som du udvendigt - indvendigt vasker jeg også men med klud og børste og en skraber til sidst - vandet er med salmiakspiritus og en dråbe opvaskemiddel :) Allerhelst lokker jeg håndværkeren til at klare det udvendige :)

Sister Bonde sagde ...

Helle - fordelen i går var, at alle sider kunne tages udefra. SKØNT.
Her er der også opvaskemiddel i og sprit og eddike. Har jeg lært af en veninde og det funger altså.
Min håndværker orker ikke sådan noget, når han kommer hjem efter 10 - 12 timer og weekenden skal han holde lidt fri :D

et cetera sagde ...

Svar: det gør jeg ikke - det gør husbond - med noget prof-vinduespudserudstyr fra en eks. svoger - som jeg slet ikke må røre - vinduespudserudstyret, ikke svoger'en, altså ;-)
Du er en knag med billeder, du ér! Har jeg sagt det før - jemen, når man kan lave et spændende billede af vinduesvaskning - så er man altså go'!!!

Sister Bonde sagde ...

Tusind tak for rosen - søde et cetera - det glæder mig virkelig.
Ja, som jeg skriver har min husbond ikke tid/lyst. Jeg har tiden - men ikke lysten - dermed forbliver det ;o)