fredag den 27. juni 2008

Har været

i den gamle kirke i dag, og hvilken flot oplevelse:Helt fantastisk rum, hvor lyset fra de smukke vinduer, vælter ind og giver en vidunderlig købe-stemning. På første billede ses swester, skubbe til en masse tøj.Fik da bare en helt ubændlig (hvordan staves det - eller kan det staves?) behov for at købe en lampe, med sort firkantet lampeskærm til kr. 2.400 - det fik jeg ikke lov til af swester. Se lige her er det jeg tænker: Øhhhh, hvad har du gang i? Må jeg ikke selv bestemme? Nix - for hun tænkte på sin bror, han skal da være med til at bestemme. Jamen for dælen da, han ser aldrig noget som helst. Der kom ingen lampe med hjem.
Men inden den gamle kirke, havde vi jo en anden gammel kirke, som skulle besøges. Det blev den med en smuk "bårebuket" fra blomsterbutikken i Brugsen. Vi er på landet ;o)
Hvor er jeg bare så glad for at jeg tog med. For dælen da, hvis swester skulle ha oplevet dette helt alene. Det er - beyond doubt - den mest forfærdelige begravelse, som er oplevet til dags dato. Der kommer nok desværre flere :-( - det er ikke "sjovt" at være til begravelse.
Hvis ikke præsten på et tidspunkt nævnte vedkommendes navn, som lå i kisten, ville ingen have anet, hvem som blev begravet. Der var INTET personligt. Mit gæt er, at det er ham selv (altså afdøde), som har ønsket det på den måde. Der blev kaldt til lagkage og kaffe i den lokale idræt-hal. Vi listede af sted og kørte til Bromølle kro, som er fra 1198, hvor vi nød et glas vin og et stjerneskud og skålede for afdøde. Der listede flere ind, som måske "burde" ha være i idræts-hallen ;o)

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

uden at have klikket på dit link, var jeg ikke i tvivl om, at I havde været i Gørlev Kirke, den er så absolut et besøg værd...
Bromølle Kro også...trods anledningen har I vist haft en god dag sammen...Næste gang du er på de kanter, så ringer du lige på ikke ? :-)

Sister Bonde sagde ...

Jamen det er da lige, hvad vi har Anne ;o)
Bromølle er vores stamværtshus - og til familiefester og til, you name it. Vi har jo boet klods op ad.

Lisbeth sagde ...

Jeg mindes min tur til New Zealand i 2001... dér var vi inde i en kirke som var forvandlet til café / turistshop! Troede ikke det fandtes i Danmark. Butikken ser meget spændende ud, måske man skulle køre en tur til Gørlev (er det dén v. Slagelse?)
Hilsen fra Lisbeth

Sister Bonde sagde ...

Lisbeth - klarer du dig? :D
Her var/er der simpelthen ikke plads til en café, der er så ufatteligt meget at købe, at det er lige før man drukner.
Men rigtig smukt rum - spændende.
Det er nord for Slagelse - klik på linket "den gamle kirke" - der er også flere billeder osv.
Hilsner og rigtig god tur. Spis frokost ude på Reersø kro - dejlig tur.

Anonym sagde ...

fniiiis sister bonde, det lille tivoli, som jo ikke er der mere, har vi besøgt mange gange...Jeppe (dengang 3 år) blev så bange for det "store" pariserhjul...hurtigt tog hjælperen og stoppede forlystelsen og hev Jeppe ud fra øverste "kurv", som jo i højeste position var i mandshøjde.....og vi vi pengene retur ... trist det ikke er der mere...mange småbørnsfamilier har haft gode timer der. :-)

Sister Bonde sagde ...

Der er nemlig fuldstændig tomt, må erkende, at vi aldrig har været der. Hmmmmm.

Anonym sagde ...

Jeg tror aldrig jeg har været til en dårlig begravelse. Men jeg har jo heller ikke været til så mange. Alligevel kan jeg glimrende forstille mig hvor skrækkeligt det må være.

Den gamle kirke ser enormt flot ud. Dejligt at de smukke, gamle rum også kan bruges til noget andet, så mange mennesker stadig får glæde af dem.

Sister Bonde sagde ...

Åhhhh Jens - heldige dig - jeg har været til skrækkelig mange, og det er lige hårdt og slemt hver gang. Men den her var storslem.

Glemte at tage et billede af den gamle kirke udefra, for vi blev så overrasket over at solen og varmen var kommet retur, at vi bare måtte hjem. Men du kan se billeder, hvis du trykker på linket.

NILLE sagde ...

Det er skrækkeligt når det foregår så upersonligt. Jeg har gudskelov ikke været til mange - men til gengæld nok den værste jeg kunne komme til, og den blev smuk. Måske skulle man overveje selv at nedskrive et par ord inden? Så har de jo noget at sige!

Sister Bonde sagde ...

Nille - når jeg engang står der, hvor du har været, så er ord fattige, og jeg tror ikke jeg kan. Er så imponeret over pårørende, som kan stå ved kisten og holde en vidunderlig tale. Det bliver ikke mig.
Men ord til præsten er en god ide.